• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403111712967
  • خبرنگار : 50604

مدیر خدمات حمایتی کشاورزی گلستان:

کمبودی برای تامین کود فسفات نداریم/ کشاورزان به کارگزاری‌ها مراجعه کنند

کمبودی برای تامین کود فسفات نداریم/ کشاورزان به کارگزاری‌ها مراجعه کنند

ایسنا/گلستان مدیر خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با تأکید اینکه کود فسفاته و دی آمونیوم به میزان کافی تأمین و در کارگزاری‌های خدمات کشاورزی موجود است،گفت: در حال حاضر بهترین زمان برای استفاده از این کود در باغات گلستان است و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات کشاورزی ان را تهیه کنند.

مجید محمدی در دیدار معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و هیئت تحریریه خبرگزاری ایسنا  با اشاره به تأسیس شرکت خدمات حمایتی در سال ۱۳۰۹ اظهار کرد:   شرکت خدمات حمایتی با تأمین و توزیع بهترین کود، سموم و نهاده در راستای بهتر شدن زندگی و اقتصاد کشاورز ایرانی و زندگی سالم‌تر مردم ایران  فعالیت می‌کند.

وی تأمین نهاده کشاورزی به منظور تولید محصول با کیفیت را از وظایف اصلی این شرکت برشمرد و تصریح کرد: شرکت خدمات حمایتی یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است، بدین ترتیب که جهاد کشاورزی نیازهای خود را مطرح می‌کند و شرکت خدمات حمایتی با توجه به ظرفیی که دارد به رفع نیازهای نیازهای کشاورزان می‌پردازد.

مدیر خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با بیان اینکه  باید از منابع طبیعی به گونه‌ای برداشت کرد که آیندگان نیز توانای برداشتن از منابع طبیعی را داشته باشند، افزود: بیش از  ۸۰ درصد کشاورزی ما را به صورت سنتی که لطمه بزرگی به این منابع وارد می‌کند زیرا با کشاورزی سنتی نمی‌توان نیازهای غذایی کشور را تأمین کرده  و حتی کشت پایداری داشته باشیم.

محمدی  با اشاره‌ای به اینکه که ما تنها ۶۰ درصد از ظرفیت‌های کشاورزی را به کار گرفته‌ایم و این خلع ۴۰ درصدی به دلیل عدم مدیریت درست درزمینه کشاورزی است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد عملکرد محصولات به مدیریت صحیح مزرعه بستگی دارد و  اقلیم منطقه تنها ۳۰ درصد در عملکرد محصولات اثرگذار است.

کمبودی برای تامین کود فسفات نداریم/ کشاورزان به کارگزاری‌ها مراجعه کنند

این مقام مسئول از رشد چشمگیر تأمین  و توزیع کود اوره و فسفاته در کشور خبر داد و گفت: در دهه ۹۰ متوسط  مصرف گود اوره در کشور ۱۱۹ کیوگرم در هکتار بود که امروز به ۱۷۰ کیلوگرم افزایش پیدا کرده است و ۱۰۰ درصد کود پتاسه مورد نیاز کشاورزان را تأمین کردیم.

یارانه ۶۰ درصدی دولت برای تامین کود فسفاته

 محمدی با اشاره به اینکه کود فسفاته شامل ۳نوع اس اس پی، تی اس پی، و دی‌ای پی است گفت: از بین این کودها دو نوع اول یعنی اس اس پی و تی اس پی مشمول طرح یارانه‌ای دولت قرار دارند که بر اساس این طرح دولت ۶۰درصد هزینه تولید کود را دولت پرداخت می‌کند و ۴۰درصد باقی مانده بر عهده مردم قرار می‌گیرد

وی کمبود خاک فسفات یا منابع فسفات در کشور را به عنوان یکی از دلایل اصلی افزایش قیمتاین  کود بیان کرد و افزود: با توجه به وضعیت کنونی کاهش منابع داخلی خاک فسفات، تولیدکنندگان این حوزه مجبور به واردات این ماده اولیه از خارج شده‌اند.

مدیرشرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان حاصلخیزی خاک را نقش کلیدی رونق اقتصادی منطقه بیان کرد: و به گفته او تقویت و بهبود خاک‌های کشاورزی موجب افزایش تولید و بهره وری محصولات خواهد شد در نتیجه وضعیت اقتصادی کشاورز بهبود می‌یابد و منابع درآمدی او افزایش پیدا می‌کند همچنین این روند به بهبود وضعیت مردم منطقه هم کمک می‌کند.

محمدی با تأکید اینکه کود فسفاته و دی آمونیوم به میزان کافی  وتأمین و در کارگزاری‌های خدمات کشاورزی موجود است، بیان کرد: به ازای هر هکتار ۱۰۰ کیلو کود فسفاته در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و در حال حاضر بهترین زمان برای استفاده از این کود در باغات گلستان است که  متقاضیان می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات کشاورزی ان را تهیه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha