نیره عابدینزاده امروز ۱۸ آذرماه، در نشست خبری تئاتر سریالی «ذهن» اظهار کرد: حضور شما به عنوان مخاطب این نشست نمایانگر احترام به این اثر هنری است که خود ارزشمند است و عواملی که این نشست را برنامهریزی کردهاند در واقع یک امر به معروف انجام دادهاند.
وی اضافه کرد: از منظر کار تخصصی خود، باید این سوال را مطرح کنم که چقدر در موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تلاش کردهایم؟ آیا شیوههای پیشگیرانه ما در زمینه آسیبهای اجتماعی و جرائم به گونهای بوده که توجه مخاطبین را جلب کند؟ اینها سوالات جدی هستند که ممکن است پاسخهای مختلفی داشته باشند.
وی ادامه داد: واقعیت این است که روشهای پیشگیرانه کنونی بازخورد مناسبی از جامعه نگرفتهاند. یکی از دلایل آن عدم تولید اثر هنری مناسب است که میتواند ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند، لذا تولید آثار هنری در این خصوص موثرترین روش پیشگیرانه است.
عابدینزاده تصریح کرد: در خصوص این اثر هنری به گذشته بازمیگردیم، به سال آشناییمان شاید ۱۳۹۷ یا ۱۳۹۶ که جناب توکلینسب این هنرمند دغدغهمند مراجعه کرد تا اثر هنریاش را به یک خدمت موثر تبدیل کند. این موثر بودن اهمیت زیادی دارد، چراکه هر کاری که ما انجام میدهیم باید برای دیگران سودمند باشد. اگر کار ما به درد دیگران نخورد، آن را بهدرستی انجام ندادهایم و حتی ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا دوستان هنرمند ما زحمت زیادی کشیدند و حتی در برخی جلسات دادرسی علنی شرکت کردند تا اثر هنریشان را خلق کنند. آن اثر به نمایشنامهای به نام «آنمی» تبدیل شد که مسائل اجتماعی با ریشههای عمیق را به تصویر کشید. این نمایش شاید تلنگری باشد تا ما را به تأمل وا دارد و پیش از وقوع اقدامی برای گفتوگو و تفاهم انجام دهیم.
معاون دادستان مشهد عنوان کرد: در واقع میتوان گفت که یک صحنه تلخ در تئاتر میتواند به عنوان یک هشدار عمل کند. به عنوان مثال یک اثر هنری میتواند در موضوع توجه خانوادهها به اهمیت گفتوگو با فرزندان و تقویت کانون خانواده اشاره کند که نتیجه این اثر هنری به تقویت بنیان خانواده منجر خواهد شد و از تخریب آن جلوگیری میکند.
عابدینزاده تصریح کرد: اینکه چگونه اثر هنری به پیشگیری از جرم کمک میکند، برای من آشکار است و از شما هنرمندان میخواهم که این مسیر را ادامه دهید. هرچند کار سختی است، اما نتیجهاش ارزشمند خواهد بود و وجدان شما را راضی خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات