• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403110805746
  • منبع : سازمان غذا و دارو

رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد

گردش مالی ۶۰۰۰ میلیاردی محصولات حلال در دنیا/عدم بهره‌برداری موثر ایران از این بازار

گردش مالی ۶۰۰۰ میلیاردی محصولات حلال در دنیا/عدم بهره‌برداری موثر ایران از این بازار

رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست «شورای اجرایی همایش حلال و سلامت» بر اهمیت و نقش حیاتی محصولات حلال در سلامت جامعه تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی پیر صالحی در این نشست گفت: برگزاری این همایش با همکاری و مشارکت فعال و محوریت مرکز ملی تحقیقات حلال و شورای انقلاب فرهنگی بسیار ارزشمند است. این همکاری نه تنها نشان‌دهنده هم‌افزایی میان نهادهای دینی و علمی است، بلکه اهمیت ویژه‌ای در راستای ترویج و گسترش محصولات حلال در سطح ملی و جهانی دارد. هر اقدامی که در مقولات دینی و موضوعات حساس و مهمی مانند حلال انجام می‌شود، باید در بهترین حالت و با اجرای دقیق و شایسته صورت گیرد؛ چرا که شان و جایگاه این مسائل بر اساس اصول و آموزه‌های اسلامی باید حفظ شود.

وی افزود:  ارتباط مستقیم  محصولات حلال با سبک زندگی اسلامی و تأثیر آن بر سلامت جسمانی و روانی افراد را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر سیاست‌های ابلاغی سلامت و اهمیت سبک زندگی اسلامی و به تبع آن، توجه به سلامت در تمام جنبه‌های زندگی، گفت: این نگرش به‌طور مستقیم با موضوع حلال در حوزه‌های مختلف محصولات، از جمله دارو، مکمل‌ها، غذا و آشامیدنی، محصولات آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی هم ارتباط دارد.

پیرصالحی با اشاره به ۶ هزار میلیارد دلار گردش مالی جهانی محصولات حلال، تصریح کرد که این بازار شامل کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و برخی از صادرکنندگان بزرگ غیر اسلامی مانند انگلستان، چین و آمریکا است.

وی تاکید کرد: این بازار گسترده، فرصت عظیمی برای ایران است، اما متأسفانه تاکنون ایران نتواسته است به‌طور مؤثر از این ظرفیت بهره‌برداری کند. بسیاری از کشورهای دیگر در حال برنامه‌ریزی برای افزایش سهم خود از این بازار هستند، اما در ایران انسجام و هماهنگی لازم برای بهره‌برداری از این فرصت بزرگ وجود ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: محصولات سلامت‌محور حلال تنها در حوزه بهداشت و تغذیه محدود نمی‌شوند، بلکه نمادی از فرهنگ و ارزش‌های اسلامی هستند که می‌توانند در سطح جهانی تأثیرگذار باشند. ایران با توجه به جایگاه استراتژیک خود در میان کشورهای مسلمان و ظرفیت‌های علمی و دینی غنی، می‌تواند در این عرصه پیشگام باشد.

وی بر لزوم ایجاد سازوکارهای نظارتی و تحقیقاتی برای محصولات حلال تأکید کرد و گفت: تمامی فعالیت‌ها و تولیدات مرتبط با محصولات حلال باید تحت ضوابط دقیق و شفاف قرار گیرد تا اعتماد عمومی و جهانی به این محصولات حفظ شود. ایران باید با مدیریت صحیح، علاوه بر حفظ شأن و جایگاه موجود در این حوزه، به گسترش و بهبود کیفیت این محصولات نیز توجه ویژه‌ای داشته باشد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، پیرصالحی در پایان، هدف از برگزاری همایش حلال و سلامت را سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیق برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های ایران در این زمینه دانست و افزود: این همایش‌ها باید به بستری برای معرفی دستاوردهای علمی و عملیاتی کشور در زمینه محصولات حلال تبدیل شوند و فقط به مباحث نظری محدود نشوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha