جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1403113022250
  • خبرنگار : 71404

رییس صداوسیما: همت و صبوری «سوجان»ی‌ها خدا قوت دارد

رییس صداوسیما: همت و صبوری «سوجان»ی‌ها خدا قوت دارد

رییس سازمان صداوسیما در مراسم تقدیر از دست‌اندرکاران مجموعه تلویزیونی «سوجان» بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت‌ استان‌ها در تولید سریال‌های تلویزیونی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی صداوسیما، پیمان جبلی ـ رییس صداوسیما ـ در این نشست که شامگاه دوشنبه ـ ۲۹ بهمن ماه ـ در سازمان صداوسیما برگزار شد، با اشاره به خاطره‌ بازدید از پشت‌صحنه سریال «سوجان» گفت: روزی که توفیق پیدا کردم در هوای شرجی شمال کشور به پشت‌ صحنه تصویربرداری این مجموعه نمایشی سر زدم، شاهد بودم عوامل در چه شرایط دشواری مشغول کار هستند. شرایطی که با وجود آنها به نظر می‌رسید پروژه با سختی به پایان برسد. برای تولید این سریال، تهیه‌کننده و کارگردان صبر زیادی به خرج دادند و دست‌اندازهای مدیریتی را تحمل کردند تا کار را به سرانجام رساندند. این همت و صبوری خداقوت دارد.

رییس سازمان صداوسیما بیان کرد: همیشه رقابتی میان تولیدات سیمافیلم و استان‌ها وجود دارد. سیمافیلم امکانات خوبی دارد اما استان‌ها برای اینکه بتوانند توانایی خود را به اثبات برسانند باید با تلاش بیشتری بجنگند. در این دوره به ۱۰ تا ۱۵ استان سفر کردم و گنجینه هنرمناطق مختلف کشور را از نزدیک دیدم. باید بگویم بازیگران، تهیه‌کنندگان، کارگردانان و هنرمندان توانمند بسیاری در استان‌ها حضور دارند که می‌توانند بدون اتکا به تهران آثار نمایشی باکیفیت بسازند. باید بیشتر از گذشته ظرفیت استان‌ها در تولیدات نمایشی به کار گرفته شود.

او در عین حال یادآور شد: متاسفانه عدم توجه به این ظرفیت‌ها، ظلم تاریخی بوده که صورت گرفته است. تجربه ثابت کرده است که اتفاقا این قصه‌ها اگر باکیفیت ساخته شوند، مخاطبان بیشتری را جذب خواهند کرد؛ نظیر سریال سوجان که با ویژگی‌هایش توانست بینندگان بسیاری را از سراسر ایران با خود همراه کند. این مجموعه نمایشی هم زیبایی‌های زندگی در استان سرسبز گیلان را به تصویر کشید و هم خرده فرهنگ‌های بومی این منطقه را به نمایش گذاشت. بعضی آثار صرفا پشت زیبایی‌های جغرافیای شمال کشور پنهان می‌شوند، اما سوجان ضمن وفاداری به طبیعت آن خطه، سنت‎‌ها و واقعیت‌های ارزشمند و افتخارآمیز گیلان را هم به تصویر کشید. سنت عزاداری، عروسی، نهضت میرزا کوچک‌خان، برادری و یاوری مردمان در کار شالیزار و یادی از علمای گرانقدر گیلان مثل آیت‌الله سید حسین رودباری بخشی از این ارزش‌ها هستند که در دل قصه‌ای تماشایی به نمایش درآمدند.

جبلی خاطرنشان کرد: همان‌طور که می‌دانیم بهترین روش برای پرداختن به تاریخ معاصر و رویدادهای سیاسی عبور آن از جهان داستان است؛ به‌طوری‌که سایه رویدادها را روی قصه ببینیم. به این شکل مخاطب کنجکاو می‌شود تا درباره آن دوره تاریخی اطلاعات بدست بیاورد. سوجان با تنیدن وقایع تاریخی سالهای ۱۳۱۰ الی ۵۷ با قصه خود چنین کرد. از طرف دیگر سریال فضایی زنانه دارد که باعث می‌شود خانم‌ها با آن ارتباط عمیقی برقرار کنند. زن قدرتمند ایرانی خود را در این قصه می‌بیند و این نیز یکی دیگر از ویژگی‌های درخور توجه سریال است.

رییس صداوسیما در ادامه توضیح داد: در نظرسنجی‌ از مخاطبان پرسیدند که چقدر خود را در سریال‌های تلویزیونی می‌بینند؟ ۶۴ درصد گفتند خودشان را در این آثار ندیدند. پرسش دیگر این بوده که چقدر علاقه دارید در سریال‌ها، شهر و فضای زندگی خود را تماشا کنید؟ بالای ۷۰ درصد گفتند ترجیح می‌دهند چنین چیزی را مشاهده کنند. در مجموعه‌های نمایشی، بیشتر قصه‌هایی که در تهران و فضای آپارتمانی می‌گذرد را شاهد بودیم اما باید بیش از این وارد عمق زندگی اقوام ایرانی با لهجه‌های متنوع و داستان‌های بومی‌شویم.

او ادامه داد: درباره همین گیلان می‌توان سوژه‌های بسیاری را پیشنهاد داد. شخصیت‌هایی همچون سیده ملک خاتون (همسر فخرالدوله دیلمی‌که در دوره‌ای ابن‌سینا را تحت حمایت خود می‌گیرد)، گوهرشاد خانم بنت کیارستم، شهید ناصر پیروی، شهید رشید غفاری (جنگلبان)، غلامرضا حیدری (محیط‌بان)، روزبه فقیه‌کیا (نجات‌غریق)، محمود نامجو، دکتر معین، سیروس قایقران و... قابلیت تبدیل شدن به مجموعه‌های نمایشی را دارند.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این استان و محصولاتی نظیر زیتون، صیفی‌جات، برنج، مرکبات و... به کار ارزشمند یک جوان تالشی اشاره کرد که توانسته است، بازار کرفس کشور همسایه را از سیطره رژیم صهیونیستی دربیاورد.

رییس صداوسیما در پایان با معرفی کتاب «رقص روی یک پا» که درباره اسماعیل یکتایی لنگرودی و شهید غلامرضا سعیدی و رزمندگان لنگرودی دفاع مقدس، این کتاب را هم اثری درخور برای تبدیل شدن به یک مجموعه فاخر نمایشی عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha