• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111713194
  • خبرنگار : 50549

آموزش بهداشت به ۱۶۰۰۰ دانش‌آموزان اتباع در خراسان رضوی با همکاری یونسکو

آموزش بهداشت به ۱۶۰۰۰ دانش‌آموزان اتباع در خراسان رضوی با همکاری یونسکو

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: نزدیک به ۱۶ هزار دانش‌آموز در ۴۰ آموزشگاه که تقریبا بالای ۵۰ درصد دانش‌آموزانشان از اتباع بودند، آموزش بهداشتی دریافت کرده‌اند.

سجاد حاجی‌زاده‌ امروز، چهارشنبه ۱۷ بهمن‌، در نشست خبری تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های خوبی که در حال حاضر در حال انجام است، طرح همیار سلامت کودکستان است.

وی افزود: با توجه به اینکه مهدهای کودک و کودکستان‌ها نزدیک به دو سال است که از سازمان بهزیستی به آموزش و پرورش منتقل شده‌اند، در تلاشیم تا این مراکز را ساماندهی کنیم. برای این منظور، برنامه‌ای در نظر گرفته‌ایم که مدیران و موسسان مهدهای کودک، نزدیک به ۲۴ ساعت آموزش‌های سلامت‌محور را بگذرانند.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: دغدغه ما این بود که در این مراکز، غالباً کسی نیست که در مورد نیازهای کمک‌های اولیه در مهدهای کودک اطلاعات کافی داشته باشد. متاسفانه در بعضی از مهدکودک‌ها کسی نبود یا از تجهیزاتی استفاده می‌شد که دوستان دانشگاه علوم پزشکی اصلاحات متفاوتی را به مهدکودک‌ها ارائه دادند.

وی اضافه کرد: دوره‌های آموزشی ۲۴ ساعته در طول دو هفته برای ۷۰۰ مهدکودک در شهر مشهد پیش‌بینی شده و تقریباً هر پنجشنبه در حال برگزاری است و به‌زودی به پایان می‌رسد؛ پس از اتمام دوره، گواهی با امضای سازمان‌های همکار در این طرح به موسسات داده می‌شود تا در محل مهدکودک نصب کنند و والدین اطمینان حاصل کنند که یک فرد آموزش‌دیده در زمینه کمک‌های اولیه در مجموعه حضور دارد.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: سعی کردیم کار مهمی را به سرانجام برسانیم و آن بحث آموزش به اتباع خارجی بود و توانستیم آن را به‌صورت مشترک با یونسکو اجرا کنیم.

وی افزود: در این طرح، دانش‌آموزان اتباعی که وارد شهر مشهد شده و ساکن شده بودند، نیاز به وسایل بهداشتی داشتند؛ در این خصوص نزدیک به ۱۶ هزار دانش‌آموز در ۴۰ آموزشگاه که تقریبا بالای ۵۰ درصد دانش‌آموزانشان از اتباع بودند، آموزش لازم را دریافت کردند و امکانات بهداشتی فردی در اختیارشان قرار گرفت تا سطح بهداشت در شهر مشهد ارتقا یابد.

رقابت یکی از ابزارهای مهم آموزش است

وی ادامه داد: طرح ابتکاری دیگری که استان خراسان رضوی داشت و پس از کش‌وقوس‌های فراوان و کار کارشناسی به کل کشور ابلاغ شد، رقابت‌های سلامت دانش‌آموزان پایه چهارم، پنجم و ششم بود؛  در این رقابت‌ها، نزدیک به ۲۹۰ هزار دانش‌آموز به عنوان سفیران سلامت در سطح استان آموزش دیدند. این آموزش‌ها شامل CPR (احیای قلبی ریوی)، مواجهه با تشنج، مواجهه با خفگی، باز کردن پانسمان و حمل مصدوم بود که توسط دانش‌آموزان پایه‌های چهارم، پنجم و ششم آموزش داده شد؛ در حال حاضر، رقابت‌های نهایی دانش‌آموزان دختر در حال برگزاری است.

وی بیان کرد: اتفاق خوبی که افتاد این بود که بسیاری  ابتدا مقاومت می‌کردند و معتقد بودند که دانش‌آموز در این سن شاید نتواند CPR انجام دهد، نتواند مصدوم را حمل کند یا نداند در مواجهه با تشنج چه اقدامی انجام دهد، اما این مسابقات نشان داد که انتظارات ما از دانش‌آموزان در این سنین باید بسیار بالاتر باشد.

حاجی‌زاده تصریح کرد: دانش‌آموزان امروزی تشنه آموزش هستند و ما سعی کردیم آموزش‌ها را با توجه به صحبت‌هایی که داشتیم، به سمت آموزش‌هایی ببریم که در قالب بازی، تفریح و رقابت ارائه می‌شوند؛ چرا که رقابت یکی از ابزارهای مهم آموزش است.

وی افزود:  از اقدامات مهم دیگر این بود که توانستیم در راستای مسئولیت اجتماعی، شرکت‌های بیشتری را در جامعه دخیل کنیم. یکی از دغدغه‌های ما، بهداشت دانش‌آموزان دختر مدارس شبانه‌روزی بود، در همین راستا، با همکاری سازمان‌ها، نزدیک به ۳۰ هزار پک بهداشتی ویژه دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه اول تهیه و به این دانش‌آموزان و مدارس ارسال کردیم که اتفاق بسیار خوبی بود.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: برای اولین‌بار امسال رشته هنرآموزی بهیاری با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تربت جام در این مدارس تاسیس شد. هدف از این کار این بود که با توجه به بحث استخدام بهورزان در مدارس روستایی، در اصل از خود همان روستا نیرو جذب شود؛ سعی کردیم در قالب مدارس شبانه، دانش‌آموزان علاقه‌مند به امور بهداشتی در این رشته‌ها حضور پیدا کنند تا بعدها با گرفتن دیپلم، بتوانند پیگیر استخدام خود از طریق خدمت به مردم روستایی باشند.

 ابلاغ دستورالعمل مقابله با شپش به تمامی مدارس

در ادامه فرزانه تقوی ، کارشناس تربیت بدنی آموزش و پرورش استان گفت: در ابتدای سال تحصیلی، جلسات متعددی در قالب شورای سلامت مدارس برگزار می‌شود؛ در سطح استان، مراقبین سلامت و مدیران مدارس در صورت مشاهده موارد مشکوک به بیماری یا مشکل بهداشتی در مدارس، با نامه ارجاع، دانش‌آموزان را به مراکز بهداشت و والدین ارجاع می‌دهند تا اقدامات درمانی لازم ارائه شود.

آموزش بهداشت به  ۱۶ هزار دانش‌آموزان اتباع در خراسان رضوی با همکاری یونسکو

وی افزود: علاوه بر این، آموزش و پرورش در راستای توانمندسازی، دوره آموزشی برای مدیران و معاونین مدارس در تابستان برگزار کرده است که در آن بر بهداشت فردی دانش‌آموزان تأکید می‌شود، سفیران سلامت نیز در طول سال تحصیلی، دوره‌های آموزشی متفاوتی را از طریق کانال شاد برگزار می‌کنند و آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند.

تقوی بیان کرد: دستورالعمل مقابله با شپش به تمامی مدارس ابلاغ شده و هماهنگی‌های لازم با مراکز بهداشت انجام شده  تا در صورت ابتلای دانش‌آموزی، اقدامات درمانی لازم انجام شود، خوشبختانه، موارد مشکوک و حاد در مدارس بسیار نادر بوده است و در صورت گزارش موارد مشکوک در منطقه‌ای خاص، آمادگی کامل وجود دارد تا تیم‌های ضربتی با انجام غربالگری، وضعیت بهداشتی کلیه دانش‌آموزان را بررسی کنند.

وی تصریح کرد: این غربالگری‌ها در حال حاضر به‌طور روتین توسط مراقبین سلامت در مدارس شهری و بهورزان خانه‌های بهداشت در مدارس روستایی انجام می‌شود.

تقوی گفت: لازم به ذکر است که مسابقات ورزشی دانش‌آموزی برگزار نشده است و تمرکز اصلی بر آموزش مهارت‌ها است؛ استان خراسان همواره به کیفیت آموزش و توانمندسازی دانش‌آموزان اهمیت می‌دهد و آمار صرفاً ملاک عمل نیست.

وی بیان کرد: سال گذشته، با وجود عدم برگزاری مسابقات کشوری در برخی مقاطع، مسابقات استانی در تمامی مقاطع برگزار شد، امسال نیز با توجه به اجرای برنامه توسعه هفتم و طرح مهارت‌آموزی، رویکرد اصلی بر آموزش مهارت‌های مختلف به دانش‌آموزان در تمامی پایه‌ها است.

این کارشناس تربیت بدنی آموزش و پرورش استان گفت: هدف از این برنامه، ایجاد پیوند بین آموزش‌های مدرسه و نیازهای جامعه و افزایش تعداد شرکت‌کنندگان در مسابقات است. در این راستا، دانش‌آموزان بر اساس کتب راهنمای تدوین‌شده و در یک برنامه زمانی مشخص، آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند و سپس در رقابت‌ها شرکت می‌کنند. مسابقات متوسطه دوم و ابتدایی نیز در رشته‌های توپی برگزار خواهد شد و علت کم‌رنگ‌تر شدن مسابقات در حال حاضر، منتظر ماندن برای دریافت دستورالعمل از وزارت آموزش و پرورش است.

تقوی ادامه داد: در حال حاضر، ارزیابی آموزش‌های ارائه شده در قالب ۹ رشته در ابتدایی و متوسطه اول در حال انجام است و دانش‌آموزان می‌توانند از طریق سامانه مربوطه، آمادگی خود را برای شرکت در مسابقات اعلام کنند. این مسابقات در دو بخش مهارت و رقابت برگزار خواهد شد و دانش‌آموزان در قالب رشته‌های ورزشی مختلف، مهارت‌های خود را به نمایش خواهند گذاشت؛ امیدواریم که مسابقات کشوری نیز در استان برگزار شود.

وی گفت: در خصوص کانون‌های تندرستی، طرح‌های مختلفی مانند طرح پیشگیری از چاقی، طرح سواد حرکتی و طرح ساختار قامتی در حال اجرا است، در حال حاضر، ۳ نوع کانون در استان وجود دارد: کانون سواد حرکتی، کانون کنترل وزن و کانون حرکات اصلاحی که برای فعال‌سازی این کانون‌ها، آموزش والدین نیز در دستور کار قرار گرفته است تا با آگاه‌سازی آنها، دانش‌آموزان به کانون‌های مربوطه ارجاع داده شوند؛ در شهر مشهد هشت کانون فعال وجود دارد و سایر مناطق نیز در حال تجهیز کانون‌های خود هستند.

تقوی اظهار کرد: طرح شهید سلیمانی نیز با هدف افزایش سرانه ورزشی و ایجاد کانون‌های درون‌مدرسه‌ای در حال اجرا است تا دانش‌آموزان در ساعات غیر آموزشی و حتی در روزهای تعطیل نیز بتوانند در این فضاها فعالیت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha