سهیل مسعودی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای اخیر به یکی از مهمترین اولویتهای کشور تبدیل شده است، باتوجه به اینکه انرژی پاک، از مزایای قابل استفاده است اما اقدامات شایان توجهی در این خصوص صورت نگرفته و همچنان در بسیاری از نیروگاهها با مازوت سوزی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه تحقق استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نیازمند برنامهریزیهای هدفمند و تسهیلگری در این زمینه است، افزود: استفاده از سوختهای نامتعارف پیامدهای غیرقابل جبرانی برای منابع طبیعی و محیط زیست دارد که تبعات آن در دهههای آتی مشخص میشود.
این فعال محیط زیستی ادامه داد: قطعاً در آینده با محیطی آلودهتر از وضعیت فعلی در دریا و زمین مواجه هستیم که بر اثر افزایش بیرویه سرعت ساخت و ساز و پدیدههای گلخانهای و اتلاف انرژی معضلساز شدهاند.
وی گفت: امروز شرکتهای دانشبنیان بسیاری در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر کار کردهاند و قطعاً پایاننامههای متعدی در ابن زمینه نوشته شده است، علم اصلاح در استفاده از انرژیهای نامتعارف وجود دارد اما در عمل کمتر از آن استفاده میشود.
مسعودی در ادامه تصریح کرد: انرژیهای تجدیدپذیر و پاک با توجه به محدود بودن سوختهای فسیلی و آلودگی محیط زیست باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی افزود: انرژیهای پاک، از جمله انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی زمین گرمایی، انرژی زیست توده و انرژی برق آبی است که استفاده از هر یک از این انرژیها میتواند موجب کاهش وابستگی به منابع فسیلی و کاهش گازهای گلخانهای باشد.
این کارشناس محیط زیستی خاطرنشان کرد: انرژیهای تجدیدپذیر جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی هستند و در این موضوع شکی نیست، از طرفی استفاده از انرژی پاک قابل دسترستر و کمهزینهتر از سایر سوختها است.
وی در پایان اظهار کرد: شهرستانهای تاکستان و بوئینزهرا و از همه مهمتر شهر رازمیان مستعد تولبد برق با انرژی خورشیدی هستند و چنانچه دولت در این زمینه تسهیلگری کند، مردم مشارکت قابل توجهی خواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات