به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین «سید مهرداد حسینی سیدانی» معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آیین اختتامیه پنجمین کنگره ملی ادبی فخر ایران که صبح امروز (سهشنبه) در حوزه هنری برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بیان کرد: در آستانه چهارمین سالروز شهادت محسن فخریزاده دانشمند هستهای ایران هستیم و یاد و خاطره ایشان را گرامی میداریم.
حجتالاسلام حسینی سیدانی در ادامه با اشاره به اینکه امسال پنجمین کنگره ملی فخر ایران به ابتکار سازمان عقیدتی سیاسی وزارت برگزار میشود، عنوان کرد: اولین دوره این کنگره در سال ۱۳۹۹ در قالب محفل شعر آغاز به کار کرد.
معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع افزود: محورهای فراخوان این کنگره شامل کابوس اسرائیل، روحیه ولایتمداری شهید فخریزاده، ایستادگی و تلاشهای علمی و عملی این شهید و تبع شاعرانه، سبک زندگی، خداپرستی و میهندوستی ایشان است.
وی از ارسال ۴۶۷ اثر شعر در قالبهای ادبی مختلف به کنگره خبر داد و گفت: داورانی که در دبیرخانه این کنگره به داوری آثار نشستند، همگی دارای سابقههای برجستهای هستند و پس از داوری، هفت اثر برگزیده معرفی شدند که امروز تجلیل میشوند.
حجتالاسلام حسینی سیدانی یادآور شد: ارائه و ارسال آثار انبوهی از شاعران پس از چهار سال که از شهادت محسن فخریزاده میگذرد، قابل توجه بود و تصمیم گرفته شد که این کنگره از سال آینده به صورت بینالمللی برگزار شود.
معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه شهید فخریزاده طبع شاعرانهای داشت، افزود: نگاه شهید فخریزاده به شعر با یک رویکرد فلسفی بود که ویژه و قابل تقدیر بود که باید این رویکرد را تبیین و تشریح کنیم.
وی سپس به فعالیتهای وزارت دفاع در حوزه فرهنگی و جنگ نرم اشاره و عنوان کرد: ما در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح علیرغم فعالیتهای سخت و پر کردن دست مجاهدان از سلاح، در حوزه نرم هم برنامههای مختلفی را پیشبینی کردهایم؛ لذا در عرصههای شعر و ادبیات ورود جدی داریم که نمونههای آن، «کنگره شعر اربعین بود» که به همت شهید فخریزاده آغاز به کار کرد؛ لذا مدیریت تخصصی ادبی در وزارت دفاع صورت گرفته است تا این عرصه به صورت جدی دنبال شود.
بنابراین گزارش، امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار «مهدی امیریان» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، سردار «عباس بایرامی» رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس، حجتالاسلام والمسلمین «سیدضیاءالدین آقاجانپور» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و جمعی از شاعران در این مراسم حضور داشتند.
در ادامه این نشست، «حامد فخریزاده» فرزند شهید محسن فخریزاده با بیان اینکه پدرم خودش شاعر بود، بیان کرد: پدرم به ادبیات خیلی علاقه داشت. حتی علاقهاش به ادبیات آنقدر بود که در دوران دبیرستان وقتی که ایشان به رشته ریاضی فیزیک میرود، استاد ادبیات ایشان خیلی ناراحت میشود و ایشان ادبیات را بدون استاد و خارج از دانشگاه تا آخرین روزهای عمرشان ادامه دادند.
وی درباره علاقه شهید فخریزاده به ادبیات گفت: حجم کتب ادبی داخل کتابخانه ایشان شاید به اندازه و حتی بیش از کتب تخصصی رشته ایشان باشد. آنقدر در ادبیات متبحر بود که اگر برای ایشان شعری میخواندید، بدون اینکه نام شاعر آن را بدانند، از روی ویژگیهای زبانی و سبکی آن شعر شاعرش را تشخیص میدادند.
فرزند شهید فخریزاده گفت: تبحر شهید فخریزاده در حوزه موسیقی هم همینطور بود؛ هم موسیقی گوش میدادند و هم در حوزه موسیقی مطالعه داشتند. واقعا موسیقی را میفهمیدند و به گوشهها و دستگاههای موسیقی سنتی ایران تسلط داشتند.
انتهای پیام
نظرات