• شنبه / ۸ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403100805142
  • خبرنگار : 50260

کاهش ۱۷ درصدی بهره‌برداران کشاورزی در استان اصفهان

کاهش ۱۷ درصدی بهره‌برداران کشاورزی در استان اصفهان

ایسنا/اصفهان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان گفت: نتایج اولیه سرشماری کشاورزی نشان می‌دهد که تعداد بهره‌برداران حوزه کشاورزی در این استان با ۱۷ درصد کاهش نسبت به سال پایه ۱۳۹۳روبرو است.

سید علی قرشی نوش‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: عملیات میدانی طرح سرشماری کشاورزی استان اصفهان با مشارکت ۳۸۰ نیروی اجرایی و فنی با پوشش کامل جغرافیایی استان به پایان رسید.

وی افزود: شهرستان‌های هرند با ۱۲۰ درصد، فریدونشهر با ۱۱۰ درصد و فریدن با ۱۰۹ درصد بالاترین و شهرستان‌های کاشان نجف‌آباد و تیران و کرون کمترین میزان پوشش بهره‌بردار نسبت به سال ۹۳ را به خود اختصاص دادند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان، تصریح کرد: کاهش تعداد بهره‌برداران حوزه کشاورزی نشان از آثار منفی خشکسالی‌های یک دهه اخیر و تغییر اقلیم بر کشاورزی استان اصفهان است که باید برای رهایی از این شرایط برنامه‌ریزی کرد.

قرشی نوش‌آبادی گفت: اطلاعات حاصل از سرشماری امسال نشان می‌دهد که زراعت و باغداری کاهش داشته و الگوی فعالیت بهره‌برداران به سمت مدیریت بهینه مصرف آب و منابع تغییر کرده است به طوری که آبزی پروری ۳۴۵ درصد و کشت گلخانه ۱۷۳ درصد افزایش داشته است.

وی در مورد چالش‌های طرح سرشماری کشاورزی، گفت: ناآگاهی مردم نسبت به نقش آمار در رفاه جامعه و عدم اعتماد به آثار برنامه‌های آماری نسبت به اختصاص یارانه و مالیات نشان می‌دهد که فرهنگ و سواد آماری جامعه باید افزایش پیدا کند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان تأکید کرد: دومین چالش سرشماری کشور کمبود امکانات و تجهیزات است که باید با استفاده از مدل‌های کشورهای توسعه‌یافته برای تغییر شیوه‌های سنتی به سمت الگوهای مدرن برنامه‌ریزی کنیم.

قرشی نوش‌آبادی افزود: مرحله بازشماری برای تعیین میزان خطای سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۰ تا ۱۴ دی‌ماه انجام شده و نتایج نهایی سرشماری پس از پایش نهایی و استخراج آمار در اردیبهشت سال آینده گزارش خواهد شد.

سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان تا پایان آذر امسال در بخش‌های زراعت، باغداری، دامداری، تولیدات گلخانه‌ای، زنبورداری، آبزی‌پروری، کرم ابریشم و طیور سنتی انجام شد. پیش از این سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ اجرا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha