• چهارشنبه / ۴ مهر ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1403070403277
  • خبرنگار : 71282

یک مقام مسئول کارگری با اشاره به حادثه معدن طبس:

چرا حسگر تشخیص گاز متان در معدن نبود؟

چرا حسگر تشخیص گاز متان در معدن نبود؟

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اعتقاد بر اینکه قصور کارفرما و پیمانکار معدن طبس محرز است، گفت: چرا در معدنی به این بزرگی حسگر تشخیص گاز متان که قیمت زیادی هم ندارد، وجود نداشته است؟

فتح الله بیات در گفت‌وگو با ایسنا، با تسلیت حادثه تلخ معدن ذغال سنگ طبس به جامعه کارگری و خانواده‌های جانباختگان گفت: قطعا باید به دلیل وقوع این اتفاق پی ببریم و علت یابی کنیم که چرا چنین حادثه‌ای با این وسعت رخ داده است. بیشتر معادن کشور وابسته به دولت و تحت نظارت دولتی هستند ولی توسط پیمانکار به شکل خصوصی اداره می‌شوند و مدیریت آنها به شکل خصوصی است و ممکن است با واسطه‌هایی همراه باشد لذا وقتی در چنین بخش مهمی قصور و سهل‌انگاری می‌شود، انتظار داریم مسئولان آن را حادثه ندانند و در این زمینه پاسخگو باشند. طبعا عدم پاسخگویی باعث ورود چنین اتفاقات غم انگیزی می‌شود.

برقراری مستمری بازنشستگی برای کارگران معدن

وی با یادآوری سخت و زیان آور بودن شغل معدن، گفت: در راستای کاهش آلام خانواده‌های جانباختگان باید هرچه سریع‌تر مستمری آنها برقرار شود و کسانی که به سن بازنشستگی رسیده بودند، تحت قانون مشاغل سخت حقوق بازنشستگی آنها دایر شود. کارگران شاغل در معدن باید از لحاظ حقوق و دستمزد و ساعات کار و بازنشستگی مورد توجه ویژه قرار گیرند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی تصریح کرد: در این حادثه پوشش بیمه‌ای و دیه جانباختگان لازم است هرچه سریع‌تر انجام گیرد و به لحاظ حقوقی و قضایی مساله پیگیری شود تا تکرار چنین حوادث تلخی را در هیچ معدنی شاهد نباشیم.

بیات خاطرنشان کرد: وزارتخانه‌های صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی قطعا اقدامات لازم را صورت خواهند داد و تشکل‌های کارگری هم از نظر حقوقی و قضایی پیگیری خواهند کرد زیرا بیش از ۵۰ خانواده جوانان و عزیزان خود را از دست داده‌اند و مصیبت بار شده اند.

چرا معدن فاقد حسگر تشخیص گاز متان است؟

این مقام کارگری با اشاره به حقوق ۱۲ میلیون تومانی و ساعات طولانی کارگران معدن گفت: وقتی شرایط بازار کار مهیا نباشد و فشار معیشت خانواده روی دوش کارگر باشد ناچار است به چنین کاری تن بدهد. در خبرها شنیدیم که یکی از کارگران دارای رتبه برتر رشته حقوق بوده است اینکه چرا کار در معدن روی آورده قطعا به دلیل تامین هزینه های معیشت خانواده بوده است ولی این مساله نباید مورد سوء استفاده واقع شود و تجهیزات ایمنی خریداری نشود و اصول ایمنی رعایت نشود. چرا معدن به این بزرگی باید فاقد حسگر تشخیص گاز متان باشد که هزینه زیادی هم ندارد؟

بیات درعین حال ارائه آموزش‌های لازم به کارگران در چنین مواردی را مورد تاکید قرارداد و گفت:اگر در چنین شرایطی آموزش‌های ویژه به کارگران داده می‌شد قطعا معدن اینقدر تلفات نداشت. برخی کارفرماها همواره از کارگر کار بیشتر می‌خواهند و ارزش و کرامت نیروی کار چندان اهمیت ندارد و روز تعطیل و غیرتعطیل نمی‌شناسد. بیشتر کارگران معدن به دلیل نبود امنیت شغلی و بستن قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه و سه ماهه با آنها، ناچارند به خواست پیمانکار تن بدهند. متاسفانه پیمانکار به جای آنکه برای ایمنی هزینه کند و برای معدن حسگر تهیه کند، کاهلی کرده و این امر باعث شده امروز بیش از ۵۰ خانواده داغدار شوند.

این مقام کارگری در پایان با بیان اینکه در تمام کشورها سلامت و امنیت نیروی کار مهم است و به سرمایه انسانی بها داده می‌شود، اظهار کرد: عده‌ای در داخل کشور به جای آنکه مقررات ایمنی را سفت و سخت بگیرند، در جهت برداشتن آنها تلاش می‌کنند و در حالی که کننده کار نیستند، مسئولیت قبول می‌کنند و دست آخر چنین اتفاقات تلخی رقم می‌خورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۴ ۱۷:۰۲

چرا سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی در مورد این حادثه روزه سکوت گرفته؟ آیا این سازمان در مورد هشدار و جلوگیری از این حادثه تلخ برای خود مسیولیتی را نمیپذیرد؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۲۱:۳۱

سازمان نظام مهندسی ودیگر سازمان‌های متولی امورکارگران واز جمله تعاون و کار کسانی را بعنوان ناظر ویا نماینده کارگران معرفی می‌کنند که‌ هيچ دل خوشی از کارگران ندارند وخود آنها يا پیمان کار هستند ويا به‌ نوعی با کارگران سروکار دارند

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۴ ۱۷:۱۹

اگه بعد از ا ی ن اتفاق معدن چندین سال تعطیل بشد بار دیگه تکرار نمی شه

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۵ ۰۱:۰۴

اینهمه اما و اگر کنید، دست آخرم هیچی به هیچی...

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۰۲:۲۸

درهمه جای کشورما کمبود ونبود اعتبارات بیداد میکند لطفا تعدادی ازکارشناسان اقتصادی واجتماعی علل این کمبود۶ا را بررسی کنند وایا اگر درامد این کشور یعنی ایران صرف مردم خودمون میشد بازم این کمبودها بود

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۰۴:۲۸

من با همین عکس که گذاشتید ، احساس خفگی می کنم ، خدا میدونه چه قدر اون ها اینجا زجر کشیدند .

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۶ ۰۸:۰۰

اصلا از همین عکس مشخص ما چقدر عقب هستیم به جای دستگاه تی بی ام و حفار و دستگاه های مکنده سنگ و غیره داره با چکش هیدرولیک و مثل هزار سال پیش حفاری میکنه حالا بحث جانی که ول کنید بحث مالی اون دستگاه حفار و مکنده سنگ و مکانیزه ساعت چند تن سنگ در میاره