• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403112418296
  • خبرنگار : 50191

معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان:

همه باید در قبال آسیب‌های اجتماعی و روانی دانش‌آموزان احساس مسئولیت کنند

همه باید در قبال آسیب‌های اجتماعی و روانی دانش‌آموزان احساس مسئولیت کنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: همه مسئولان باید در قبال آسیب‌های اجتماعی و روانی دانش‌آموزان احساس مسئولیت کنند و در صورت مشاهده مشکلات، آن‌ها را گزارش دهند؛ چراکه این اقدامات در راستای ارتقاء آگاهی‌های حقوقی و قضایی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مهم است.

حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا نجفی امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن در جلسه طرح نماد دانش آموزی استان اظهار کرد: مدیران مدارس باید در قالب غربالگری طرح نماد نسبت به آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان حساس باشند.

وی گفت: قانون حمایت از نوجوانان که در سال ۱۳۹۹ تصویب شده، به عنوان یک قانون مترقی معرفی می‌شود که به پیشگیری از آسیب‌ها و حمایت از دانش‌آموزان در وضعیت‌های مخاطره‌آمیز می‌پردازد.

وی افزود: تعریف نوجوان در این قانون به افراد زیر ۱۸ سال اشاره دارد و وضعیت‌های مخاطره‌آمیز شامل بی‌سرپرستی، ابتلای والدین به بیماری‌های روانی یا اعتیاد، عدم ثبت ولادت، بازماندن از تحصیل و سوء رفتار نسبت به کودک و نوجوان است؛ این وضعیت‌ها نیاز به مداخله فوری و حمایت قانونی دارند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همچنین به نقش دستگاه قضایی و دادگستری در حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان اشاره کرده و وجود دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در ۱۱ شهرستان را مورد تأکید قرار داد و گفت: این دفاتر به منظور مداخله فوری در موارد بزه‌دیدگی و حمایت‌های قضایی ایجاد شده‌اند.

وی در ادامه بر همکاری نهادهای مختلف با آموزش و پرورش و ضرورت غربالگری و تشکیل پرونده شخصیت برای دانش‌آموزان به منظور شناسایی و حمایت از آن‌ها در برابر آسیب‌ها تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نجفی بر لزوم توجه به وضعیت‌های مخاطره‌آمیز کودکان و نوجوانان و همکاری بین نهادهای مختلف برای حمایت از آن‌ها تأکید کرد.

وی به اهمیت شناسایی و حمایت از دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های اجتماعی و روانی اشاره و تأکید کرد: مدیران مدارس باید نسبت به این موضوعات حساس باشند.

حجت الاسلام والمسلمین نجفی تصریح کرد: مدیران موظفند در قالب طرح «نماد» (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) غربالگری دانش‌آموزان را به طور کامل انجام داده و پرونده شخصیت برای هر دانش‌آموز تشکیل دهند؛ چرا که این اقدام به منظور رصد وضعیت و نیازهای دانش‌آموزان و ارائه حمایت‌های لازم از جمله مشاوره‌های روانشناسی و آموزشی است.

وی معایب و خطرات فضای مجازی و ضرورت آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان درباره این خطرات را مورد تأکید قرار داد و گفت: مدیران و معلمان باید در کلاس‌ها به این موضوعات پرداخته و هشدارهای پیشگیرانه‌ به دانش آموزان را ارائه دهند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان به ماده ۲۷ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ اشاره کرد که مسئولان و کارکنان نهادهای حکومتی را در صورت امتناع از انجام وظایف قانونی به مجازات‌هایی از جمله انفصال از خدمات دولتی محکوم می‌کند.

وی ادامه داد: مرکز خط ملی نماد (۱۵۷۰) به منظور ارائه مشاوره به اولیا و دانش‌آموزان در دسترس است و مدیران مدارس باید ارتباط خود را با این مرکز برقرار کنند تا از خدمات آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha