سیاوش فاضلیان در گفت و گو با ایسنا در رابطه با رژیم فستینگ، اظهار کرد: این نوع رژیم همچون مدلهای روزهداری بوده که ممکن است فرد یک روز در میان و یا پنج روز در هفته مقدار کمی غذا مصرف کند و دو روز دیگر را در حالت رژیم فستینگ باشد.
وی در ادامه گفت: همچنین بعضی از فستینگها هستند که فرد در طی روز حدود ۱۲ الی ۱۶ ساعت از شبانهروز را در این حالت قرار دارد و غذایی مصرف نمیکند.
فاضلیان گفت: رژیم فستینگ به خاطر دریافت میزان کالری کمتر و کاهش چربی و فشار خون دارای محاسنی است، اما اگر این رژیم بیش از حد ادامه پیدا کند یا فرد ساعات طولانی از روز را فستینگ باشد ممکن است بعد از آن ولع زیادی را نسبت به غذا پیدا کند و این عمل سبب افزایش وزن شود، همچنین ترکیب و نحوه انجام رژیم غذایی فستینگ از خود رژیم بسیار مهمتر است.
این متخصص تغذیه از معایب این رژیم غذایی گفت: در مدت زمان رژیم فستینگ ممکن است عضلات فرد تحلیل و در نتیجه از بین برود، به همین دلیل لازم است زمانی که فرد تصمیم به انجام این رژیم غذایی میگیرد میزان پروتئین دریافتی خود را بالا ببرد و از تمرینات قدرتی استفاده کند.
به گفته وی، این رژیم غذایی برای نوجوانان، زنان باردار و شیرده، کسانی که دارای فقر آهن هستند و کسانی که اختلالات خوردن دارند مانند پرخوری عصبی و بیاشتهایی عصبی و همین طور در کسانی که مشکلات کلیوی دارند، بهتر است انجام نشود.
فاضلیان در رابطه با رژیمهایی که صرفاً با خوردن سبزیجات انجام میشود، بیان کرد: این مدل رژیمها جزو رژیمهای فانتزی هستند که در یک زمان خاصی فراگیر میشوند و به خاطر دریافت پایین کالری پروتئینها ممکن است افراد دچار ریزش عضله و کاهش متابولیسم بدن شوند، به طوریکه بعد از رهایی از رژیم، فرد چندین برابر بیشتر از قبل دچار افزایش وزن میشود، بنابراین رژیم مناسب و صحیح برای بدن رژیمی است که تمام نیازهای بدن را دربرگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رژیمهای متنوع با روشهای خاصی وجود دارد، اما در رژیمهای کاهش وزن برای جلوگیری از تحلیل عضله بهترین روش این است که در کنار رژیم غذایی، فعالیتهای ورزشی انجام شود.
انتهای پیام
نظرات