سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدعلی قمی یکشنبه (۲۸ بهمن) در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان مرکزی اظهار کرد: شرایط کشور بعد از عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲، شرایط خاصی بود و ما را تا آستانه جنگ پیش برد. چنین شرایطی مستلزم آمادگی دستگاههاست، اگرچه تهدیدات نسبت به مردم و انقلاب از بدو تشکیل نظام وجود داشته ولی فراز و فرود داشته است.
وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، فضاسازی رسانهای، تحمیل جنگ، محاصره اقتصادی و در یک کلام تهدیدات ترکیبی علیه نظام صورت گرفته است اما به دلیل نقش بیبدیل و اثرگذار مردم، این تهدیدها به فرصت تبدیل شد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید قدرشناس حضور مردم در صحنه باشند، گفت: امروز شناخت دشمن و تهدیداتش و نیز بررسی نقاط آسیبپذیر، ماموریت پدافند غیرعامل است و بسیار ضرورت دارد که هر ضربه دشمن به ما، بیاثر و کم اثر باشد.
سردار قمی در ادامه گفت: در قانون پدافند غیرعامل، بیش از ۱۴ حوزه بهمنظور سیاستگذاری، افزایش بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقای آموزش و پایداری ملی، مقاومسازی زیرساختهای حیاتی، تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات سایبری، هستهای، زیستی و شیمیایی و مدیریت پیشگیرانه در مقابل تهدیدات جدید و نیز وصول اطمینان از آمادگی دستگاهها، مشخص شده است. در سازمان پدافند غیرعامل باید اطمینان قلبی و عملیاتی به صورت میدانی ایجاد شود تا ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل پس از شکلگیری، به نحو مطلوب انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در تبصره یک علاوه بر ایجاد سازمان پدافند غیرعامل، کمیته دائمی پدافند غیرعامل نیز مشخص شده است که وظیفه این کمیته سیاستگذاری است، گفت: رئیس برنامه بودجه، دادستان و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، وزیر کشور، وزیر راه، وزیر نفت، وزیر دفاع و وزیر اطلاعات و فرماندهان ارشد ارتش و سپاه، اعضای کمیته دائمی پدافند غیرعامل را تشکیل میدهند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای مصوبات کمیته دائمی پدافند غیرعامل برای همه ضروری است، تصریح کرد: دادستانها باید به اجرای دستورالعملها ورود کنند چراکه اجرای این دستورالعملها با توجه به امنیت مردم و در شرایط فعلی کشور، جدی است.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه پدافند غیرعامل، مقطعی نیست، گفت: پدافند غیرعامل، تمامی بخشهای کشور را شامل میشود و همه حوزهها باید همکاری کنند که در صورت بروز تهدیدات احتمالی، دستگاهها در امنیت و سلامت خدمترسانی کنند. طرحهای پدافند غیرعامل باید بومیسازی و عملیاتی شوند و موضوعات هر استان در شورای پدافند غیرعامل هر استان به ریاست استاندار احصاء و راهکارهای لازم ارائه شود.
وی با بیان اینکه برای هر استان یک طرح جامع وجود دارد و تهدیدات احتمالی و آسیبهای هر استان شناسایی شده است، گفت: قطعی گاز و مواجه شدن با ناترازی انرژی، تامین نان را با مشکل مواجه خواهد کرد که یک نوع تهدید محسوب میشود و باید تدبیری اندیشیده شود تا خللی در تامین نان مردم ایجاد نشود.
سردار قمی با تاکید بر اینکه هر دستگاهی باید در حوزه ماموریتی و مسئولیتی خود، طرح پاسخ را تهیه کنند، افزود: اگر اتفاقی برای زیرساخت دستگاه مورد نظر افتاد طرح پاسخ باید تدابیر لازم را برای ارائه خدمات به مردم به اجرا درآورد تا نارضایتی ایجاد نشود. همچنین باید برنامه حفظ کارکردها نیز عملیاتی شود و اجازه نداد شبکه ارتباطی دستگاهها با مردم قطع شود.
وی گفت: باید بدانیم که دشمن در موضوعاتی نظیر سوخت، نان و ... برنامه دارد. حفاظت از زیرساختهای حیاتی و حساس کشور یک ضرورت جدی است و باید برای حفظ آن برنامهریزی و تدبیر کرد.
سردار قمی با تاکید بر اینکه در حوزه پدافند غیرعامل با تهدیدات انسانساز مواجهیم، افزود: ماهیت تهدیدات انسانساز هر روز تغییر میکند چراکه دارای انگیزه، هدف و فناوری است و باید همواره آماده بود. همه دستگاههای اجرایی به تکالیف خود که در دستورالعملهای دهگانه در شورای پدافند غیرعامل استان به منظور صیانت از مردم در قالب دستورالعمل شهید حجازی آورده شده است، عمل کنند.
وی، افزود: رصد، پایش، تشخیص، پیشگیری، هشدار و اقدام مقابلهای از موضوعاتی است که در حوزه پدافندغیرعامل باید مدنظر قرار گیرد و در دستورالعملها، تکالیف و وظایف هر دستگاهی مشخص شده است که باید به درستی عملیاتی شوند.
به گزارش ایسنا، در این نشست حکم انتصاب مهدی زندیهوکیلی استاندار مرکزی به عنوان رئیس شورای پدافند غیرعامل استان اعطا شد.
انتهای پیام
نظرات