-
این جانیان را بازداشت کنید
با اعلان حکم بازداشت دوجنایتکار جنگی از سوی دیوان بینالمللی لاهه، نتانیاهو رئیس دولت اسرائیل و گالانت، وزیر جنگ گذشته این رژیم به طور رسمی و حقوقی دوجنایتکار جنگی اعلان شدهاند که باید خود را برای محاکمه به دیوان قضایی معرفی کنند.
-
دستهایی که بر سفره دراز نمیشود!
کلیپ معروفی که یک نفر نانهای خالی را روی دست دارد در برابر صف عبور رزمندگان، شرح واقعی نگاه این نسل ممتاز است. یکی نان خالی را برمیدارد و دیگری از همان هم درمیگذرد و میگذرد! به تجربه میگویم آنان موقع خطر از هم پیشی میگرفتند اما برای گرفتن همان امکانات حداقلی هم پا سست میکردند تا دیگری زودتر برسد. باورشان همان منطق علوی بود که به اندازه توان تلاش باید کرد اما به اندازه رفع نیاز باید برداشت.
-
سوپرمنی به نام ترامپ!
یکی از نکاتی که دونالد ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تنها اندکی پس از پیروزی خود در این رویداد در قالب یک سخنرانی به نحو ویژهای بر آن تاکید کرد، ادعای او مبنی بر اراده جدی اش جهت خاتمه دادن به جنگها و مداخلات خارجی آمریکا و ایجاد صلح در جهان بود.
-
مکتبی برای نجات ملتها
کارویژه «مقابله با تحقیر ملی»، امروز در عرصه فراملی نیز کارآمدی خود را نشان داده و الگوگیری ملتهای آزاده در منطقه غربآسیا از «مکتب بسیج»، کار را به جایی رسانده که با وجود جنایات فراوان دشمن آمریکایی ــ صهیونیستی و استفاده حداکثری آنها از تمام ابزار و امکانات موجود برای دستیابی به یک پیروزی حداقلی، حتی با گذشت بیش از یکسال از «طوفان الاقصی» ناکام مانده و مانع تحقیر ملتهای مظلوم و مقاوم فلسطین و لبنان شده است.
-
دیر اما نویدبخش
گرچه پس از ماهها خاموشی بالاخره دیوان کیفری بین المللی از خواب بیدار گردید و دستور جلب و بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را صادر کرد! گرچه دیر اما به هر حال صادر شد و قطعا جامعه جهانی و صلح هوشیاری بهینهتری را نیاز دارد جالبتر از آن که رئیس جمهور آمریکا این حکم را ظالمانه معنا میکند!
-
زورچین در جورچین قدرت!
آن هنگام که امام خمینی (ره) در ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ با رفراندوم نودوهشت و دودهم درصدی پرچم جمهوری اسلامی را در سرزمین ایران اسلامی بالا برد دو قدرت مسلط جهان پیام به او دادند؛ دنیا تقسیمشده است.
-
آتشبس لبنان؛ شاید وقتی دیگر!
با صدورحکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه کیفری بین المللی و سلب مشروعیت از او برای امضا و اجرای یک توافق آتش بس، از یک سو و پایان ریاست جمهوری بایدن تا کمتر از دو ماه دیگر، بسیار بعید است که در این نزدیکی ها در دوران ریاست بایدن و با طرفیت نتانیاهو تحقق یابد.
-
حکم بازداشت
بعد از حدود ۷۵ سال کشتارهای وحشتناک توسط رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینیها، از روستای دیریاسین در دهه چهل میلادی تا صبرا و شتیلا در دهه هشتاد میلادی و جنایات هولناک رژیم صهیونیستی در طول نزدیک به ۱۴ ماه اخیر (بعد از طوفان الاقصی) که فریاد اعتراض همه آزادگان جهان را بلند کرد، بالاخره دیوان بینالمللی کیفری، حکم بازداشت دو نفر از فرماندهان جنایات اسرائیل در غزه را به اتهامات ایجاد قحطی به عنوان یک روش جنگی، جنایت علیه بشریت، قتل و آزار و اقدامات غیر انسانی، جلوگیری از دسترسی ساکنان غزه به غذا، آب، دارو، ملزومات پزشکی، سوخت و برق صادر کرد .
-
قرار ملاقات با ترامپ
NBC آمریکا در دهه ۲۰۰۰، زمانی که این شبکه به دنبال تولید برنامهای برای نمایش قدرت و مهارتهای تجاری بود، ترامپ را به عنوان مجری انتخاب کرد. مدیر شبکه NBC میگوید پس از مذاکرات اولیه با دونالد ترامپ، او ۱۳ شرط برای اجرای برنامه مشخص کرد که تحقق آنها غیرممکن بود با این حال او را به جلسه دعوت کردم. پس از جلسه، نه تنها ۱۳ شرط ترامپ کنار گذاشته شده بود، بلکه شروط شبکه نیز توسط او پذیرفته شد اما ترامپ، احساس موفقیت و پیروزی در مذاکره را میکرد.
-
مثلث دیپلماتیک
اظهارات دیروز علی لاریجانی، مشاور رهبری که اخیراً بهعنوان مامور ویژه ایران و با پیام رهبری به لبنان و سوریه رفته است، ضلع سوم مثلثی است که از آن بهعنوان «مثلث دیپلماتیک ایران» میتوان نام برد.
-
غرب علیه غرب
یکی از مهمترین ثمرات طوفانالاقصی، تبدیلشدن غرب به دو دنیای موازی بود. امروز وقتی به غرب نگاه میکنیم، دیگر با یک غرب طرف نیستیم! بلکه با دو جهان طرفیم که برای یکی مسئله نسلکشی و جنایت علیه بشریت توسط رژیم اشغالگر دستکم اندکاهمیتی دارد اما در جهان دیگر کماکان اسرائیل مورد حمایت حداکثری است و مسئله، ایران و روسیه و اوکراین است.
-
فیلترینگ دشمن مردم است
اگر دولت و وزارت ارتباطات، اطلاعات فنی و استدلالهای محکم خود را برای افکار عمومی بیان کنند، معدود افرادی که در حوزههای تصمیمگیری در برابر حق مردم برای استفاده از اینترنت بدون فیلتر مقاومت میکنند، مانع خواهند شد.
-
فروپاشی جهان!؟
چهارشنبه شب ۳۰ آبانماه بهرغم موافقت ۱۴ عضو دایم و موقت شورای امنیت سازمان ملل، از جمله هم پیمانان امریکا یعنی انگلستان و فرانسه، امریکا پیشنویس قطعنامه آتشبس بدون شرط و دایمی در غزه را (برای چهارمین بار در یک سال اخیر) وتو کرد. گویی این همه بمباران که با حجم تخریب بمبهای اتمی امریکا در هیروشیما و ناکازاکی قابل سنجش است ، کشته شدن نزدیک به پنجاه هزار نفر به ویژه کودکان که روی به زندگی داشتند؛ هنوز بسنده نیست، چون اسراییل به اهدافش نرسیده است.
-
بی بی در قفس
طی یک سالی که از بحران غزه میگذرد دادگاه بینالمللی لاهه با تلاش برخی کشورهای جهان مانند آفریقای جنوبی والجزایر اسناد مهمی را علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل جمعآوری کرد. این اسناد ثابت میکنند که نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بزرگترین جنایات جنگی را علیه مردم غزه مرتکب شده که مصداق بارز نسل کشی است.
-
تقصیر مردم نیست
مقصر جلوه دادن مردم و خانوادهها در کمرنگ شدن موسیقی جدی در سالهای اخیر، نشانی غلط برخی دستاندرکاران فرهنگی است که سالها نگاه صرف اقتصادی به مقولهی هنر داشتند و خود یکی از عوامل سوق پیدا کردن هنرمندان موسیقی جدی بهسمت عامهپسندی بودند؛ البته در کنار غفلت عامدانهی دستگاههای فرهنگی.
-
سریالهای امروزی سرگرم کننده یا عامل بدآموزی؟
در سالهای اخیر، شاهد افزایش قابل توجهی در وقوع قتلهای خانوادگی بودهایم که این امر نه تنها نگرانکننده است بلکه زنگ خطری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به شمار میآید.
-
سورپرایزی برای ترامپ
هرچند که نتانیاهو به آمدن دولت ترامپ امیدوار است تا نقشههای شوم خود را برای غزه و لبنان اجرایی کند؛ اما یکی از موانع ترامپ برای دادن امتیازهای بیحد به رژیم صهیونیستی همین کشورهای عربی منطقه هستند. بعد از کشتار و نسلکشی فراوان در غزه دیگر کشورهای عربی نمیتوانند وارد طرح سازش و معامله قرن شوند و پیششرط آنان برای این اقدام، پایان جنگ غزه و دو دولتی در اراضی اشغالی است
-
چرا جایگاه علمیمان را از دست دادیم؟
در حال حاضر کشورهای منطقه بهشدت در حال سرمایهگذاری در حوزههای تحقیقات و فناوری هستند، در چنین شرایطی اگر دولت در تخصیص بودجه، کمی به این حوزه اهتمام ورزد با توجه به درونزا بودن رشد علمی در ایران و مزیت برخورداری از نیروی انسانی توانمند، حتی با سرمایهگذاری بسیار کمتر از دیگر کشورها میتوان به اهداف مورد انتظار دست یافت.
-
مکانیزم ماشه ایرانی!
اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنیسازی خود را افزایش میدهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد. طبیعتا ایران برگهای برنده بیشتری دارد که از آن برگهها در زمان خود استفاده خواهد کرد
-
سیاستگذاری فضای مجازی؛ اخلاق یا قانون؟
اگر به مسایل فضای مجازی، خارج از نگاه امنیتی و سیاسی، نگاهی فرهنگی و اخلاقی داشته باشیم، میشود در تدوین کدهای اخلاقی فعالیت در این فضا، با مالکان و مدیران پیام رسانهای مطرح جهانی چون ایستاگرام وتلگرام رایزنی کرد تا این محیطهای رسانه ای به محیط بهتر و امن تری تبدیل شوند.
-
سرنوشت آتشبس هوکشتاین به کجا ختم خواهد شد؟
از آموس هوکشتاین نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور لبنان به عنوان طراح اصلی طرح آتشبس پیشنهادی نام برده میشود. بر مبنای گمانهزنیهای انجامشده از سوی رسانههای بینالمللی، طرح یادشده روز پنجشنبه گذشته از سوی لیزا جانسون سفیر ایالات متحده در بیروت به «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و رهبر جنبش امل (متحد اصلی حزبالله) ارائه شد، طرحی که شماری از رسانههای لبنانی با سادهانگاری به آن نگریسته و آن را روندی برای خاتمه بخشیدن به جنایات رژیم در لبنان عنوان کردهاند.
-
ترامپ، کوباییتبار را وزیر خارجه میکند، در مجلس ایران گیر دادهاند به ظریف!
میگویند ملا نصر الدین پولی را در کوچه تاریک گم کرده بود و در خانه از فرزندان خود می خواست پیدا کنند! در توجیه میگفت: کوچه تاریک است و نمیشود از رهگذران خواست به دنبال پول من بگردند. خانه اما روشن است و اهل و عیال فرمانبرند و میگردند!
-
حرف و رفتار پزشکیان با هم در تعارض است؟
در روزهای اخیر افزایش نرخ فروش کارخانهای دو خودروساز بزرگ کشور واکنشها و انتقادهایی را در سطح رسانهها و فضای عمومی برانگیخته است. در این میان، تصویری هم از صحبتهای مسعود پزشکیان در فضای مجازی وایرال شده که در ایام انتخابات از اینکه خودروهای مثلاً ۲۰هزار دلاری در داخل ۱۰۰هزار دلار فروخته میشود، انتقاد کرده بود و آن سخن ایام تبلیغات را با این کنش زمان استقرار دولت در تعارض نشان میدهند.
-
سلاح ظریف دیپلماسی
دیپلماسی در دنیای امروز یک شیوه مؤثر در ایجاد تغییر در رفتار کشورها به شمار میآید. دیپلماسی سلاحی است که هم در دفاع از منافع و امنیت ملی و هم در ایجاد دوستی و صلح و حتی در نفوذ در بازارها کاربرد مؤثر داشته است.
-
چرا مطالعه توئیتر و شبکههای اجتماعی مهم است؟
بسیاری از کنشگران مدنی و سیاسی و پژوهشگران و جامعهشناسان بر این عقیدهاند که مطالعه شبکههای اجتماعی کار عبث و بیفایدهای است؛ چراکه کاربران این پلتفرمها، معرف جامعه ایران نیستند و تنها بخشی از جامعه ایران را نشان میدهند.
-
۶ پرده از آن مرد کتابخوان!
طلبه نوجوانی که هنوز ریشهای صورتش سبز نشده، کتاب قطور رمانی را زیر بغل زده و در سایه باریک دیوار، از میان درختان گذرگاهی در مشهد پیاده میرود. کار هر روزش است. هر روز به کتابفروشی انتهای خیابان میرود، یک کتاب کرایه میکند و سکه یک تومانی را روی پیشخوان فروشنده میگذارد و به خانه میرود. تا صبح فردا کتاب را تمام میکند و برمیگردد به کرایه کتابی جدید. پیرمرد کتابفروش کلافه شده.
-
انتخابات آمریکا و پایان مرجعیت سیاسی سلبریتیها
براساس یک پیمایش مؤسسه نظرسنجی یوگاو (You Gov)، یکسوم آمریکاییها اعتقاد دارند دخالت سلبریتیها در سیاست سبب میشود به حرفه آنها نیز آسیب وارد شود.
-
ترامپ نبرد، هریس باخت
در مورد نتایج انتخابات ریاستجمهوری امریکا، تحلیلهای گوناگونی در رسانههای دنیا مطرح شده و این سؤال مطرح است که چگونه به رغم بسیاری از پیشبینیها و نظرسنجیها، ترامپ پیروز شد. در بیشتر تحلیلها تمرکز روی آرای الکترال کالجهای انتخاباتی و بهویژه در چند ایالت سرنوشتسازی است که نتیجه انتخابات را در نهایت به سود ترامپ رقم زده است
-
امکان افزایش سرمایه اجتماعی حتی از موشکهای اسرائیل
منازعه ایران و اسرائیل که با وقوع انقلاب اسلامی ایران آغاز شد و در چند دهه اخیر بر فضای سیاست خارجی کشور سایه افکنده، اکنون به مخاطرهآمیزترین دوران خود رسیده است.
-
هفت اکتبر در چه بسترِ تاریخی و اخلاقیای رخ داد؟
ایلان پاپه، یکی از مهمترین محققان حوزه مسائل فلسطین و رژیم صهیونیستی، در کتاب «تاریخچهای بسیار کوتاه از درگیری اسرائیل و فلسطین» که همین چندماه پیش در ۲۰۲۴ منتشر شده است در فصل پایانی کتاب «هفت اکتبر» را تحلیل میکند. عنوان فصل ۱۵ کتاب «بستر تاریخی و اخلاقی ۷ اکتبر ۲۰۲۳» است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.