• پنجشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۲:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112418272
  • خبرنگار : 71654

ابداع روشی نوآورانه برای شبیه‌سازی تومور مغزی در آزمایشگاه

ابداع روشی نوآورانه برای شبیه‌سازی تومور مغزی در آزمایشگاه

دانشمندان روشی نوآورانه را برای رشد تومورهای مغزی بیماران در آزمایشگاه ابداع کرده‌اند که ساختار اصلی و ویژگی‌های مولکولی تومور بیمار را تا حد امکان شبیه‌سازی می‌کند.

به گزارش ایسنا، انجام آزمایش‌های دارویی بر روی این مدل‌های آزمایشگاهی پاسخ‌های واقعی‌تر و مشابه‌تری به پاسخ خود بیمار به درمان ارائه می‌کند و همین موضوع آن را به روشی ارزشمند برای بررسی درمان‌ها تبدیل می‌کند.

به نقل از ساینس‌دیلی، دانشمندان مرکز تحقیقات سرطان آلمان (DKFZ) و دانشگاه شانگهای‌تک روشی نوآورانه برای رشد تومورهای مغزی بیماران در آزمایشگاه ایجاد کرده‌اند.

ارگانوئیدهای تومور، یعنی تومورهای کوچکی که از مواد جراحی در ظرف کشت رشد می‌کنند، اکنون به طور گسترده در تحقیقات سرطان استفاده می‌شوند. گروه‌های تحقیقاتی متعددی در حال حاضر رویکردهایی را برای پرورش تومورهای مغزی در آزمایشگاه، به‌ویژه برای گلیوبلاستوما یا سرطان‌های مغز بسیار تهاجمی، توسعه داده‌اند. با این حال، پیچیدگی تومورها یک چالش بزرگ برای این تحقیق است. در بسیاری از روش‌های موجود، تومورهای کوچک به سرعت ویژگی‌های مهم خود را از دست می‌دهند یا برهمکنش‌های بین سلول‌های تومور و محیط آنها را نمی‌توان به اندازه کافی شبیه‌سازی کرد.

این مدل جدید متکی بر ارگانوئیدهای مغزی است که از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی انسان ایجاد می‌شوند. در این ارگانوئیدها که خواص مغز مانندی از خود نشان می‌دهند، محققان نمونه‌های تومور تازه جمع‌آوری شده را پرورش می‌دهند. این روش، مدلی از تومور ایجاد می‌کند که به طور دقیق تنوع انواع سلولی، محیط پیچیده تومور و ویژگی‌های مولکولی تومور را شبیه‌سازی می‌کند. محققان این روش جدید را اورگانوئید شخصی‌سازی شده تومور بیمار (IPTO) نامیدند. این روش در نمونه‌های بیمار از بیمارستان‌های هایدلبرگ، مانهایم آزمایش شد و بیشتر در تعداد زیادی از بیماران مبتلا به تومور مغزی در شانگهای با همکاری دانشگاه شانگهای تک‌ اعتبارسنجی شد.

سرپرست این مطالعه توضیح می‌دهد: با ارگانوئید شخصی‌سازی شده تومور بیمار، ما نه تنها می‌توانیم ساختار و ناهمگونی تومورها را حفظ کنیم، بلکه می‌توانیم پاسخ آنها به درمان‌های مختلف را نیز پیش‌بینی کنیم. چیزی که این روش را بسیار خاص می‌کند، این است که می‌توان آن را برای طیف گسترده‌ای از تومورهای سیستم عصبی مرکزی، از تومورهای مغزی تهاجمی مانند گلیوبلاستوما گرفته تا متاستازهای مغزی که در حدود ۲۰ درصد از بیماران سرطانی رخ می‌دهد، اعمال کرد.

ما فرض می‌کنیم که ارتباط بین نورون‌ها و سلول‌های سرطانی در مدل ارگانوئید شخصی‌سازی شده تومور بیمار به نفع رشد تومورهای سیستم عصبی مرکزی است که منعکس‌کننده تحولات اخیر در علوم اعصاب سرطان است.

محققان دریافتند که مدل ارگانوئید شخصی‌سازی شده تومور بیمار به‌ویژه برای آزمایش اثربخشی شیمی درمانی یا سایر داروهای ضد سرطان بر روی تومورهای فردی مفید است. در یک مطالعه روی ۳۵ بیمار مبتلا به سرطان مغز، ارگانوئیدهای شخصی‌سازی شده تومور بیمار قادر به پیش‌بینی دقیق پاسخ به داروی مهم تموزولوماید بودند. این نشانگر ارگانوئید شخصی‌سازی شده تومور بیمار اولین مدل پیش بالینی تومور مغزی است که پاسخ بیمار را در شرایط بیمارستانی پیش‌بینی می‌کند. در آزمایش‌هایی با ارگانوئیدهای شخصی‌سازی شده تومور بیمار رشد یافته از متاستازهای مغزی، تومورهای کوچک در ظرف کشت نیز به‌طور دقیق نتایج درمانی را منعکس می‌کردند که بیمار در پاسخ به دارو نشان می‌داد. این گامی تعیین‌کننده به سمت پزشکی شخصی‌سازی شده است.

لیو، متخصص سلول‌های بنیادی می‌گوید: ما بسیار هیجان‌زده‌ایم که پزشکان بسیاری از کشورهای مختلف برای بررسی نحوه استفاده از مدل ارگانوئید شخصی‌سازی شده تومور بیمار برای یافتن بهترین گزینه‌های درمانی برای بیماران خود که سریع‌تر و مطمئن‌تر باشد، به ما مراجعه کردند. با این وجود، این روش هنوز نیاز به ارزیابی بیشتر دارد تا بتوان از آن در مراقبت از بیمار استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha