• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403100402415
  • خبرنگار : 50225

با مزایای روغن کانولا آشنا شوید

با مزایای روغن کانولا آشنا شوید

ایسنا/خوزستان کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه کانولا نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در زمره بهترین روغن‌ها از لحاظ خواص تغذیه‌ای است، گفت: کانولا حاوی اسیدهای چرب چندگانه غیراشباع شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ به مقدار کافی است که برای بدن ضروری هستند و به همین دلیل، این روغن به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. 

ندا فرح‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مزایای مصرف روغن کانولا اظهار کرد: روغن کانولا، روغن  کلزا با اسید اروسیک پایین (یک اسید چرب امگا ۹ تک غیراشباع) است؛ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های روغن کانولا، اشباع بودن کم و داشتن اسیدهای چرب تک غیراشباع نسبتا بالا است و عمده‌ترین اسید چرب تک غیر اشباع آن، اولئیک اسید است که مقدار آن به بالای ۶۰ درصد نیز می‌رسد.

وی افزود: همچنین کانولا حاوی اسیدهای چرب چندگانه غیراشباع شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ به مقدار کافی است که برای بدن ضروری هستند و به همین دلیل، این روغن به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. 

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از دیگر مزایای تغذیه‌ای این روغن این است که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ کمتر از ۳ است و میزان کمتر اسیدهای چرب امگا ۶ در مقایسه با امگا ۳ به کاهش خطر ابتلا بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان، بیماری‌های التهابی و خود ایمنی کمک می‌کند.

فرح‌بخش عنوان کرد: علاوه بر این، روغن کانولا حاوی میزان بالای فیتواسترول طبیعی و ویتامین E است. این روغن برای اولین بار در کشور کانادا از دانه گیاه شلغم روغنی استخراج شد و حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده اولئیک به میزان بیش از ۵۰ درصد، لینولئیک به میزان حدود ۲۶ درصد و لینولنیک به میزان حدود ۱۲ درصد است.

وی افزود: در بعضی از کشورها مانند کانادا، کانولا به طور خالص به عنوان روغن سرخ‌کردنی استفاده می‌شود؛ اگر چه در کشور ما این روغن از نظر الزام‌های استاندارد، تنها برای پخت و پز و سالاد مجاز است و استفاده از آن برای سرخ کردن توصیه نمی‌شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کانولا جزو معدود روغن‌هایی است که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در زمره بهترین روغن‌ها از لحاظ خواص تغذیه‌ای است. با این وجود به دلایل مختلف، میزان این محصول در سطح بازار ایران کم است و سهم کمی از روغن‌های مصرفی خانوار را دارد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha