• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۷:۵۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403120604290
  • خبرنگار : 71635

تاکید بر ضرورت تقویت صادرات کالاهای فرهنگی / فرهنگ فقط با کتاب منتقل نمی‌شود 

تاکید بر ضرورت تقویت صادرات کالاهای فرهنگی / فرهنگ فقط با کتاب منتقل نمی‌شود 

سرپرست معاونت فرهنگی و سرپرست مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر دو بر لزوم تقویت صادرات کالاهای فرهنگ تاکید کردند. 

به گزارش ایسنا، علیرضا نوری‌زاده - دبیر نهمین جشنواره فیروزه - در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره فیروزه که عصر امروز در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: امروز برای من روز قشنگی است؛ چون معنای وفاق را در این محل با دست‌سازه‌های هنرمندان ایران زمین می‌توان دید؛ هنرمندانی که از هنر دستشان غافل شدیم. 

او ادامه داد: خوشحالیم که جشنواره فیروزه به ایستگاه نهم رسیده است. زمان‌های سختی در این سال‌ها گذشت به شکلی که حتی گفتمان‌سازی درباره ماهیت آن در حاکمیت هم سخت بود. دکتر سیدعباس صالحی از گذشته باور داشتند که فرهنگ و هنر تنها با کتاب منتقل نمی‌شود و باید به صنایع فرهنگی از جمله هدایای فرهنگی، اسباب بازی، نوشت افزار و… پرداخت در حالی که ما از کسانی که دست‌سازه‌های فرهنگی داشتند غافل شده بودیم و به همین خاطر به این رویکرد پرداختیم. 

نوری‌زاده با بیان اینکه امسال بر دو موضوع آموزش و مشارکت استان‌ها تاکید شده است تا هنرمندانی از تمام جغرافیای کشور در جشنواره نهم فیروزه شرکت کنند، اظهار کرد: جشنواره فیروزه پایان کار نیست و قصد داریم برنامه‌ریزی گسترده‌تری در این حوزه داشته باشیم. شاید این جشنواره از نظر هدایای نقد تنها در حد تکریم از برندگان باشد، اما سعی داریم حمایت‌های بیشتری شامل بیمه و تسهیلات و… بیشتری از هنرمندان داشته باشیم. وظیفه ما معاصرسازی کالاهای فرهنگی است، از این‌رو ایده‌های نوجوانان هم‌ وارد این جشنواره شد.   

او گفت: ۲۷۵۱ اثر در سامانه دبیرخانه جشنواره ثبت شده است که مورد داوری اولیه قرار گرفتند. پس از پروسه داوری ۵۵۰ هدیه فرهنگی، ۱۹۰ عروسک، ۲۰ نوشت‌افزار، ۴۳ اسباب‌بازی، ۱۳۱ کاراکتر و طراحی شخصیت و ۱۴۹ ایده نوجوانان به صورت فیزیکی و حضوری به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

در ادامه این مراسم، محسن جوادی - سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- گفت: جایزه فیروزه در راستای اهداف مهم وزیر ارشاد از جمله اقتصاد فرهنگ است. 

او تاکید کرد: سه رویکرد اصلی در این جشنواره شامل ایده‌های استارتاپی، ایده‌های نوپا و ایده‌های تجاری وجود داشت. این جایزه تلاشی برای رونق تولید و اقتصاد فرهنگ است؛ چرا که آمار خوبی در زمینه تولید و مصرف کالاهای فرهنگی نداریم و باید کاری کنیم این کالاها به سبد مصرف خانوار اضافه شود. 

جوادی افزود: توان تولید کالاهای فرهنگی به دلیل تعداد بالای هنرمندان بسیار بالا است که متناسب با مصرف نیست. باید راه صادرات کالای فرهنگی را هموار کنیم، حدود ۷ میلیون ایرانی فرهیخته خارج از کشور داریم و باید ساز و کاری اندیشیده شود تا بتوانیم اقلام فرهنگی را اول برای این گروه و سپس به شکل گسترده‌تر صادر کنیم.  

بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره جوایز این دوره برای نفر اول در هر بخش ۳۰ میلیون تومان، نفر دوم ۲۰ میلیون تومان و نفر سوم ۱۵ میلیون تومان است.  همچنین معرفی برگزیدگان به صندوق کارآفرینی امید جهت دریافت تسهیلات وام، معرفی جهت عضویت و استفاده از خدمات و تسهیلات صندوق هنر و بهره‌مندی از تسهیلات تبصره ۱۸ جوایز مشترک میان تمام برگزیدگان در تمام بخش‌ها است. همچنین مقرر شده است تا کلینیک ارزش‌گذاری صنایع فرهنگی برگزیده با کمک بخش خصوصی اجرا با هدف ایجاد توانمندی افراد برقرار شود. افراد شایسته تقدیر نیز ۷ میلیون تومان به علاوه امکان معرفی به صندوق هنر دریافت خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha