• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۰۵:۳۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403091410425
  • خبرنگار : 71664

معاون بهداشت وزارت بهداشت به ایسنا اعلام کرد

کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها/ دستور رئیس‌جمهور برای توزیع شیر در مدارس

کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها/ دستور رئیس‌جمهور برای توزیع شیر در مدارس

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود.

دکتر علیرضا رئیسی در گفت‌وگو با ایسنا،  درباره آخرین وضعیت توزیع مجدد شیر در مدارس اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده‌ایم. به تازگی، رئیس‌جمهور درباره توزیع شیر در مدارس دستوری صادر کرده و امیدواریم که توزیع شیر در مدارس محقق شود.  

نسبت کمبود ویتامین D به کمبود کلسیم

 وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ایرانی‌ها کمبود ویتامین D را تجربه می‌کنند، توضیح داد: اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم به حساب می‌آید اما میزان کمبود ویتامین D نسبت به کمبود کلسیم بیشتر است. موضوع کمبود ویتامین D می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و کمبود این ویتامین می‌بایست برطرف شود. بررسی‌ها بیانگر این است که کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها است.  

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه آفتاب به عنوان منبع اصلی ویتامین D  شناخته می‌شود، تصریح کرد: با توجه به سبک زندگی شهرنشینی، افزایش آپارتمان‌نشینی و زندگی کارمندی در دنیای امروز، به طور معمول کمبود ویتامین D وجود دارد و کمبود این ویتامین می‌بایست با مکمل‌ها جبران شود. مکمل‌های گوناگونی برای ویتامین D در دسترس است؛ به طور مثال، یک قرص ۵۰هزار واحدی ویتامین D برای یک ماه کافی است.  

ضرورت توجه به سالمندان برای پیشگیری از هزینه‌های نظام سلامت

وی درباره ضرورت شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: توصیه وزارت بهداشت این است که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D به ویژه سالمندان شناسایی شوند. با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار دارد، پدیده‌های «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» می‌توانند بسیار شایع باشند و هزینه‌های فراوانی به سیستم سلامت تحمیل کنند. با توجه به شایع شدن پدیده‌های  «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» و تحمیل هزینه به سیستم بهداشتی، توجه به گروه سالمندان ضروری است. با توجه به ضرورت توجه به سالمندان، اداره «سالمندی» در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت وجود دارد که خدمات سالمندان ادغام‌یافته در نظام سلامت را ارائه می‌دهند.

چالشی به نام مالیات کالاهای آسیب‌رسان

رئیسی در پاسخ به پرسش «آیا می‌توان مالیات محصولات آسیب‌رسان سلامت را برای محصولات حامی سلامت مانند یارانه محصولات لبنی در نظر گرفت؟» گفت: وزارت بهداشت، لیست عوارض و مالیات محصولات آسیب‌رسان را هر ساله تهیه می‌کند و در اختیار دولت قرار می‌دهد. دولت بر مبنای لیست ارائه‌شده وزارت بهداشت نسبت به گرفتن مالیات محصولات آسیب‌رسان اقدام می‌کند. بازگشت مالیات محصولات آسیب‌رسان به وزارت بهداشت و استفاده از این منابع، محل چالش است.  

وضعیت نامناسب توزیع یارانه‌ها

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره طرح‌های حوزه  تغذیه و حمایت‌های تغذیه‌ای از اقشار کم درآمد و مبتلا به سوء تغذیه توضیح داد: هنگامی که طرح‌های مرتبط با تغذیه مطرح می‌شود، مولفه‌های «توانمدنسازی و آگاهی‌بخشی به مردم»، «تمرکز بر مدارس برای آموزش» و «توجه به هدفمندی یارانه‌ها برای دهک‌های  پایین جامعه» در کانون توجه قرار گیرد. شاید در زمینه توزیع هدفمندی یارانه‌ها به خوبی عمل نمی‌شود؛ چرا که با منابع موجود هدفمندی یارانه‌ها می‌توان بسیاری از کمبودهای موجود را پوشش داد. تقسیم‌بندی درست هدفمندی یارانه‌ها به عزم جدی نیاز دارد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۷ ۰۸:۴۳

ویتامین D فقط از طریق نور مستقیم خورشید جذب بدن میشود و خیلی کم از طریق مواد خوراکی جذب میشود . برای کمبود ویتامین مهم D باید مردم در معرض نور خورشید قرار بگیرند .

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۷ ۱۶:۳۱

ارد نون بدون سبوس در برخی از موادغذایی کشاورزی با کود سم موادشیمیایی پرورش یافته مرغ گوشت هورمونی داروهاهمه شیمیایی همراه عوارض نوشیدنیجات شامل افزودنی شیمایی سرطانی لبنیات مثل شیرپرازاب وموادطعم دهنده وافزودنی پنیرها

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۷ ۱۶:۵۸

سلام لطفا اگر قراره شیر بدید به همه مقاطع تحصیلی(ابتدایی،متوسطه اول و دوم شیر بدهید .همه نیاز دارند مخصوصا دختران عزیز که در سن بلوغ هستند در کنارش کشمش و خرما هم بدهید .دهه ۶۰ و۷۰ کشور مون این همه پیشرفت رو نداشت ولی تغذیه های مقوی میدادن