• یکشنبه / ۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403100200996
  • خبرنگار : 71062

رونمایی «روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی»

رونمایی «روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی»

رئیس هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی گفت:شهید صیاد دشمن‌شناس بود. علت اینکه مرا در وصیتش نام برد، این بود که فکر می‌کرد ما او را می‌شناسیم. صیاد آمریکا را دشمن و «اسرائیل» را شیطان می‌دانست.

به گزارش ایسنا،  امیر سرتیپ «ناصر آراسته» رئیس هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی در آیین رونمایی از کتاب «روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی» که صبح امروز (یکشنبه) در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا اظهار داشت: کتاب «روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی»، کتابی جامع است، اما مانع نیست و این منع را ندارد که دیگر کتابی در مورد شهید صیاد شیرازی ننویسیم.

وی افزود: تمام اسنادی که موحدیان پژوهش کرد، ارزنده هستند، اما هنوز اسنادی هستند که هنوز منتشر و تدوین نشده‌اند.

امیر آراسته گفت: من شاهد تبلور حدود ۱۶۹ آیه در کلام او بودم. زندگی و سربازی او زندگی و سربازی قرآنی بوده است. اندیشه نظامی صیاد مبتنی بر قرآن بود. وی علم نظامی را آموخته بود و طبق قرآن عمل می‌کرد.

رئیس هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی ادامه داد: شهید صیاد دشمن‌شناس بود. علت اینکه مرا در وصیتش نام برد، این بود که فکر می‌کرد ما او را می‌شناسیم. صیاد آمریکا را دشمن و «اسرائیل» را شیطان می‌دانست و اگر تمام منابع دینی شیعه و اهل سنت را حفظ باشیم، اما به دلخواه عمل کنیم، نباید بگوییم شهدا را الگوی خود قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به ولایتمداری شهید صیاد شیرازی اظهار داشت: شهید صیاد به من می‌گفت که من سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی را سخنرانی تلقی نمی‌کنم؛ بلکه آن را یک تدبیر و فرمان برای سرباز می‌دانم و آن را یک تدبیر نظامی قلمداد می‌کنم.

«میلاد موحدیان» نویسنده کتاب «روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی» نیز در این مراسم گفت: سعی کرده‌ام کتاب جامعی در مورد زندگی شهید صیاد شیرازی تألیف کرده باشم.

وی در توضیح فصول کتاب مذکور افزود: فصل اول کتاب با عنوان «ارتشیِ انقلابی» از تولد شهید صیاد تا پیروزی انقلاب اسلامی را پوشش می‌دهد. فصل دوم مقطع زمانی حضور شهید صیاد شیرازی در کردستان را روایت می‌کند که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا مهر ۱۳۶۰ است.

وی ادامه داد: فصل سوم و چهارم مربوط به دوران فرماندهی شهید صیاد شیرازی بر نیروی زمینی ارتش است که با نقطه عطف آزادسازی خرمشهر در خرداد ۱۳۶۱ از یکدیگر تفکیک شده‌ است. فصل پنجم مربوط به دوران پایانی زندگی وی است که از مرداد ۱۳۶۵ با استعفای وی از فرماندهی نزاجا آغاز شد و تا فروردین ۱۳۷۸ که شهادت اوست، ادامه دارد.

موحدیان اظهار کرد: فصل ششم کتاب با عنوان «صیاد دل‌ها» حاوی خاطرات خانواده و یاران شهید در مورد منش و روش زندگی شهید بوده است. فصل هفتم کتاب اسناد و دست‌نوشته‌هایی از شهید است که برای اولین بار منتشر می‌شوند.

وی گفت: ضمائم کتاب شامل بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد شهید صیاد شیرازی، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد شهید در خاطراتش و شعر شاعران انقلاب در مورد شهید صیاد شیرازی و تصاویر است.

ادامه دارد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha