• پنجشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403092921207
  • خبرنگار : 71461

پناهیان: دین را برای ما یک امر فردی جا انداخته‌اند

پناهیان: دین را برای ما یک امر فردی جا انداخته‌اند

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان با اشاره به بردگی فکری افرادی که دین را فردی پیش می‌برند و اهل تفکر نیستند، گفت: بردگی زشت است و بردگی فکری زشت‌تر از همه عناصر بردگی است. دین را برای ما یک امر فردی جا انداخته‌اند، اما اصول تربیت دینی مبتنی بر اجتماع است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در اولین روز از سلسله همایش‌های مهنا، نشست هیأت و تربیت که در اردوگاه فرهنگی تربیتی امام رضا (ع) برگزار شد به موضوع‌ اجتماعی بودن دین و اصالت اجتماع بر فرد در اسلام اشاره کرد و گفت: اینکه خداوند متعال انجام احکام شرعی را از سنی بر انسان‌ها واجب می‌کند که او شدیدا به حضور در اجتماع علاقه‌مند است خود بیانگر این مسئله است که اسلام دینی اجتماعی است.

او با اشاره به اهمیت توجه به قشر نوجوان، بر لزوم استفاده صحیح از تمام بسترها تاکید کرد و افزود: پدری که به فرزنش بگوید "هر کاری که می‌خواهی انجام بدهی مشورت کن" و این به معنای همان است که در همه امور از من اجازه بگیر، در حالی که پیامبر (ص) در هر اموری مشورت می‌گرفتند و به این امر توصیه می‌کردند.

پناهیان با تاکید بر اینکه نوجوان باید دین اجتماعی را فراگیرد و نه دین صرفا فردی، اظهار کرد: امیرالمومنین (ع) در روایتی فرموده‌اند «با جوانان و نوجوانان مناظره و بحث کنید»، در مناظره بین نوجوان‌ها، استاد اگر زودتر جواب سوال را بدهد که دیگر جوان مجال فکر پیدا نمی‌کند و این مقدمه باعث می‌شود تا او برای اینکه از لحاظ فکری زیر بار نرود، فکری نکند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به بردگی فکری افرادی که دین را فردی پیش می‌برند و اهل تفکر نیستند، گفت: بردگی زشت است و بردگی فکری زشت‌تر از همه عناصر بردگی است.

پناهیان در ادامه با بیان اینکه ولایتمدار کسی است که صاحب تشخیص است، افزود: انبیا و ائمه (ع) ما را به اطاعت دعوت می‌کنند، به طوری که شب عاشورا امام حسین (ع) اجازه داد تا همراهانشان فکر کنند و تشخیص بدهند که بمانند یا بروند و نه اینکه صرفا تکلیف انجام دهند.

او در ادامه گفت: یکی از دلایل ضعف‌ها این است که مسئولین هنوز هم کار را مدرسه‌ای پیش می برند و فقط اوقات فراقت را پر کرده و بچه‌ها را در پیشبرد مسائل ضعیف به بار آورده‌اند.

پناهیان افزود:: دین را برای ما یک امر فردی جا انداخته‌اند، اما اصول تربیت دینی مبتنی بر اجتماع است. در این راستا اهرم‌های مهمی به مانند بسیج و تشکل‌ها و از همه مهم تر هیأت، بسیار اثر گذارند.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: هیأت به عنوان یکی از پر جاذبه‌ترین فضاها بستر مناسبی برای پرورش فکری نوجوانان بوده و امید است این سلسله همایش‌ها در این جهت پر ثمر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha