خداداد شیخزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اجرای پویش ملی تغذیه سالم افزود: بیماری قلبی، عروقی یکی از علل اصلی مرگومیر است، تا حد زیادی با پیروی از سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است.
وی رعایت الگوی تغذیه سالم و مصرف صحیح روغنها و چربیها را ضامن سلامتی برشمرد و افزود: الگوی غذایی سالم و مصرف صحیح روغن و چربیها به بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماریها کمک میکند.
وی افزود: توصیه می شود، هموطنان عزیز الگوهای غذایی سالم از جمله منابع سالم چربیهای رژیمی، مانند روغن ها با چربی غیراشباع بالا و روغن اشباع کم را برای پیشگیری اولیه از بیماری های قلبی و عروقی در نظر بگیرند.
وی گفت: چربیها و اسیدهای چرب علاوه بر اینکه منبع مهم انرژی در رژیم غذایی هستند، نقشهای مختلفی در فیزیولوژی انسان دارند و آنها به عنوان حامل ویتامینهای محلول در چربی A، D، E ، K عمل میکنند و از جذب آنها در روده حمایت میکنند.
وی افزود: بسیاری از اسیدهای چرب دارای خواص هورمونی یا التهابی هستند و ممکن است در فرآیندهای فیزیولوژیکی متنوعی مانند عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم و تنظیم بیان ژن نقش داشته باشند.
به گفته وی، برخی از اسیدهای چرب برای رشد و توسعه سیستم عصبی در رحم و در ماههای اول زندگی مهم هستند و برخی دیگر ممکن است بر خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در آینده تأثیر بگذارند.
وی چاقی را یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، دیابت نوع ۲ و انواع خاصی از سرطانها عنوان کرد و افزود: از مهمترین عوامل خطر شناخته شده در بروز بیماریهای غیر واگیر میتوان به بیتحرکی یا کم تحرکی، مصرف ناکافی میوه و سبزی، رژیم غذایی ناسالم که حاوی چربی، نمک و قند بالا است، اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات