• دوشنبه / ۲ مهر ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403070201628
  • منبع : خبرگزاری‌ها

فشار فرهنگی برای داشتن اندام متناسب با ما چه می‌کند؟

فشار فرهنگی برای داشتن اندام متناسب با ما چه می‌کند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهند که شرم از بدن و فشار اجتماعی برای داشتن اندام متناسب در جهان بسیار شدید است. محققان می‌گویند این فشارها با وجود شکل‌گیری جنبش‌هایی برای «مثبت‌اندیشی نسبت به بدن» در سال‌های اخیر، بیشتر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، محققان می‌گویند که "شرم از بدن" یا اصطلاحا "بادی شیمینگ" (Body shaming) و فشار اجتماعی برای داشتن اندام متناسب در جهان هنوز بسیار شدید است. بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که این فشارها با وجود شکل‌گیری جنبش‌هایی برای "مثبت‌اندیشی نسبت به بدن" (Body Positivity) در سال‌های اخیر، بیشتر شده‌اند.

با این همه، کارشناسان می‌گویند که این فشار، به چه میزان و چگونه بر افراد تاثیر می‌گذارد و زنان تا چه اندازه برای بدن خود ارزش قائل‌اند، به عوامل فرهنگ آن‌ها نیز بستگی دارد.

عموما جنبش مثبت‌اندیشی نسبت به بدن که نام یک جنبش شکل گرفته در سال‌های اخیر است، به عنوان واکنشی به ایده‌آل‌های زیبایی  غیرواقعی و تبعیض‌آمیز در نظر گرفته می‌شود. به طور مشخص، این جنبش بر ارزش نهادن به بدن خود - علی‌رغم تمام نقص‌ها و انحراف‌های ظاهری از هنجارهای رایج - تاکید دارد.

اما به نظر می‌رسد با وجود کار فرهنگی درازمدت این جنبش، احتمالا بسیاری از افراد همچنان در تابستانی که گذشت باز هم جرات نکردند به ساحل بروند. بر اساس یک نظرسنجی از شرکت بیمه سلامت ب‌کاکا پرونوا در آلمان، تقریبا یک سوم از زنان و یک چهارم از مردان در این کشور به دلیل شرم از بدن خود از رفتن به تعطیلات ساحلی خودداری کرده‌اند.

به طور کلی، یک سوم از پاسخ‌دهندگان معتقد بودند که افراد با اضافه‌وزن نباید لباس شنا بپوشند.

فشار در فرهنگ‌ها متفاوت است
با این حال، به گفته لوئیس هانسون روان‌شناس دانشگاه دورهام ، این نوع نگرش به بدن در همه جای جهان یکسان نیست. او به همراه همکارانش در جریان یک تحقیق بین‌المللی، این موضوع را بررسی کرده‌اند که فشار برای داشتن بدنی لاغر در فرهنگ‌های مختلف به چه میزان متفاوت است. این تیم تحقیقاتی همچنین این موضوع را بررسی کرده‌اند که زنان تا چه اندازه برای بدن خود ارزش قائل‌ هستند.

یافته‌های این تیم تحقیقاتی نشان می‌دهند که زنان سفیدپوست غربی طبق گفته خودشان بیشترین فشار در این زمینه را احساس می‌کنند. این فشار عمدتا توسط رسانه‌ها ایجاد می‌شود: فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی، تبلیغات و شبکه‌های اجتماعی. به گفته آمحققین زنان چینی بیشتر از جانب خانواده خود این فشار را احساس می‌کنند.

در مقابل، زنان سیاه‌پوست نیجریه‌ای کمترین فشار اجتماعی و فرهنگی را گزارش داده‌اند و ایده‌آل بدن لاغر که در غرب و چین رایج است، در ذهن آن‌ها کمتر نفوذ کرده و پذیرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha