• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403120502893
  • خبرنگار : 50981

رفع بحران با تغییرات کوچک اما پایدار در سبک زندگی؛

زنگ خطر بحران دیابت و چاقی در یزد

زنگ خطر بحران دیابت و چاقی در یزد

ایسنا/یزد عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد نسبت به افزایش نگران‌کننده موارد دیابت و چاقی در یزد هشدار داد و ضمن توصیه یکسری تغییرات ساده در زندگی روزمره افراد، تاکید کرد: تغییرات کوچک اما پایدار در سبک زندگی می‌تواند تأثیرات بزرگی در سلامت جامعه داشته باشد.

دکتر «مسعود میرزایی» رئیس پژوهشکده بیماری های غیر واگیر استان یزد در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این که تغییر سبک زندگی، کاهش فعالیت بدنی و افزایش مصرف غذاهای ناسالم از جمله عواملی هستند که موجب شده این بیماری‌ها به یک بحران جدی در جامعه تبدیل شده و زنگ خطر سلامت عمومی را به صدا درآورد، تاکید کرد:  اصلاح سبک زندگی، افزایش تحرک و تغییر الگوی تغذیه، مهم‌ترین راهکارها برای کنترل این وضعیت هستند.

وی  با اشاره به نقش مهم کم‌تحرکی در بروز این بیماری‌ها، گفت: زندگی روزمره مردم به شکلی تغییر کرده که فعالیت بدنی آن‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است به نحوی که بسیاری از افراد، ساعت‌های طولانی را بدون تحرک سپری می‌کنند و این در حالیست که بدن برای حفظ سلامتی نیازمند فعالیت مداوم است.

این عضو هیات علمی دانشگاه ضمن بیان این که رژیم غذایی نامناسب، یکی دیگر از عوامل کلیدی این بحران است، خاطرنشان کرد: مصرف بی‌رویه غذاهای پرچرب، پرنمک و فرآوری‌شده، در کنار افزایش استفاده از فست‌فودها و نوشیدنی‌های شیرین، سلامت عمومی را تهدید می‌کند و متاسفانه این در حالی است که برای بسیاری از مردم، خوردن این غذاها به یک عادت یا حتی تفریح تبدیل شده است.

میرزایی با اشاره به اثرات مستقیم اضافه‌وزن بر سلامت بدن، افزود:  چاقی می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی شود. تجمع چربی در بدن، به‌ویژه در ناحیه شکم، یکی از نشانه‌های اصلی این مشکلات است که می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های مزمن شود.

وی همچنین تأکید کرد که افزایش استرس و اضطراب در جامعه، عاملی تشدیدکننده در بروز بیماری‌های مزمن است. استرس بیش از حد، نه‌تنها سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند بلکه باعث ایجاد اختلال در متابولیسم و افزایش وزن نیز می‌شود.

به گفته‌ی وی، برنامه‌های فرهنگی و هنری که به کاهش فشارهای روانی کمک می‌کنند، می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی ناسالم داشته باشند.

دکتر میرزایی با تأکید بر ضرورت تغییر عادات غذایی و افزایش فعالیت بدنی، گفت:  تا زمانی که مردم شیوه زندگی خود را اصلاح نکنند، روند رو به رشد چاقی و دیابت ادامه خواهد داشت.

یک  پزشک و فوق دکترای مشاوره و درمان بیماری‌های مزمن در ادامه به نقش مهم رسانه‌ها و ارگان‌های فرهنگی در آگاهی‌بخشی به مردم اشاره کرد و گفت: یکی از روش‌های مؤثر برای فرهنگ‌سازی، برگزاری جشنواره‌های غذایی سالم است به جای تمرکز بر غذاهای پرکالری، جشنواره‌هایی با محوریت غذاهای سالم و مقوی مانند شولی برگزار شود تا الگوی تغذیه‌ای مناسبی در جامعه نهادینه شود.

میرزایی توصیه کرد که مردم در زندگی روزمره خود تغییرات ساده‌ای مانند جایگزینی نوشابه و نوشیدنی‌های شیرین با آب و دمنوش‌های طبیعی، کاهش مصرف غذاهای سرخ‌کرده و پرچرب، استفاده از مواد غذایی سالم و طبیعی در رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی از طریق پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و ورزش منظم را ایجاد کنند.

وی تأکید کرد: هرچند امکانات درمانی برای بیماران دیابتی در استان فراهم است اما مهم‌ترین راهکار، پیشگیری از ابتلا به این قبیل بیماری‌هاست.

میرزایی در پایان نیز یادآور شد: اگر افراد از سنین پایین به تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم توجه کنند، می‌توانند از بسیاری مشکلات ناشی از چاقی و دیابت در آینده پیشگیری کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند لذا تغییرات کوچک اما پایدار در سبک زندگی، می‌تواند تأثیرات بزرگی در سلامت جامعه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha