جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403112116224
  • خبرنگار : 71625

مدیر کل دفتر موسیقی به ایسنا پاسخ داد:

چرا «سرود» از جشنواره موسیقی فجر حذف شد؟

چرا «سرود» از جشنواره موسیقی فجر حذف شد؟

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره برگزار نشدن جشنواره سرود فجر و حذف این بخش از جشنواره موسیقی فجر می‌گوید: جشنواره‌های سرود متعددی امسال برگزار شد که چندان کیفیتی نداشتند. حال برای اینکه برگزاری جشنواره‌های سرود با کیفیت بهتری صورت بگیرد و صرفاً رفع تکلیف نباشند، نیاز است در جایی که امکان تجمع انسانی وجود دارد، متمرکز شوند و متولی داشته باشد؛ البته که به عنوان یک محقق معتقدم متولی اصلی سرود وزارت آموزش و پرورش است و ۴۰ سال سابقه برگزاری سرود در رده‌های سنی مختلف و حتی معلمان داشته است.

احمد صدری ـ مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ طی گفت‌وگویی با ایسنا درباره ارتباط حذف بخش سرود با استعفای مدیر دفتر سرود گفت: حذف بخش سرود از چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، ارتباطی با استعفای حامد جلیلی ندارد. در کشور چندین نهاد موسیقی داریم که به طور موازی فعالیت‌های مشابه می‌کنند و ده‌ها جشنواره سرود برگزار کرده‌اند. مدت‌هاست که تصمیم داریم شورای هماهنگی اجرایی بین مدیران بخش‌های مختلف موسیقی کشور داشته باشیم تا هر فردی متولی یک کار شود و همه به او کمک کنیم و از موازی کاری دست برداریم.

او ادامه داد: این تدبیری بود که در شورای سیاست‌گذاری اندیشیده بودیم. بنده پیش از اینکه به دفتر موسیقی بیایم، عضو شورای سیاست‌گذاری بودم و در آنجا تصمیمات لازم گرفته شده بود. هدف کلی ما ارتقای کیفی سرود بود؛ چراکه جشنواره‌های سرود متعددی طی این سالها برگزار شد که چندان کیفیتی نیز نداشتند. فراموش هم نکنیم که ظرفیت کشور برای برگزاری جشنواره سرود هم حدی دارد و می‌تواند دافعه ایجاد نماید.

این پژوهشگر موسیقی گفت: نباید این‌گونه شود که از وزارت ارشاد تا بسیج و هلال‌احمر هر یک جشنواره سرود برگزار کنند؛ البته که بخشی از سرود مربوط به آموزش و پرورش است، چه بسا سال‌های گذشته زمانی‌که آقای مجیدی مسئولیت بخش سرود و موسیقی را در وزارت آموزش و پرورش بر عهده داشت، دانش‌آموزان و حتی معلمان (به صورت کر) کارهای زیبا و اعجاب‌آوری را به صورت زنده و بدون لب‌خوانی (پلی‌بک) اجرا می‌کردند.

صدری تصریح کرد: بسیاری از اجراها در این جشنواره‌ها، اصلا سرود نیستند؛ چراکه یک قطعه موسیقی پخش می‌شود و گروه سرود صرفاً همراه آن می‌خوانند. در مقابل باتوجه به اجرای گروه‌های سرود دانش‌آموزی، مشخص بود در پرورش آنها به لحاظ مضامین و موسیقی تلاش ویژه‌ای شده بود.

او با تأکید بر اینکه امسال هم به نوعی سرود در جشنواره موسیقی فجر حضور دارد، گفت: بخشی از سرود بزرگسال، شیوه‌های کُر و آکاپلا است که امسال چند اجرا را با این محوریت از جمله گروه ارکسترال زنان و گروه کر آقای نکویی که سالها در همان جشنواره فرهنگیان کسب رتبه کرده‌اند نیز در جشنواره داریم؛ به همین جهت نمی‌توان گفت که در این دوره از جشنواره، کلاً سرود را حذف کرده‌ایم، بلکه کیفی‌تر و عمیق‌تر به آن پرداخته‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha