• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۰:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011205252
  • خبرنگار : 50105

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

ایسنا/خراسان رضوی غذا، یکی از عناصر اصلی جشن عید فطر است که با نام «عید شیرین» نیز شناخته می‌شود، زیرا خانواده‌ها و دوستان گرد هم می‌آیند تا در کنار یکدیگر از ضیافتی مفصل و عالی لذت ببرند.

روزهای ماه مبارک رمضان همراه با گرسنگی و تشنگی اما احساس معنوی است، در این ماه مبارک، افراد از اذان صبح تا مغرب چیزی نمی‌خورند و نمی‌نوشند. دعا، کمک به دیگران و پرهیز از گناه به‌عنوان بخشی از اعمال ویژه مسلمانان در این ماه مبارک هستند.

مسلمانان هر شب بعد از غروب آفتاب، روزه رمضان خود را افطار می‌کنند و هر روز یک روز به عید فطر نزدیکتر می‌شوند. جشن روز عید فطر با گردهمایی‌های خانوادگی، نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها، نماز، مهمانی‌ها و البته غذای فراوان شناخته می‌شود و پس از یک ماه عبادت و پرهیز از گناه، این روز فرصتی برای قدرانی و شکرگذاری از خداست. پوشیدن لباس‌ نو، هدیه دادن و عیدی دادن به کودکان، تنقلات، شیرینی‌ها و جشن‌های فراوان از کارهای مهم روز عیدفطر است، همچنین وعده‌های غذایی که زمان آماده‌سازی آنها طولانی است نیز در این روز مرسوم هستند.

از آنجایی که اسلام دین بسیار متنوعی با سنت‌های فرهنگی عمیق در سراسر قاره‌ها است، غذاها بسیار متنوع هستند. تهیه آب‌نبات خانگی تا غذاهای کلاسیک عید از انواع غذاهایی هستند که در روز عید سرو می‌شوند.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

موساخان

در فلسطین هیچ جشنی بدون موساخان کامل نمی‌شود و عید فطر نیز از این اعیاد است. در واقع، موساخان به‌طور گسترده به‌عنوان غذای ملی این کشور در نظر گرفته می‌شود. موساخان یا مسخن از غذاهای مشهور و محبوب مردم فلسطین است که در آن یک تکه مرغ را بین یک تکه پیتا ساندویچ می‌کنند. این غذا با مرغ یک فینگر فود به حساب می‌آید که باید با دست خورده شود و در یک قابلمه یا بشقاب سرو می‌شود. همه می‌توانند مقداری از نان را جدا کرده و هر مقدار مرغ می‌خواهند، برای خودشان روی آن را بریزند. به تکه‌های بزرگ و گرد نان، تابون (taboon) می‌گویند که به خاطر تنورهای سفالی سنتی که در آن پخته می‌شود، نامگذاری شده است. این نان، شبیه نان هندی است. اغلب، تکه‌های مرغ استخوان‌دار را ابتدا با موادی مانند فلفل سیاه، برگ بو و هل می‌جوشانند سپس در فر با ادویه‌هایی مانند سماق و فلفل دلمه‌ای می‌پزند.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

منسف

منسف، غذای سنتی منطقه شام و غذای ملی اردن است. این غذا با پختن گوشت گوسفند در ماده لبن جمید تهیه و با برنج یا بلغور و نان مصرف می‌شود. این غذا در مراسمی مانند عروسی، مراسم ختم و در رستوران‌های اردنی تهیه می‌شود. لبن جمید، همان کشک است که از جوشاندن و غلیظ کردن دوغ (لبن) بدست می‌آید. مشهورترین آن جمید کرکی و الخلیلی است که در شهر کرک اردن و یا در الخلیل فلسطین تهیه می‌گردد و به‌عنوان مهمترین جزء در غذای منسف به کار می‌رود. روشی که منسف سرو می‌شود بسیار جالب است؛ تکه‌هایی از یک نان سنتی به نام مارکوک، کف یک بشقاب بزرگ را می‌پوشاند که روی آن لایه‌ای از برنج ریخته می‌شود. سس گوشت و ماست روی آن قرار می‌گیرد و با آجیل برشته شده تزئین می‌شود. این خوراکی است که به‌صورت جمعی و دستی خورده می‌شود و چند نفر دور ظرف سرو جمع می‌شوند تا با هم در این غذای مخصوص عید شریک شوند.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

بریان

بریان، از غذاهای معروف افغانستان است که با برنج، ادویه و طعم‌دهندهای مختلف و گوشت که اغلب بز است طبخ می‌شود. این غذا علاوه بر کشور افغانستان در کشورهای عربی و جنوب شرقی آسیا نیز تهیه می‌شود. کشورهای جنوب آسیا مانند هند، بنگلادش، پاکستان، سریلانکا و نپال همگی مدل‌های خاص خود را با تنوع‌های بی‌شمار دارند، با این حال، برای جشنی مانند عید، احتمالا آشپزها آن را کمی خاص‌تر تهیه می‌کنند. آنها ممکن است مقداری زعفران اضافی بریزند و به جای تکه مرغ از مرغ کامل و برش نخورده استفاده کنند و روی آن پیاز سرخ شده، آجیل برشته و سبزی بریزند.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

دامپلینگ

دامپلینگ، نوعی کوفته برنجی یا کیک برنجی چسبناک است که در جشن‌های عید اندونزی مرسوم است، با بادام زمینی مخلوط شده و با شیر نارگیل پخته می‌شود. مخلوط را در برگ‌های نارگیل یا موز می‌پیچند، به شکل استوانه‌ای در می‌آورند، می‌جوشانند و سپس آویزان می‌کنند تا در هوا خشک شود که غذای لذیذی است و اغلب به‌عنوان میان وعده مصرف می‌شود. رنگ سفید برنج می‌تواند نماد خلوصی باشد که همه برای آن تلاش می‌کنند، در حالی که چسبندگی می‌تواند نشان‌دهنده تمایل انسان به اشتباه باشد. بسته‌بندی بافته شده پیوند و پیچیدگی روابط انسانی را نشان می‌دهد. از آنجا که عید همچنین زمانی برای جبران است، باز کردن هر لایه نشان می‌دهد که چگونه حل مشکلات باید به آرامی و به‌صورت خواسته اتفاق بیفتد.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

بیف رندانگ

گوشت بیف رندانگ در ترکیب شیر نارگیل و ادویه‌ها جوشانده می‌شود. این غذا ازجمله غذاهایی است که در مالزی، اندونزی و سنگاپور طبخ و سرو می‌شود و و ترکیبی از مواد معطر، چیلی، نارگیل و گوشت گاو است.در جشنواره‌ها و مناسب‌های مختلف از این غذا بسیار استقبال می‌شود.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

دورو وات

اگر به یک خانه یا رستوران اتیوپیایی رفته باشید، به احتمال زیاد دورو وات را امتحان کرده‌اید. اگرچه این غذا در تمام طول سال بسیار محبوب است، اما جایگاه خاصی در غذاهای عید نیز دارد. دورو وات در اصل یک خورش مرغ است که با  پیاز و ادویه بربر(Berbere) طعم‌دار شده است. بربر، ادویه ترکیبی خشک اتیوپیایی،دارای فلفل چیلی و بسیاری ادویه‌جات دیگر است. همیشه تند است، اگرچه سطح تندی آن متفاوت و معمولا شامل زنجبیل و شنبلیله است. همچنین می‌تواند شامل فلفل دلمه‌ای، فلفل سیاه، هل، گشنیز و غیره باشد.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

توفاهیجه

توفاهیجه که با سیب‌های آب‌پز شیرین و پر شده با گردوی عسلی و خامه‌ لذیذ درست می‌شود، دسری است که در عید در بوسنی، هرزگوین، صربستان و مقدونیه محبوبیت دارد، اگرچه احتمالا منشا آن در نواحی اطراف ترکیه کنونی است. در حالی که در این غذا فقط از چند ماده استفاده شده، آماده‌سازی آن بسیار ساده است، اما ظاهر آن بسیار زیبا است، به خصوص از آنجایی که سیب‌ها کامل هستند به سادگی بریده می‌شوند و البته، ترکیب طعم کاملا خوشمزه است.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

شیرخرما

شیرخرما غذایی است که در عید فطر و در کشورهایی مانند هند و پاکستان سرو می‌شود. این غذا یا دسر، از ترکیب شیر، رشته فرنگی، شکر و خرما تهیه می‌شود. خرما یک جزء ضروری و سنتی است، اما بسیاری از مدل‌های دیگر وجود دارد که شامل انواع میوه‌های خشک و آجیل است. میخک، زعفران، گلاب، هل از جمله موادی هستند که ممکن است طعم خرما را معطر کنند. نکته مهم اینجاست که این غذا در صبح روز عید و اولین غذایی است که روز عید خورده می‌شود.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

لوکوم

راحت‌الحلقوم یا لُقوم یا لُکوم یا ترکیش دیلایت یا مسقطی یکی از انواع شیرینی‌هاست که بر پایه ژلِ نشاسته و شکر تهیه می‌شود. راحت‌الحلقوم به‌صورت ساده، مغزدار و در رنگ‌ها و طعم‌های مختلف تولید می‌شود. مبدا راحت‌الحلقوم به‌طور دقیق مشخص نیست، اما بیشتر به ترکیه و همچنین بلاروس نسبت داده می‌شود. عید فطر گاهی اوقات به‌عنوان جشن شیرینی، عید شیرین یا جشن قند شناخته می‌شود. پس از یک ماه پرهیزگاری و خویشتن‌داری، افراط در خوردن شیرینی‌های خاص بسیار مهم است. لوکوم که با نام لذیذ ترکی نیز شناخته می‌شود، یک آب‌نبات جویدنی است که از پختن شکر، نشاسته ذرت و انواع طعم‌دهنده‌ها به دست می‌آید، سپس آن را به شکل یک نوار در می‌آورند، به قطعات لقمه‌ای تقسیم می‌کنند و با پودر قند و نشاسته ذرت می‌پوشانند.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

معمول

معمول یک نوع شیرینی و دسر سنتی عربی است. برای بسیاری از مردم، خرما خوشمزه‌ترین ماده غذایی ماه رمضان و لذیذترین قسمت عید است. در کشورهای شام مانند لبنان، اردن، فلسطین و سوریه، این کلوچه‌ها در جشن‌های این روز ثابت هستند. خمیر را با بلغور یا آرد سفید (یا هر دو) درست می‌کنند و معمولا با خمیر خرما، گردو یا پسته پر می‌کنند، حتی در بعضی جاها می‌توانید نوعی از این کوکی‌ها را مشاهده کنید که با لوکوم پر شده‌اند. قسمت بیرونی کوکی لطیف، ترد و ملایم، در حالی که داخل آن شیرین و پُر است.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

آسیدا

آسیدا، غذای رایج عربی است که از هم زدن آرد گندم در آب جوش و کره و عسل تهیه می شود. این غذا بصورت گرم سرو می‌شود.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

یو شیانگ

چین، با وجود جمعیت بسیار مسیحی، یکی از کشورهای متعدد در سراسر جهان است که پایان ماه رمضان و شروع عید را جشن می‌گیرند. در واقع، این جشن اغلب با ملاقات با افراد و سرو این غذاست. این غذا اغلب با سوپ یا برنج سرو می‌شود، این میان‌وعده ساده سرخ‌شده مبتنی بر آرد است و آداب و رسوم بسیاری پیرامون تهیه و مصرف آن وجود دارد.

معرفی غذاهای معروف عید فطر در کشورهای مختلف

لباس مسلمانان سراسر جهان در عید فطر کدام است؟

مسلمانان سراسر جهان با نزدیک شدن به پایان ماه مبارک رمضان، برای جشن‌های عید فطر و آغاز رویت ماه شوال آماده می‌شوند و در برگزاری این مراسم، سنت‌های مختلفی مشاهده می‌شود. بسیاری از مسلمانان دوست دارند که با بهترین لباس‌های خود با دوستان و اقوام دیدار و با ظاهر و بوی خوب این جشن را برگزار کنند.

مسلمانان مراسم این روز را با نماز صبح عید آغاز می‌کنند. عید فطر، سنتی در تاریخ اسلام و معروف است که حضرت محمد (ص) بهترین خرقه خود را در روز عید فطر می‌پوشید. هر فرهنگی سبک و پوشش خود را دارد که ممکن است از فردی به فرد دیگر بر اساس شباهت آنها متفاوت باشد. به‌عنوان مثال در پاکستان مردان و زنان شالوار کامیز سنتی خود را می‌پوشند. در اندونزی، زنان لباس (کبایا) و حجاب (کرودونگ) خود را دارند. در غرب، مسلمانان از پیشینه‌های فرهنگی متنوعی هستند و سبک مشترکی وجود ندارد، مردم اغلب لباس‌هایی از فرهنگ مسلمان دیگری به جز فرهنگ خودشان را می‌پوشند.

زنان فلسطینی، لباس‌های سنتی با گلدوزی‌های نخ قرمز و آینه‌کاری می‌پوشند.  بچه‌های مسلمان در کوزوو (در مرکز شبه‌جزیره بالکان در اروپای جنوب شرقی) که با جلیقه‌های مشکی تزئین شده با نخ‌های طلا و پاپیون در نماز عید شرکت می‌کنند.

لباس بلند سنتی غنا، لباس بلند سفید با چاپ‌های سنتی آبی رنگ است. زنان مالزیایی با روسری‌های رنگارنگ و لباس‌های بلند، عید فطر را به یکدیگر تبریک می‌گویند. زنان چین عید فطر را با لباس سنتی مسلمانان یعنی روسری و عبا جشن می‌گیرند.

مسلمانان در امارات متحده عربی روز عید فطر را به یکدیگر تبریک می‌گویند و مردان روسری سنتی خود (چفیه) و خرقه بر سر دارند. این لباس به‌طور منحصربه‌فردی رایج است و مردان در کشورهای عربی می‌پوشند. زنان مسلمان در فیلیپین روسری‌های رنگارنگ و لباس‌های بلند می‌پوشند.

اسلامیک فاندر گزارش کرد، زنان در پاکستان برای عید فطر، لباس‌های سنتی که با گلدوزی تزیین شده است را می‌پوشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha