یکی از مهمترین ویژگیهای این ورزش وابسته بودن آن به زیرساختی است که مادر مهربان طبیعت باید برایمان فراهم کند و آن هم پیست اسکی است، زیرساختی که خوشبختانه استان مرکزی از آن بینصیب نیست، اما به شکل عجیبی، اسکیبازان این استان پس از سالیان زیادی که از تاسیس پیست اسکی در منطقه هندودر شازند میگذرد، نتوانستهاند از آن بهره حرفهای ببرند و چرخ آموزش هم در این پیست نمیچرخد، این نقصانی است که رئیس هیات اسکی استان مرکزی آن را تایید میکند.
به گفته وی، اسکیبازان این استان به دلیل نامناسب بودن پیست هندودر شازند، ناگزیر به استفاده از پیست تمندر شهرستان الیگودرز هستند.
محمود رئوفی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه پیست اسکی استان مرکزی از سال ۱۳۶۸ در بخش سربند شازند تاسیس شده است، اظهار کرد: با گذشت حدود ۳۵ سال از تاسیس پیست شازند، تغییرات خاصی در آن انجام نشده و بیشتر شبیه یک پیست تیوپسواری است.
وی به نبود برفکوب در پیست اسکی شازند اشاره و تاکید کرد: کوبیدن برف لازمه انجام ورزش اسکی در پیست است و در طول این سالها قرار بوده برفکوب برای این پیست خریداری شود، اما انجام نشده است. البته کاهش میزان بارش برف و قرار گرفتن در سالهای کم برف مزید بر علت شد تا اهتمام جدی و انگیزه برای خرید برفکوب وجود نداشته باشد.
اسنوموبیل بخرید
وی با اشاره به اینکه در سالجاری این پیست به شهرداری هندودر واگذار شده است، گفت: با توجه به اینکه پیست شازند کوچک است میتوان با خرید اسنوموبیل یک پیست آموزشی به منظور شروع اسکی برای علاقمندان آماده کرد. از سوی هیات اسکی استان مرکزی به شهردار هندودر پیشنهاد خرید اسنوموبیل یا ماشین برفروب داده شد. پیست شازند طول بلندی ندارد و میتوان کاربری آموزشی برای آن تعریف کرد.
رئوفی با بیان اینکه پیست شازند در حال حاضر صرفا یک پیست تیوپسواری است نه اسکی، گفت: این پیست پذیرای مراجعهکنندگان مختلفی از استانهای همجوار نظیر استان خوزستان است و بیشتر جنبه تفریحی و گردشگری و تیوپسواری دارد.
استاندارد نبودن پیست، خطرآفرین است
وی با بیان اینکه پیست اسکی شازند به دلیل استاندارد نبودن میتواند در حین تمرین، برای علاقمندان این رشته ورزشی حادثهساز باشد، گفت: اسکیبازان استان مرکزی به دلیل نامناسب بودن پیست هندودر شازند ناگزیر به انجام این ورزش در پیست تمندر شهرستان الیگودرز از توابع استان لرستان هستند و هر هفته مسیر ۲۰۰ کیلومتری را برای رسیدن به این پیست که نسبتا شرایط خوبی داشته و حدود ۸۰۰ متر طول دارد، طی میکنند.
مهمترین فعالیت، آموزش
رئیس هیات اسکی استان مرکزی در ادامه به عملکرد هیات اسکی پرداخت و گفت: مهمترین و محوریترین فعالیت اسکی استان در حوزه آموزش است و متاسفانه به دلیل نبود شرایط لازم و زیرساختهای مناسب این رشته ورزشی، در حوزه قهرمانپروری و ... فعالیتی ندارد. بیشتر تلاش میشود که به جنبه همگانی و آموزشی پرداخته شود. در فروردین ماه سالجاری دوره اسکی آموزشی ویژه بزرگسالان برگزار شد و پس از آن شرایط پیست به دلیل پوشش برف برای برگزاری دوره مناسب نبود.
وی در ادامه به برگزاری مسابقات رول اسکی در ۱۳ و ۱۴ مردادماه سال جاری به میزبانی استان گیلان اشاره و اظهار کرد: رولاسکی یک رشته ورزشی است که در واقع مرحله آمادگی و پایه رشته ورزشی صحرانوردی قلمداد میشود که از استان مرکزی سه ورزشکار در این مسابقات حضور داشتند و به رقابت پرداختند. همچنین ۲۰ و ۲۱ مردادماه سال جاری نیز دوره بعدی این مسابقات و لیگ بینالمللی در شمشک برگزار شد. یک همایش علمی و فنی در ارتباط با ورزشهای زمستانی نیز در دانشگاه تربیت معلم برگزار شد که اعضای هیات رییسه هیات اسکی نیز در این همایش شرکت داشتند.
رئوفی به برگزاری جلسه استعدادیابی برای رشته ورزشی رول اسکی در آذرماه امسال اشاره و خاطرنشان کرد: ۱۱ دانش آموز یک دبیرستان در این جلسه شرکت کردند که از بین آنها هفت نفر از استعداد و توانمندی بیشتری برای این رشته ورزشی برخوردار بودند که مقرر شد با دعوت مربی از تهران تحت آموزشهای لازم قرار گیرند. در چهارم آذرماه نیز آیین تجلیل از مربیان و ورزشکاران برگزار شد. همچنین دوره آموزشی آمادگی جسمانی برای نونهالان در دیماه امسال به منظور آمادگی قبل از آغاز فصل اسکی، برگزار شد.
رئوفی به برگزاری نشست تخصصی هماندیشی با حضور مدیرکل ورزش و جوانان استان اشاره کرد و گفت: با شروع برف و فصل ورزش اسکی، آموزش بزرگسالان با نخستین روز بازگشایی پیست تمندر الیگودرز آغاز شد و ۱۶ نفر با حضور مربیان، تمرینات خود را شروع کردند. در ۲۲ بهمن نیز جشن سالروز پیروزی انقلاب به طور مشترک و با هماهنگی بین هیاتهای اسکی استان مرکزی و لرستان در پیست تمندر الیگودرز برگزار شد و اسکیبازان در قالب تیمهای چند نفره اقدام به حمل پرچم ایران در حین انجام ورزش اسکی کردند.
وی اظهار کرد: با توجه به هماهنگی بعمل آمده، از ۲۷ بهمن ماه یک دوره سه روزه پیشرفته آموزش اسکی برای بزرگسالان در پیست اسکی دیزین برگزار شد و یکی از مربیان برجسته فدراسیون اسکی برای هشت اسکیباز استان مرکزی دوره آموزشی برگزار کرد تا بتوانند در کلاس آزمون ورودی تست مربیگری درجه سه شرکت کرده و با موفقیت این آزمون را پشت سر بگذارند و بتوانیم تعداد مربیان استان را افزایش دهیم.
در رشته بانوان مربی نداریم
رییس هیات اسکی استان مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر ۶ مربی ورزش اسکی در استان وجود دارد که پنج مربی، درجه سه و یک مربی، درجه دو هستند، اما در حال حاضر عملا سه مربی در استان فعال هستند و به همین دلیل با کمبود مربی مواجه هستیم و در حوزه بانوان اصلا مربی وجود ندارد.
وی در ادامه گفت: خرید یک عدد اسنوموبیل با هزینهای حدود ۱.۵ میلیارد تومان، هزینه چندانی در حوزه توسعه ورزش اسکی در استان محسوب نمیشود. امیدواریم این زیرساخت فراهم شود تا نیازی به طی مسافت ۲۰۰ کیلومتری توسط خانوادهها و اسکیبازان به خارج از استان نباشد چراکه علاوه بر خطراتی که دارد هزینه مالی و زمانی را به این ورزشکاران تحمیل میکند.
به گزارش ایسنا، سالیان درازی است که از خرید برفکوب برای این پیست سخن گفته شده ولی همچنان، روزگار همان است که بود و در نهایت، ورزشکاران این استان باید برای تمرین این ورزش، مصداق یار در خانه و ما گرد جهان میگردیم، باشند.
اهمیت این پیست به عنوان جاذبه گردشگری و اینکه چقدر میتواند در جذب گردشگر طبیعی و ورزشی به استان و رونق صنعت گردشگری، حداقل در فصل زمستان کمک کند نیز مسئلهای است که به شدت مورد غفلت قرار گرفته و انگار نه انگار که چنین ظرفیتی در استان مرکزی هست و ورزشکاران و علاقمندان به ورزشهای زمستانی در استان مرکزی، باید هر بار راهی سفر جادهای شده و چراغ پیست تمندر و دیگر پیستهای کشور را روشن کنند!
انتهای پیام
نظرات