• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403091813206
  • خبرنگار : 50549

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی:

هنرمندان با استفاده از آثار خود راه‌حل‌هایی را برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی به نمایش بگذارند

هنرمندان با استفاده از آثار خود راه‌حل‌هایی را برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی به نمایش بگذارند
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تأکید بر تقویت هویت ایرانی اسلامی گفت: یک اثر هنری می‌تواند مانند تابلوهای هشدار در کنار جاده باشد و هنرمندان می‌توانند از طریق آثار خود، راه‌حل‌ها و امیدهای موجود برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی را به نمایش بگذارند.

محمد حسین‌زاده امروز ۱۸ آذر ماه، در نشست خبری تئاتر سریالی «ذهن» اظهار کرد: هنر باید دردی از دردهای جامعه را درمان کند و هنرمندی که به جامعه، مردم و کشورش عشق می‌ورزد همواره در پی ایجاد تغییرات مثبت برای پیشرفت کشور است. او دغدغه‌های اجتماعی را در قالب آثار هنری جلوه‌گر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی ریشه‌های گوناگونی دارند، اضافه کرد: این ریشه‌ها از مسائل اقتصادی و فرهنگی گرفته تا روابط انسانی و حتی چالش‌های بین‌المللی را شامل می‌شود. پدیده‌ای مانند کرونا نمونه‌ای از تأثیرات اجتماعی است که بسیاری از آسیب‌های موجود را تشدید کرد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که نرخ خودکشی در برخی کشورها پس از شیوع کرونا افزایش یافته است، چراکه این بیماری باعث کاهش تعاملات اجتماعی و افزایش تنها بودن افراد شد.

حسین‌زاده ادامه داد: برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی، رویکرد پیشگیری بسیار مؤثرتر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. وقتی یک خانواده دچار فروپاشی می‌شود بازگرداندن تعادل و رفع مشکلات بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این پیشگیری می‌تواند از طریق آگاهی بخشی و هشدار دادن به جامعه انجام شود. هنرمندان می‌توانند با آثار خود، خطرات موجود را به نمایش بگذارند و افراد را از عواقب مسیرهای خطرناک آگاه کنند.

وی تصریح کرد: یک اثر هنری می‌تواند مانند تابلوهای هشدار در کنار جاده باشد که به ما درباره خطرات احتمالی یادآوری می‌کند همچنین، هنرمندان می‌توانند از طریق آثار خود راه‌حل‌ها و امیدهای موجود برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی را به نمایش بگذارند.

حسین‌زاده گفت: خانم عابدین زاده در جایگاه مسئولیتی خود در دستگاه قضایی استان به هنرمندان اعتماد کرده و در تلاش است تا مشکلات و آسیب‌های اجتماعی را با همکاری هنرمندان به تصویر بکشد. این اقدام می‌تواند شروعی برای کاهش تکرار آسیب‌ها باشد.

وی افزود: تقویت هویت ایرانی اسلامی ما هر چه بیشتر باشد به دور ماندن از آسیب‌های اجتماعی و افزایش آگاهی کمک می‌کند. پیامبر اسلام (ص) با ایجاد فرهنگی که احترام به زنان و خانواده را ترویج می‌کرد، در آن دوران که دختران را زنده به گور می‌کردند و برای زنان ارزشی قائل نبودند تغییرات مثبتی به ارمغان آورد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: امروز دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی به ویژه دستگاه قضایی، در زمینه آسیب‌های اجتماعی تلاش‌های قابل توجهی انجام می‌دهند. نمونه‌ای از این تلاش‌ها، سپردن نوزادان بی‌سرپرست و بدسرپرست به آغوش گرم خانواده‌ها است که امروز شاهد خالی شدن شیرخوارگاه‌ها هستیم ضمن اینکه این نوزادان و کودکان از خانواده بهره‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: از جمله موفقیت‌هایی که در حوزه اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی حاصل شده، نتیجه همکاری و همیاری افراد و تشکل‌های مردمی است. این اقدامات بزرگ نیازمند حمایت و توجه بیشتر هستند تا با کمک هنر و رسانه، به جامعه معرفی شوند و بتوانند چراغ امیدی برای دیگران باشند.

حسین‌زاده ادامه داد: امیدوارم که دیگر هنرمندان نیز در این مسیر گام برداشته و با تولید آثار خود به روشن‌تر شدن چراغ‌های امید در جامعه کمک کنند.

تئاتر آن‌قدر جذاب است که می‌تواند حکم درمانگر را داشته باشد

مصطفی دریادار، روانشناس و درمانگر در ادامه نشست عنوان کرد:  نکته جذابی که در نمایشنامه «ذهن» وجود دارد و اتفاق جالبی است، اپیزودی بودن این تئاتر است و می‌توانم بگویم که این ایده واقعا مرا به شوق آورده است. این ایده در واقع نشان‌دهنده‌ دغدغه‌مندی شدید یک انسان هنرمند و تلاش گروه تئاتر برای بیان مسائل اجتماعی است.

وی ادامه داد: مسائل بسیاری در حوزه تئاتر وجود دارد که کمتر کسی با صراحت به آن پرداخته است. توانایی آقای توکلی‌نسب به عنوان کارگردان در مطرح کردن این مسائل به صورت درگیر کردن مخاطب بسیار قابل تحسین است.

این روانشناس خاطرنشان کرد: پرداختن به موضوعاتی که روان‌شناسی، توسعه فردی و تغییر را در بر می‌گیرند، می‌توانند بسیار دردناک باشند و برخی افراد به‌خاطر این دردها از آن‌ها فرار می‌کنند.

وی بیان کرد: در حال حاضر روان‌شناسی به سمت روش‌های جدیدی رفته که دیگر برای درمان هرگز نباید تنها به اتاق درمان تکیه کرد، زیرا جامعه امروز ما با رسانه‌ها و مسائل مختلفی روبه‌رو است. باید فضایی ایجاد کنیم که به شناخت و آگاهی جدید کمک کند. یکی از سخت‌ترین مسائل در زندگی موضوعات عاطفی است. باید اجازه دهیم افراد بیشتر به این مسائل فکر و در این موضوعات گفت‌وگو کنند.

دریادار ادامه داد: در روان‌شناسی امروز، ما انسان را بدون رابطه نمی‌توانیم معنا کنیم. این بسیار ارزشمند است که رویکردهای جدید به رابطه انسان‌ها توجه دارند و بر اهمیت ارتباطات تأکید می‌کنند.

وی اضافه کرد: تاریخ روابط انسانی نشان می‌دهد که ما باید بیشتر به خودمان و ارتباطاتی که برقرار می‌کنیم، توجه داشته باشیم. گفت‌وگو در مورد مسائل عاطفی که به ارزش‌ها، انتقادات و مسائل فرهنگی برمی‌گردد، بسیار دشوار است و نیاز به جسارت دارد. حمایت و همگرایی در این مسیر بسیار ارزشمند است؛ من به‌ عنوان یک علاقه‌مند به روان شناسی این کار را به عنوان یک محصول عملی از روان‌شناسی می‌بینم.

دریادار ادامه داد: اگر تئاتر بتواند به‌ عنوان ابزاری برای رشد و توسعه فضایی از آگاهی عمل کند، این کار بسیار موثر خواهد بود؛ چراکه ما در روانشناسی به دنبال راه‌های جایگزین هستیم که هنر را به عنوان یک ابزار موثر به کار ببریم.

وی خاطرنشان کرد: اثرگذاری تئاتر آن‌قدر جذاب است که می‌تواند در زمانی کوتاه، همان نتایجی را به‌دست آورد که در جلسات درمانی طولانی‌تر ممکن است، حاصل نشود. من از شیوه‌ داستان‌گویی و روند کاری که با آن آشنا شدم، بسیار لذت بردم و امیدوارم که این اجرا به خوبی ارائه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha