• سه‌شنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403062717610
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

ارتقای ایمنی جوشکاران با دستگاه جوش هوشمند کنترل از راه دور

ارتقای ایمنی جوشکاران با دستگاه جوش هوشمند کنترل از راه دور

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید دستگاه جوش هوشمند قابل کنترل از راه دور شدند که ایمنی جوشکاران حین کار در ارتفاع را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، وحید جنگی بالو، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آنها گفت: محصولی که برای آن نشان دانش‌بنیان را اخذ کرده‌ایم،  «دستگاه جوش هوشمند قابل کنترل از راه دور» است. در صنعت برخی جوشکارها مانند نصابان کرکره برقی و سقف کاذب و جوشکارانی که در ارتفاع کار می‌کنند به دلیل وجود زوایای مختلف در جوشکاری مجبور به تغییر آمپراژ دستگاه هستند، این مساله مستلزم آن است که یا دستگاه با جوشکار به ارتفاع رود (نگه داشتن دستگاه در ارتفاع کار راحتی نیست و موجب حواس‌پرتی و سقوط جوشکار می‌شد) و یا باید برای جوشکاری‌های لوله و... ، اکیپ جوشکاری حرفه‌ای باشد تا حین تغییر زاویه‌ جوشکار، جوشکار دیگری آمپراژ دستگاه را تغییر دهد. به دلیل وجود چنین چالش‌هایی‌ در جوشکاری ما در درجه اول کنترل دستگاه را بی‌سیم کرده‌ایم، به این صورت که ساعت مچی به دست جوشکاری که در ارتفاع کار می‌کند، بسته می‌شود و جوشکار برای تغییر آمپراژ دستگاه با ساعت مچی روی دست خود این کار را انجام می‌دهد. این مهم سبب کاهش تحرکات اضافی جوشکار حین جوشکاری و بهبود امنیت جوشکار در ارتفاع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هوشمندی دستگاه در این است که قشر کم‌سواد و بی‌تجربه جامعه نیز می‌توانند از دستگاه جوش استفاده کنند. برای ایجاد این کارایی ساعت مچی جوشکار به گونه‌ای طراحی شده‌است که اگر جوشکار آمپراژ استاندارد را نمی‌داند، قطر الکترودی که می‌خواهد با آن جوشکاری کند را وارد کند و خود دستگاه بر اساس استانداردهای جوشکاری آمپراژ خود را تأمین می‌کند.

جنگی بالو در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگ‌ترین دستاورد مجموعه‌ ما، ایجاد ارتباط قدرتمند بین دانشگاه و صنعت است. تمامی افراد تیم ما تحصیلات عالی رشته‌ خود را دارند. تمامی محصولات از صفر و با دانش بومی اعضای تیم شرکت، طراحی و ساخته شده‌اند. در حال حاضر به جز مواد اولیه، هیچ‌گونه وابستگی‌ای به بیرون مجموعه نداریم. محصول تولیدی ما به عنوان یک اختراع ثبت شده است. دستگاه جوش کنترل از راه دور به شکل سیمی در بازار موجود بود، ولی جوشکار باید علاوه بر دو سیم دستگاه، کابل دیگری به نام کنترلر ریموت را نیز به همراه خود در ارتفاع می‌برد، ما توانسته‌ایم علاوه بر حذف این کابل، قابلیت هوشمندی را هم به دستگاه اضافه کنیم.

وی تأکید کرد: این محصول مشابه خارجی و داخلی ندارد و نسبت به نمونه‌های سیمی خود قیمت کمتری دارد.

جنگی بالو در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه، گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۱۳ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم با توجه به برون‌سپاری‌هایی که داریم، حدود ۶۰ نفر با ما همکاری می‌کنند.

وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار کرد: مجموعه ما در شهر ارومیه است. محصولات ما به مناطق مرزی دیگری نیز ارسال شده است و افرادی بودند که با استفاده از دستگاه جوش ما فعالیت حرفه‌ای خود را شروع کرده‌اند و جوشکار در و پنجره و لوله و ... شده‌اند. این محصول دستگاهی است که افراد به راحتی با استفاده از آن صاحب شغل و مهارت می‌شوند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، جنگی‌بالو در پایان در خصوص نیازمندی‌های این مجموعه، افزود: برای گسترش مجموعه، تولید بیشتر و واردات مواد اولیه، نیاز به تسهیلات ویژه داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha