• شنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403120402350
  • منبع : مطبوعات

روز خاص لبنان

روز خاص لبنان

تشییع نصرالله و صفی الدین، فراتر از خداحافظی حزب با دو دبیرکل خود که یکی طولانی‌ترین و دیگری کوتاهترین دوران رهبری حزب را به خود اختصاص داده‌اند، به عنوان یک نقطه عطف مهم، تاریخی و حساس برای مردم لبنان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، جمیله کدیور در یادداشتی نوشت: بیروت این روزها حال و هوای دیگری دارد. یکشنبه ۲۳فوریه (۵اسفند) قرار است پیکرهای شهید سید حسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی الدین تشییع شوند. پرچم‌های لبنان و پرچم‌های حزب الله، تصاویر بزرگ نصرالله و صفی الدین و دیگر شهدای مقاومت و شعارهای متعدد بر میادین و دیوارهای شهر نمایان است.

استادیوم «کمیل شمعون» همچنان مملو از افرادی است که مشغول آماده سازی مراسم روز یکشنبه هستند. برای برگزاری این مراسم، ظرفیت این مکان ورزشی از ۵۰۰۰۰به حدود ۸۵هزار نفر افزایش یافته است. غیر از مردم شهرهای مختلف لبنان، بسیاری  از دیگر کشورهای جهان، خود را برای حضور در مراسم رسانده اند و بسیاری هم که امکان حضور نداشتند، دل‌هایشان را روانه کرده اند.

به گفته مقامات حزب الله، از ۷۹کشور چه در سطح رسمی و چه در سطح مردمی در مراسم روز یکشنبه شرکت می کنند. در برخی کشورها مراسم تشییع نمادین در همان روز و ساعت   برگزار می شود. در مراسم، شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله سخنرانی و پس از خواندن نماز میت، حاضران به سمت محل دفن شهید سید حسن نصرالله  در زمینی مابین دو جاده منتهی به فرودگاه رفیق الحریری بیروت، حرکت خواهند کرد. شهید سیدهاشم صفی الدین هم روز دوشنبه در دیر قانون النهر شهرستان صور در جنوب لبنان دفن می شود.

انتظار می رود مراسم تشییع دبیر کل شهید حزب الله و جانشین او بزرگ، با شکوه و تاریخی باشد. نه فقط لبنانی‌ها، نه فقط شیعیان، نه فقط اعضای حزب الله، نه فقط از جبهه‌های مختلف محور مقاومت، بلکه بسیاری از آزادیخواهان جهان در این مراسم حضور خواهند داشت و همسو با شعار مراسم «إنّا علی العهد» (ما بر آن عهد که بستیم، هستیم) بر عهد خود، مهر تائید می زنند.

هنوز مراسم تشییع امام خمینی (ره) در تهران بالاترین درصد حضور به نسبت جمعیت کشور و استثنایی ترین بدرقه مردمی را در تاریخ معاصر به خود اختصاص داده است. مراسم تشییع شهید قاسم سلیمانی نیز از جمله تشییع‌های بزرگ تاریخ معاصر توصیف شده است. هر چند در لبنان شرایط متفاوت است، ولی به رغم برخی کارشکنی‌های دولت لبنان، به رغم اوج گرفتن فشارهای آمریکا و اسرائیل به دولت نحیف لبنان در ایجاد محدودیت برای کسانی که قصد شرکت در مراسم روز یکشنبه را دارند  از جمله ممنوعیت پرواز هواپیماهای ایرانی به بیروت از چند روز قبل و در پی توییت افیخای ادرعی، سخنگوی عرب زبان ارتش اسرائیل، به رغم تبلیغات منفی علیه نصرالله و حزب الله از سوی عرب -صهیون‌ها در رسانه‌های وابسته به انها و در شبکه‌های اجتماعی، به رغم فشارها بر مقامات رسمی لبنان برای عدم حضور در مراسم  و به رغم تلاش محافل ضد مقاومت و ضد حزب الله برای ایجاد هراس در بین مردم به منظور عدم شرکت در مراسم مثل ترویج خبر احتمال حمله اسرائیل و بمباران محل، یا  پیش بینی هوای طوفانی همراه با باران شدید در روز تشییع، یا انتشار هشدار امنیتی سفارت ایالات متحده به اتباع خود در مورد مراسم خاکسپاری و توصیه به خودداری از حضور در محل، از جمله بئر حسن اطراف فرودگاه، یا درخواست دولت یمن از مقامات لبنانی برای بازداشت و استرداد رهبران حوثی شرکت کننده در مراسم تشییع، بر این باورم که مراسم تشییع دو سید مقاومت، گسترده، استثنایی، با حضور جمعیتی گسترده و در تاریخ لبنان بی نظیر خواهد بود. چرا؟

چون بسیاری، همچون دختر جوانی که وقتی از سوی نیروهای نظامی مستقر در فرودگاه بیروت از داشتن و حمل تصویر نصرالله منع می شود، با اشاره به عکس نصرالله با شجاعت می گوید: «او وطن ما است، او لبنان است...» که با تائید حاضران و شعار «لبیک یا نصرالله» و «هیهات من الذلهَ» همراه می شود. و مگر غیر از این است که اگر حزب الله و نصرالله نبود، چه کسی در مقابل دراز دستی‌های اسرائیل به لبنان طی دهه‌های اخیر مقاومت می کرد و می ایستاد؟ اگر حزب الله و نصرالله نبود، لبنان، لبنان نبود.

تردیدی نیست که شهادت سید حسن نصرالله ضربه بسیار سنگینی بر حزب الله وارد آورد و با شهادت جانشین او سیدهاشم صفی الدین که چهار روز بعد از شهادت نصرالله به دبیرکلی حزب الله انتخاب شده بود، فضا سخت تر و پیچیده تر شد. نصرالله فقط دبیرکل حزب الله نبود. او نقشی به مراتب بزرگتر از دبیر کلی حزب الله بر عهده داشت. او نماد و قلب و هماهنگ کننده مقاومت در مقابل اسرائیل بود. این نکته را اخیرا نتانیاهو اذعان کرده است: «او به معنای واقعی کلمه فرماندهی عملیات نظامی را بر عهده گرفته بود، اما چیزی که من را شگفت‌زده کرد، این بود که متوجه شدم او ‘محورِ محور’ است... نصرالله جانشین قاسم سلیمانی شده بود.»

 هرچند شهادت رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی حزب الله امری جدید و غریب نیست و پیش از نصرالله، بسیاری از چهره‌های مطرح سیاسی و نظامی از جمله شیخ راغب حرب، شیخ الشهدای حزب الله و سید عباس موسوی، دومین دبیر کل حزب الله وعماد مغنیه، فرمانده کل نیروی نظامی حزب‌الله لبنان توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده بودند، ولی حزب الله هیچگاه در طی مدت زمانی کوتاه این حجم وسیع ترور رهبران خود را تجربه نکرده بود و این میزان از فرماندهان و چهره‌های شاخص خود را از دست نداده بود. بعد از شهادت فواد شکر در ۳۰ژوییه ۲۰۲۴، رژیم اشغالگر حملات تروریستی خود را علیه حزب‌الله در نیمه دوم ماه سپتامبر ۲۰۲۴تشدید کرد و ضربات شدیدی را علیه فرماندهان نظامی و رهبری سیاسی و بدنه حزب وارد آورد.

در این ۱۰روز خاص، حزب الله بدون وقفه و به شدت زیر ضربه حملات چند لایه تروریستی رژیم صهیونیستی بود. انفجار پیجرها و بی سیم‌ها و شهادت و زخمی شدن شمار زیادی از نیروهای کادر حزب الله و افراد غیر نظامی در ۱۷و ۱۸سپتامبر، شهادت ابراهیم عقیل و ۱۵فرمانده نیروهای نخبه رضوان در ۲۱سپتامبر، شهادت تعدادی از نیروهای حزب الله در حملات هوایی ۲۳سپتامبر به بعد در مناطق مختلف که صدها غیر نظامی را نیز هدف قرار داد و به شهادت رساند و بالاخره شهادت سید حسن نصرالله در ۲۷سپتامبر به همراه شماری از فرماندهان نظامی از ضرباتی بود که بر حزب الله طی ۱۰روز وارد شد و بالاخره با  شهادت سیدهاشم صفی الدین در ۳اکتبر ۲۰۲۴این سلسله عملیات تروریستی تکمیل و وعده ترور دبیرکل بعدی حزب الله هم داده شد. کوتاه زمانی بعد از انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید حزب الله، اسرائیل تهدیدهای خود را علیه او آغاز کرد. یوآو گالانت، وزیر دفاع وقت اسرائیل در شبکه «ایکس» با انتشارعکسی از شیخ نعیم قاسم با اعلام اینکه شمارش معکوس برای رهبر جدید حزب‌الله آغاز شده است، تهدید کرد: «انتخابی موقت، چندان به طول نمی‌انجامد.» 

نتانیاهو که به رغم همه جنایت‌ها و ویرانی‌ها در غزه، به شدت در تنگنا و در چاه ویل غزه گیر افتاده بود، وعده‌های پیاپی او بر ادامه جنگ تا نابودی حماس و آزادی اسیران اسرائیلی محقق نشده بود و از داخل تحت فشار شهرک نشینان آواره و خانواده اسرای اسرائیلی قرار داشت، برای بقای خود در قدرت نیاز به برگ برنده داشت. او با مجموعه عملیات تروریستی پی در پی در لبنان و حملات هوایی به مناطق مختلف و کشتاری بی سابقه در مدتی محدود ،جانی تازه گرفت و پس از این مجموعه اقدامات، با این خیال که سد حزب الله در مقابل درازدستی‌هایش از بین رفته و دیگر نیرویی برای دفاع از لبنان باقی نمانده است، حمله زمینی خود را از اول اکتبر آغاز کرد.

آنچه در این جنگ، اعم از اقدامات تروریستی و حملات هوایی و زمینی اسرائیل در لبنان رخ داد، نه فقط برای نابودی حزب الله و مقاومت، بلکه با هدف تغییر واقعیت سیاسی و تغییرات ساختاری داخلی لبنان و تأثیری که بر منطقه می گذاشت، بود که با مقاومت و از خود گذشتگی‌های حزب الله نتیجه مطلوب نتانیاهو حاصل نشد. اگر چه حزب‌الله با سخت‌ترین مقطع حیات مبارزاتی خود مواجه شده بود، ولی هم با شدت بخشیدن حملات روزانه موشکی خود به عمق خاک اسرائیل و هم در مقابله با حمله زمینی صهیونیست‌ها رویای دیرینه سلطه بر لبنان را باطل کرد و تحت چنین شرایطی توافق آتش بس لبنان با اسرائیل امضا شد.

به رغم تهدیدهای اسرائیل و به رغم همه فشارها و مصیبت‌های وارده بر حزب الله، شیخ نعیم قاسم دبیرکل جدید که در دوران سختی مسئولیت دبیرکلی را برعهده گرفت، از بدو حضور در منصب جدید، با عبور از ماه‌های دشواری که برای بازسازی حزب و پر کردن خلاء‌ها پشت سر گذاشته، با مراسم تشییع سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی الدین فرصت مهمی برای قدرت نمایی حزب الله فراهم آورده است. شیخ نعیم قاسم خواستار مشارکت گسترده مردم در مراسم تشییع با عنوان «حاضر در صحنه و قوی» شده و تاکید کرده است: «هرکس به فکر فشار آوردن برای تضعیف ما باشد، موفق نخواهد شد.» تشییع نصرالله و صفی الدین، فراتر از خداحافظی حزب با دو دبیر کل خود که یکی طولانی ترین و دیگری کوتاهترین دوران رهبری حزب را به خود اختصاص داده اند، به عنوان یک نقطه عطف مهم، تاریخی و حساس نه فقط برای حزب الله است تا مقاومت خود را به عنوان وزنه ای مهم در لبنان، پس از ماه‌ها اتفاقات تلخ سیاسی و نظامی نشان دهد، بلکه برای مردم لبنان است تا با نشان دادن وحدت صفوف خود در بدرقه دو تن از فداکارترین و بهترین مردم لبنان، جلوی باج خواهی‌های فزاینده اسرائیل را بگیرند.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۵:۳۰

شهدای بزرگ قدس ، راه را هموار کردند. پل پیروزی اسلام اند. فتح قدس... پیروزی نهایی مسلمانان و آزادیخواهان جهان بشریت... نابودی و پایان استکبار جهانی... انشاالله