علی نورانی در گفتوگو با ایسنا از تلاش برای اجرای بی کم و کاست قوانین ایمنی کار در محیطهای کارگری این استان خبر داد و اظهار کرد: در هفت ماهه امسال پنج فوتی ناشی از حوادث کار در استان داشتیم و این در حالی است که سال گذشته ۱۹ فوتی در استان داشتیم.
وی با بیان اینکه در مجموع امسال حوادث کار در استان با کاهش قابل توجهی روبهرو بوده است، تصریح کرد: از ابتدای سال تا آبانماه ۲۶ حادثه در محیطهای صنعتی و کارگری استان رخ داده است.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ادامه داد: سال گذشته در مجموع ۱۱۶ حادثه کار در استان سمنان گزارش شده که مقایسه آن با ۲۶ حادثه امسال گویای روند کاهشی حوادث کار در استان است.
وی از ایمنی در محیط های کارگری به عنوان مهمترین دغدغه این اداره کل یاد کرد و افزود: چه در حوزه مشاغل سخت و زیانآور و چه در بحث کلی ایمنی در محیطهای کاری، همه تلاش ما این است که از نیروی انسانی حفاظت کرده و مانع از این شویم که خدای ناکرده خانوادهای بیسپرست شود.
کمبود بازرس کار و چالش جدی نظارت بر ایمنی واحدها
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان از کمبود بازرس کار به عنوان اصلیترین معضل و چالش این بخش نام برد و خاطرنشان کرد: کمبود بازرسان کار سبب شده که امکان نظارت کیفی در همه محیطهای کاری فراهم نباشد.
وی با بیان اینکه تنها ۹ بازرس فعال کار در استان داریم ادامه داد: براساس قوانین هر بازرس باید سالانه از ۳۰۰ واحد صنعتی، معدنی و تولیدی بازرسی کند، اما با توجه به کمبود نیرو در این بخش، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان موظفی بازرسان کار را به دو برابر افزایش داده است.
نورانی اضافه کرد: با وجود افزایش موظفی و رشد دو برابری حجم کاری بازرسان کار استان، حداکثر امکان بازرسی از ۵ تا ۶ هزار واحد در استان وجود دارد و این در حالی است که تعداد واحدهای فعال در استان بیش از ۱۷ هزار واحد است.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه بازرسی از واحدها تنها یکی از وظایف بازرسان است و وظایف متعدد دیگری نیز دارند، بیان کرد: بر اساس قوانین هر بازرس باید سالانه از ۳۰۰ واحد بازرسی انجام دهد اما با توجه به کمبود جدی بازرس ما در استان این رقم را دو برابر افزایش دادیم. البته با وجود اینکه به دلیل حساسیت موضوع، بازدید بازرسان کار در استان از ۳۰۰ واحد به ۶۰۰ واحد تولیدی - صنعتی به ازای هر بازرس افزایش دادیم، اما در این شرایط نیز امکان بازرسی از ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ از حدودا ۱۷ هزار واحد صنعتی، معدنی و تولیدی فعال در شهرستانهای هشتگانه این استان وجود خواهد داشت
وی با اذعان به اینکه ایمنی کار و تلاش در جهت کاهش حوادث مرتبط با محیطهای کارگری یک فرآیند است که به مجموعهای از رصدها و فعالیتها نیاز دارد، ادامه داد: به همین دلیل تمهیداتی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اندیشیده شده تا با بهرهگیری از راهکارهای دیگری، امکان نظارت بر ایمنی واحدها را توسعه دهیم.
وی از فعالسازی کمیتههای حفاظت فنی به عنوان یک راهکار برای افزایش نظارت بر واحدها با هدف افزایش ایمنی و کاهش حوادث کار در این استان نام برد و گفت: در این طرح، با هدف نظارت بر ایمنی واحدهای تولیدی و صنعتی یک نهاد از درون خود واحد فرآیند نظارت را انجام میدهد.
عضو کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان از رایزنی با انجمن ایمنی برای استفاده بیشتر از همه ظرفیتهای ممکن برای کمک به نظارت بر ایمنی واحدها خبر داد و اظهار کرد: تلاش کردیم با افزایش آموزشهای ایمنی برای کارگران و نیروهای کار بستر را برای کاهش حوادث کار فراهم کنیم.
تشدید برخوردهای قهری و قضایی برای کاهش حوادث کار
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: با توجه به چالش کمبود بازرس کار به منظور اثرگذاری بیشتر نظارتها، بازرسی از واحدهای پرخطر را اولویت کاری بازرسان موجود قرار دادیم.
نورانی همچنین از تشدید برخوردهای قهری و قضایی برای کاهش حوادث کار در این استان خبر داد و افزود: حوزههای قضایی در استان سمنان، تعامل و همکاری بسیار خوبی در این بخش با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان داشتند که جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به تاثیرات مثبت این مجموعه اقدامات در استان عنوان کرد: روند کاهشی فوتیها و حوادث کار در هفت ماهه امسال نیز گویای اثرگذاری بالای این اقدامات است.
وی تاکید کرد: پیشبینی میشود تعداد فوتیها در این بخش در پایان سال در مقایسه با سال قبل بین ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش داشته باشد که تحقق این مهم گام مثبتی است.
این عضو کارگروه اشتغال استان از شناسایی کارگاهها و واحدهای پرخطر در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان همواره بالاترین معرفی به دادگاه را در این حوزه در سطح کشور داشته است.
انتهای پیام
نظرات