محمدتقی اعلمی روز دوشنبه ۱۵ بهمن در آیین تجلیل از جانبازان و ایثارگران دانشگاه تبریز ضمن تبریک ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و روز گرامیداشت مقام عالی جانبازان، اظهار کرد: هدف ما از برگزاری این جلسات، تجلیل و تقدیر از خدمات، ایثارگریها و رشادتهای جانبازان و ایثارگران عزیز و ترویج فرهنگ شهادت و ایثارگری است. چراکه ایثارگران و جانبازان بر گردن همه ما حق دارند و ما نباید این رشادتها را فراموش کنیم.
وی ادامه داد: هرچقدر که ما به لحاظ زمانی از دفاع مقدس فاصله میگیریم، به همان اندازه به اهمیت آن دوران مقدس افزوده میشود و ما باید فرهنگ ایثار و شهادت را چراغ راه مسیر خود قرار دهیم.
وی یادآور شد: ما بهعنوان خانواده بزرگ دانشگاه تبریز برخود میبالیم که در کنار جانبازان و ایثارگران هستیم و باتوجه به اینکه دانشگاه تبریز به لحاظ تعداد شهدا و فداکاری ایثارگران و جانبازان در دوران دفاع مقدس نقش بیبدیلی دارد، چاپ کتاب در خصوص خاطرههایی از جانبازان این دانشگاه از جمله نحوه انتقال جانبازان از محل جانبازی تا بیمارستان و همچنین تولید سایر آثار هنری فاخر در این زمینه ضروری به نظر میرسد.
رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر اهمیت بهکارگیری افراد شایسته در مسئولیتهای مختلف دانشگاه گفت: اولین موضوع حائز اهمیت، مصلحت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سپس مصلحت دانشگاه و افراد است و همه تلاش ما در راستای بهکار گیری افراد شایسته و پایبند به اهداف عالی نظام در پستهای مختلف است.
وی همچنین در خصوص مطالبه برخی از ایثارگران دانشگاه در ارتباط با تبدیل وضعیت استخدامی کارمندان دارای مدرک دکتری به هیات علمی، تاکید کرد: براساس قانون، شروط اصلی برای جذب افراد بهعنوان هیات علمی، داشتن صلاحیتهای علمی، عمومی، توامندی علمی و تایید گروه درسی مربوطه است و ما معتقدیم ایثارگران عزیز باید به مراتب با سختگیری بیشتری نسبت به سایر افراد، مورد بررسی قرار گیرند. چراکه این عزیزان بهعنوان سفیر و آبروی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند و ما باید فردی را بهعنوان استاد برگزینیم که در عین داشتن صلاحیت عمومی و روحیه ترویج فرهنگ شهادت، صلاحیت علمی زیادی نیز داشته باشد.
انتظارات و مطالبات جامعه ایثارگران دانشگاه
نماینده جامعه ایثارگران دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: جانبازان یک بار و بعضاً چند بار امتحان خود را در میدان نبرد پس داده و اثبات کردهاند که آماده اهدای جان و معامله با خداوند هستند. جانبازان نه تنها تا مرز شهادت، بلکه قدمهایی هم در آن سوی این جهان برمیدارند و باز میگردند.
اباصلت حاجیزاده ادامه داد: دوران دفاع مقدس دوران آزمایش بزرگ الهی بود و ایثارگران دانشگاه تبریز که در آن میادین جانفشانی کردند، امروز هیچگاه مسئولیت خود را تمام شده تلقّی نمیکنند و تا لحظه وصال به جهاد و کوشش علمی و فرهنگی مشغولند. آنان در دوران حماسه، بینی دشمن را به خاک مالیدند و جامعه را نیز از نظر فکری متحول نمودند و جوانان را به سمت ارزشهای معنوی و الهی سوق دادند و امروز که دشمن تمام قدرت خود را برای سرکوبی اعتقادات و ارزشها مصروف داشته است، ایثارگران دانشگاه در صحنه حضور دارند تا مشعل فروزان ارزشهای الهی را مشتعلتر نمایند و راهنمای جامعه و جوانان به سوی سعادت باشند.
حاجیزاده در تشریح انتظارات جامعه ایثارگری از مسئولان دانشگاه نیز گفت: بررسی و شناسایی نیازهای واقعی و پیگیری ارائه خدمات مؤثر به ایثارگران و خانواده معظم شهداء در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، بیمهای، معیشتی، اشتغال، مسکن، حقوقی، اداری، رفاهی و استخدامی با حفظ اصول عزتمندی، عدالت و روحیه خوداتکایی و شئون ایثارگری «بر اساس بند (۸) سیاستهای کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران» و نظارت بر تحقق قوانین و دستورالعمل های مربوط به ایثارگران از مطالبات بجا و بحق خانواده معظم شهدا و ایثارگران دانشگاه تبریز است.
وی ادامه داد: خانواده معظم شهدا و ایثارگران عزیز خصوصا جانبازان سرافراز پس از سپری شدن بیش از سه دهه از پایان جنگ تحمیلی و به دلیل افزایش سن، عوارض مجروحیت آنان تشدید شده و با چالش درمان مواجه هستند. لذا باید تمامی امکانات دولتی و دستگاههای ذینفع در این مورد بسیج شوند. متاسفانه متصدیان این امر حس میکنند که درمان جانبازان و خانواده معظم شهدا جزو امتیازها و تسهیلات ارایه شده به این قشر است، در صورتی که این امر وظیفه و تکلیف همه است. این اسوههای صبر، ایمان، بردباری، شجاعت و مظلومیت دوران هشت سال دفاع مقدس باید بیش از پیش در حوزههای درمانی و رفاهی مورد توجه قرار گیرند.
برگزاری اردوهای زیارتی، تفریحی و فرهنگی برای ایثارگران و خانوادههای آنان، تشکیل انجمن جامعه ایثارگران دانشگاه تبریز،تبدیل وضعیت کارمندان ایثارگر دارای دکتری تخصصی به هیأت علمی، جذب فرزندان ایثارگران با اولویت قراردادن فرزندان ایثارگران فوت شده و بازنشسته، ایجاد بانک اطلاعاتی ایثارگران و بهکارگیری ایثارگران در پستهای مدیریتی و فرهنگی، برقراری فوقالعاده بند ۲ ماده ۶۷، برقراری فوقالعاده ایثارگران بند ۲ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، ماده ۷۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران – بند ح ماده ۸۷ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه –، حضور نماینده دانشگاهیان ایثارگر در شورای دانشگاه، شورای فرهنگی، ستاد رفاهی کارکنان و سایر کارگروه ها وکمیته های مرتبط و مساعدت در چاپ و انتشار آثار علمی و فرهنگی ایثارگران از دیگر مطالبات و انتظارات مطرح شده توسط نماینده جامعه ایثارگران دانشگاه در این جلسه بود.
به گزارش ایسنا، در پایان این آیین، اساتید و کارکنان جانباز و ایثارگر دانشگاه مورد تجلیل قرار گرفتند.
انتهای پیام
نظرات