• شنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: سبک زندگی
  • کد خبر: 1403111612081
  • خبرنگار : 30198

چطور برای «شب عید» بهینه خرید کنیم؟

چطور برای «شب عید» بهینه خرید کنیم؟

خرید بهینه تنها خرید کالا و خدمات نیست، بلکه مجموعه‌ای از اصول و رفتارهای مسئولانه، آگاهانه و اخلاقی است که منافع فرد و جامعه را با هم نظر می‌گیرد. ترویج فرهنگ خرید بهینه برای ساختن جامعه‌ای سالم‌تر، پایدارتر و مرفه‌تر اهمیت دارد.

به گزارش ایسنا، برای خرید بهینه و صحیح به دور از هیاهوهای رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات، چشم و هم‌چشمی‌های خانوادگی و...، باید منافع فردی و جمعی را در نظر گرفت.

برای انجام این کار باید برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی، تحقیق و جستجو، توجه به مسئولیت پیامدهای خرید، حفظ تعادل در سبک زندگی و اهمیت به افزایش آگاهی‌های فردی و خانوادگی را انجام داد تا بتوان نیازها را براساس آن رفع کرد.

تعیین لیست خرید، بودجه و اولویت‌ها

قبل از آن که به بازار یا وبگاه‌های آنلاین برای خرید سری بزنید، لیست خرید مورد نیاز خود را آماده کنید تا خریدهای ناگهانی و غیرضروری را به حداقل برسانید. بعد از نوشتن لیست، آن را براساس اهمیت و ضرورت اولویت‌بندی کنید.

میزان بودجه خرید خود را مشخص کنید و فراتر از آن خرید نکنید. این روش برای مدیریت مالی نیز مفید است.

تحقیق درباره کالاها، برندها و تجربیات خرید دیگران

قبل از خرید، در مورد کالاها و خدمات لیست تحقیق کنید و از نظرات دیگر خریداران مطلع شوید. همچنین قیمت کالاها را با توجه به برند و فروشگاه مقایسه کنید تا خرید بهینه‌تری داشته باشید.

از شرایط خرید مطلع باشید، برای مثال اگر به صورت آنلاین خرید می‌کنید حتما از قوانین پیگیری سفارش، مرجوعی کالا و لغو سفارش مطلع باشید تا در شرایطی که سفارش با مشکل مواجه شد، بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید و ضرر نکنید.

حتما به تاریخ انقضا و مجوزهای لازم درج شده بر روی کالا توجه کنید و اگر اقلام خوراکی یا دارویی است، توجه بیشتری اختصاص دهید.

به دوام و کیفیت کالای انتخابی دقت کنید

زمانی که کالا و خدمات را انتخاب می‌کنید به کیفیت و دوام آن نیز اهمیت دهید، زیرا مدت بیشتری می‌توانید از آن استفاده کنید. کالا و خدمات حتما باید مورد نیاز باشند. یکی از مهم‌ترین اقدامات تشخیص نیازهای واقعی و غیرکاذب است.

به پیامدهای زیست‌محیطی خریدهایتان توجه کنید. از محصولاتی خرید کنید که مواد به کارفته در آن آسیب کمتری به محیط زیست وارد کنند، برای مثال هنگام خرید از بگ‌های پارچه‌ای استفاده کنید و از فروشنده، نایلون‌های پلاستیکی دریافت نکنید.

اگر وسایل قدیمی دارید که قابل تعمیر و بازیابی مجدد است، به جای خرید یک وسیله جدید به پیگیری تعمیر وسایل بپردازید و از آن‌ها استفاده کنید. همچنین تلاش کنید تا اسراف در مصرف موادغذایی را کاهش دهید.

 خرید از کسب و کارهای کوچک و اخلاق‌مداری

خرید مایحتاج خود را از محله خودتان و کسب‌وکارهای کوچک به جای فروشگاه‌های زنجیره‌ای، انجام دهید. همچنین در صورت وجود کیفیت و هزینه مناسب، برندها و تولیدات داخلی را در اولویت خرید خود قرار دهید تا به اقتصاد کشور نیز کمک کرده باشید.

همچنین برخی برندها در شرایط غیرانسانی کالاهای خود را تولید می‌کنند. برای مثال با میزان ساعات زیاد کاری آن هم در شرایط بسیار نامناسب، حقوق کمی را برای کارکنان خود اختصاص می‌‎دهند، یا محصولات‌ خود را بر روی حیوانات و... امتحان می‌کنند.

 تعادل در سبک زندگی

باید تمایلات خود را در زندگی کنترل کنید و بر اساس هوس‌های لحظه‌ای شروع به خرید نکنید. تفریحات و علاقه‌مندی‌های خود را بیابید تا به جای تفریح، به خرید نپردازید.

سبک زندگی و خریدهایتان را با دیگران مقایسه نکنید و براساس نیازها و شرایط خود آن را بسنجید. همچنین با افرادی که سبک زندگی متفاوتی دارند به خرید نروید، زیرا ممکن است نظریات آنان شما را سردر گم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha