• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011205617
  • خبرنگار : 50355

توصیه‌های حفاظت از منابع طبیعی در روز طبیعت

توصیه‌های حفاظت از منابع طبیعی در روز طبیعت

ایسنا/خراسان رضوی مسئول منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت:  طبیعت تنها خانه مشترک ما است؛ با رعایت  نکاتی می‌توانیم از تخریب جنگل‌ها، مراتع و زیست‌بوم‌های ارزشمند کشورمان جلوگیری کنیم و سیزده‌به‌دری پایدار و مسئولانه داشته باشیم.   

علی شکاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: روز طبیعت فرصتی برای تجدید ارتباط با محیط زیست و قدردانی از نعمت‌های طبیعی است و لازم است  برای حفظ این منابع ارزشمند نکاتی را رعایت کنیم.

وی افزود:  به منظور پاکیزگی طبیعت، باید سعی کنیم زباله‌های خود را در طبیعت رها نکرده و حتماً آنها را در کیسه‌های مخصوص جمع‌آوری و به سطل‌های زباله منتقل کنیم.

شکاری ادامه داد: از رها کردن بطری‌های پلاستیکی، ظروف یک‌بارمصرف و پلاستیک‌ها در طبیعت خودداری کنیم، زیرا سال‌ها در طبیعت باقی می‌مانند؛ در صورت امکان، زباله‌های دیگران را نیز جمع‌آوری کنیم تا محیطی پاک‌تر داشته باشیم. 

مسئول منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی همچنین با تاکید بر جلوگیری از قطع درختان و تخریب پوشش گیاهی گفت: از شکستن شاخه‌های درختان، کندن بوته‌ها و چیدن گل‌های وحشی خودداری کنیم؛ برای ایجاد سایه یا سوخت، به جای آسیب زدن به درختان زنده، از چوب‌های خشکِ افتاده روی زمین استفاده کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: در جنگل‌ها و مراتع، از مسیرهای تعیین‌شده حرکت کنیم تا به ریشه گیاهان و نهال‌های جوان آسیب نزنیم؛ هرگز در مناطق پرعلف و جنگلی آتش روشن نکنیم. در صورت نیاز، از منقل‌های فلزی یا سنگ‌چین‌های ایمن استفاده کنیم. 

شکاری با بیان اینکه آتش را در نزدیکی درختان، برگ‌های خشک و بوته‌ها روشن نکنیم، افزود:  پس از استفاده، حتماً آتش را با آب و خاک کاملاً خاموش کنیم تا از گسترش احتمالی آن جلوگیری شود؛ از انداختن ته‌سیگار یا زغال‌های روشن در طبیعت خودداری کنیم (بسیاری از آتش‌سوزی‌ها از همین عوامل کوچک شروع می‌شوند).

مسئول منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تاکید کرد: به منظور  جلوگیری از آلودگی آب و خاک،  از شست‌وشوی ظروف با مواد شیمیایی در رودخانه‌ها و چشمه‌ها خودداری کنیم،  فاضلاب و پس‌آب مواد غذایی را به منابع آب روان نریزیم، همچنین از ریختن روغن سوخته یا مواد آلاینده در خاک و آب جلوگیری کنیم. 

شکاری، احترام به حیات وحش و آزار نرساندن به حیوانات وحشی و پرندگان، خودداری از دادن غذای نامناسب به حیوانات و ... را از جمله سایرنکات ذکر کرده و بر لزوم رعایت قوانین محیط‌زیستی  در مناطق حفاظت‌شده و پارک‌های ملی تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت آموزش درباره ترویج فرهنگ منابع طبیعی و اهمیت حفاظت از طبیعت،  بر لزوم مشارکت افراد در پاکسازی طبیعت و نهالکاری تاکید کرد و گفت: طبیعت تنها خانه مشترک ما است؛ با رعایت این اصول، می‌توانیم از تخریب جنگل‌ها، مراتع و زیست‌بوم‌های ارزشمند کشورمان جلوگیری کنیم و سیزده‌به‌دری پایدار و مسئولانه داشته باشیم.   

 شکاری یادآور شد: افراد می‌توانند در صورت مشاهده قطع غیرقانونی درختان یا خطر آتش‌سوزی، موارد را  به شماره ۱۵۰۴ و۱۳۹ گزارش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha