• شنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403120402732
  • خبرنگار : 50214

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:

فتح بازارهای جهانی در انتظار زیورآلات سنتی یزد است

فتح بازارهای جهانی در انتظار زیورآلات سنتی یزد است

ایسنا/یزد انتخاب شهر یزد بعنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی و شصت و ششمین شهر جهانی در حوزه صنایع دستی، در نشستی با حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، مسئولان استان و فعالان حوزه زیورآلات سنتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این نشست که شامگاه شنبه (چهارم اسفند) در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، اظهار کرد: در سفر قبلی خودم به یزد به پیشکوستان هنرصنعت زیورآلات سنتی یزد وعده دادم تا تمام تلاش خود را برای پیوند این اقتصاد هویت بینان به بازارهای جهانی داشته باشم.

مریم جلالی گفت: باید از پیشکسوتانی که به عنوان سرمایه‌های عظیم اجتماعی، فرزندانو نسل‌هایی تربیت کردند که تا به امروز، تاریخ را برای جهانیان زنده نگه داشته‌اند، یاد کنیم.

جلالی با بیان اینکه ما گذشته را زنده نگه داشته و به آینده پیوند خواهیم داد، گفت: در ایران توسعه را براساس ریشه‌های فرهنگی رقم خواهیم زد.

وی این هم‌گرایی بین افراد مختلف، بین بخش خصوسی و بخش دولتی و وفاق اجتماعی ایجاد شده در یزد را سرمایه‌ای بزرگ برای فتح آینده خواند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: هنرمندان زیورآلات سنتی یزد، توانایی و قابلیت این را داردند که دانش و آینده‌پژوهی را با تکنیک خود جمع کنند و ارزیابان جهانی مطمئن باشند که فتح بازارهای جهانی در انتظار زیروآلات سنتی یزد است.

معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: قطعاً هنرمندان زیورآلات سنتی یزد که طی قرن‌ها موفق به حفظ این هویت شده‌اند، خواهند توانست تمام قابلیت‌های اقتصاد دیجیتال و قابلیت‌های دنیای امروز مانند هوش مصنوعی را برای توسعه این هنر-صنعت بکار گیرند.

وی گفت: امروز در آخرین ماه سال هجری شمسی با هم پیوند می‌بندیم که برای آینده زیورآلات سنتی یزد، هم دوش و همگرا و همیار یکدیگر همانند گذشته باشیم و تاریخ را همانطور که میراث را در بافت میراث جهانی یزد زندگی می‌کنیم، حفظ و سیانت کنیم.

جلالی در پایان نیز از تمام کسانی که برای ارائه پرونده زیورآلات سنتی یزد به شورای جهانی تلاش کردند، قدردانی کرد و گفت: تمام کسانی که در این محفل حضور دارند، متعهد خواهند شد مسئولیت جهانی شدن زیورآلات سنتی را برعهده گرفته و این هنرصنعت ارزشمند را به نسل آینده نیز انتقال دهند.

محمدرضا بابایی، استاندار یزد، هم در این نشست ضمن قدردانی از تمام عوامل شکل‌گیری این نشست، اظهار کرد: یزد از دیرباز در کنار تمام موفقیت‌هایش، سابقه زیست مسالمت‌آمیز با ادیان مختلف را داشته است.

وی با بیان این که قطعاً اتفاق و تغییر بزرگی را ارزیابان شورای جهانی برای زیورآلات سنتی یزد با تصمیم خود خواهند داشت، گفت: هنرمندان صنعتگر یزد نیز در صورت جهانی شده شهر یزد به عنوان شهر زیورآلات سنتی منجر به تغییرات اساسی در بهتر کردن عملکرد و توسعه و به روزرسانی فعالیت‌های خود در جهت جهانی کردن این هنرصنعت خواهند شد.

بابایی در پایان از حضور ارزیابان شورای جهانی برای سفر در یزد قدردانی کرد و گفت: حتماً با همراهی معاونت صنایع دستی وزارت میراث پیگیر ثبت شهر یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی خواهیم بود.

ابوالقاسم محی‌الدینی، شهردار یزد، نیز در این نشست ضمن خیر مقدم به ارزیابان شورای جهانی، گفت: یزد شهری است که طی ادوار متعدد، نماد صلابت و فرهنگ و هنر ایرانی و مامنی برای هنرمندان خوش ذوق در صنایع دستی بوده است.

وی حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در یزد را فرصتی برای معرفی غنای فرهنگی این سرزمین خواند و گفت: زیورآلات سنتی در یزد نه تنها به عنوان زینت‌بخش مردم بلکه به عنوان یک سرمایه اقتصادی مورد توجه بوده و محصولات این حوزه با ظرافت مثال‌زدنی که توسط توسط استادکاران به نسلهای بعدی منتقل می‌شده، همواره مورد اقبال جهانیان قرار گرفته است.

محی‌الدینی با اشاره به معرفی یزد به عنوان شهر ملی زیورآلات سنتی، از اقدامات شهرداری در جهت معرفی و ترویج این هنرصنعت به ایجاد گالری تصاویر زیورآلات سنتی در سطح شهر، ساخت و نصب المان‌هایی با موضوع زیورآلات سنتی، نمایش طراحی‌های جذاب این حوزه در بیلبوردهای شهری و نامگذاری معابر و کوچه‌های شهر به تکنیک‌های ساخت زیورآلات سنتی، اشاره کرد.

شهردار یزد در پایان به برنامه ریزی بلندمدت شهرداری در این حوزه اشاره و عنوان کرد: قصد داریم از صنایع دستی به ویژه زیورآلات سنتی حمایت کند و این هنر را به عنوان بخش جدایی ناپذیر از هویت یزد ترویج داده و معرفی کنیم.

محمدرضا نوری، رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان یزد نیز ضمن قدردانی از تلاش برای انتخاب یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی، اظهار کرد: زیورآلات سنتی یزد با سابقه بیش از ۵۰۰ سال، تاکنون بیش از سه تا هفت نسل را در این حوزه مشغول بکار کرده است.

وی از ویژگی‌های زیورآلات سنتی یزد علاوه بر بکارگیری از نقره و مس در جواهرسازی،  بهره‌گیری از عیار ۲۰ طلا در ساخت زیورآلات و استفاده از نمادهای منحصربفرد در جهان را برشمرد.

نوری با اشاره به صدور تاکنون بیش از یک هزار پروانه بهره برداری از واحدهای ساخت زیورآلات سنتی، گفت: این هنرصنعت موجب اشتغالزایی دو هزار خانوار و علاوه بر این شش هزار نفر به طور غیرمستقیم شده است.

وی با بیان این در صنعت زیورآلات سنتی، حرف اول را در بخش اشتغال صنوف به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: تاکنون ۷۶ اثر از هنرمندان زیورآلات سنتی موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده است.

جواد آقاجانی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و هنر، نیز در این نشست با اشاره به اهتمام مصرف کننگان به زیورآلات سنتی که امروز بازطراحی و بازتولید می‌شود، گفت: زیورآلات سنتی یزد به لحاظ حفظ برخی نقوش سنتی، استفاده از نمادهای کاربردی، افزایش روزی و استفاده از مواد اولیه مرغوب، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، در برداشتن داستانها و روایات و به کارگیری شاخص‌های ملی و بومی فرهنگی حائز اهمیت است.

وی همچنین به اشاره به استفاده از مضامین ملی و نمادین دینی در کنار سایر عناصر زیبایی‌شناسی مانند خورشید، گل و هل و غیره، گفت: هنرمندان فعال در رشته زیورآلات سنتی ضمن حفظ اصالت، محصول خود را به صورتی زیبا و کاربردی خلق می کنند.

در این نشست چند نفر از فعالان و پیشکسوتان حوزه طراحی و ساخت زیورآلات سنتی استان و تعدادی از ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به ایراد سخن پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha