به گزارش ایسنا، ابوالحسن صفر پور مسئول کارگروه مقابله با اعتیاد سازمان امور اجتماعی کشور که دبیری این جشنواره را برعهده دارد، در ابتدای این مراسم گفت: موسسه شمیم امسال تصمیم گرفت تا با همکاری سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ۴ جشنواره را در ۴ حوزه موسیقی، داستان و ناداستان، هنرهای نقالی، استندآپ کمدی و فیلم کوتاه را برگزار کند. عنوان مشترک این جشنوارهها را باران قرار دادیم. زیرا وقتی باران میبارد، بیمنت و فارغ از هر ویژگی بر همه میبارد و پاککننده پلیدیها و زشتیهاست. میخواستیم حال که موضوع الکل و مواد مخدر در میان است، عنوان مناسبی را انتخاب کنیم. دلایل عمده دیگری نیز وجود داشت. به عنوان مثال همپوشانی آن با عنوان مدافع جان است. مدافعان جان عنوانی است که برای جانبازان و شهدای مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده است.
او افزود: فاصلهای بین این شهدا و فعالین مردمی که کار پیشگیری از اعتیاد انجام میدادند با هنرمندان وجود دارد. در واقع ما با برگزاری این جشنوارهها سعی کردیم تا این فاصله را پر کنیم. در جامعه ما خیلی به الکل و مواد مخدر پرداخته نشده بود. ما میخواهیم با استفاده از افراد شاخص و اطلاع رسانی به این موارد بپردازیم، بلکه پلیدیها را کاهش دهیم. البته در برخی حوزهها مثل سینما ورودهایی انجام شده اما این اتفاق در موسیقی، نقالی و استنداپ کمتر رخ داده است. حدود ۵۰۰ اثر (برای این جشنوارهها) از بیش از سیصد نفر به جشنواره رسیده و با اطلاع رسانی خوب اصحاب رسانه کار در حال پیشرفت است. اختتامیه برخی را قبل از سال برگزار میکنیم و بخشهای باقی مانده بعد از سال اختتامیه خواهند داشت.
مجید قناد از داوران جشنواره نمای باران در ادامه گفت: با فعالیت خوب انجام شده، دغدغه خانوادهها برای بچههایشان مرتفع میشود. موسسه شمیم برای برگزاری این جشنواره تلاش کرده است و این موضوع قابل تحسین و تقدیر است، به شرط آنکه تداوم داشته باشد. ما با خانوادهها، نوجوانان و جوانان و تاحدی بچهها همراه هستیم. دوستان باید شرکت کنند تا شاید از این طریق با برخی افراد همراه باشیم. یک دست صدا ندارد و از خبرنگاران ممنونم که آمدهاند. صدای آنها به جاهای بسیار میرسد. از بقیه نیز میخواهم که با قلمشان به دیده شدن بیشتر ما کمک کنند تا به نتیجهگیری نزدیک شویم.
او ادامه داد: موضوع بهگونهای است که باید به صورت غیر مستقیم بیان شود و صدا وسیما و رسانهها باید کمک کنند. شعله الان کوچک است و باید گرمایش به همه برسد. اساس کار قصهگویی، نقالی، استندآپ کمدی و موسیقی است. هر اتفاق بد در خانواده اول از همه برای بچهها رخ میدهد، لذا موضوع مهم است. باید ببینیم چطور میتوانیم از مدیران و مسئولان کمک بگیریم. امیدوارم این پانصد نفر را بیشتر و بیشتر کنیم تا حداقل کار مفید را داشته باشیم.
دبیر جشنواره نمای باران در بخش دیگری از این نشست گفت: بیش از ۴هزار معتاد داریم و سن اعتیاد به شدت در حال کاهش است. سن شروع اعتیاد به زیر ۱۵ سال آمده است. بدترش این بوده که اعتیاد زنانه شده و الان عدد نسبت ۶ به یک است. ما با زبان هنر میخواهیم به زنانه شدن اعتیاد و پایین آمدن سن آن بپردازیم. موسسه ما میخواهد پیشگیری کند و زبانمان است. اتریش و سویس و دیگر کشورها با زبان هنر از اعتیاد پیشگیری کردهاند. هرچه بتوانیم هنرمندان را به حضور ترغیب کنیم کیفیت کار خودمان را بالا بردهایم و گستره بیشتری را پوشش خواهیم داد. زبان هنر غیر مستقیم است و از همین جهت اثرگذار است.
بابک پرهام یکی دیگر از داوران جشنواره نمای باران در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: یکی از دغدغههای هنر تاثیر بر آحاد جامعه، بخصوص جوانترها است. فکر میکنم اگر اصحاب رسانه کمک کنند تا جشنوارهای که برگزار میشود همه گیر شود. این امکان را داریم که تاثیر گذار باشیم. مسئله اعتیاد زنان و جوانان جدیتر شده است و اطلاع رسانی با کمک رسانهها میسر است. اگر جوانان هنرمند حضور یابند، اعتبار آن بالا میرود و ما نیز کاری کردهایم.
در پایان این نشست، پوستر نخستین جشنواره نمای باران رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات