• یکشنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1403061810781
  • خبرنگار : 71955

معاون وزیر آموزش و پرورش:

۲۰ درصد رتبه‌های برتر کنکوری دانش‌آموزان مدارس عادی و نمونه هستند

۲۰ درصد رتبه‌های برتر کنکوری دانش‌آموزان مدارس عادی و نمونه هستند

بنابر اظهارات معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، آموزش و پرورش مکلف شده است با برنامه‌ریزی و ارتقای کیفیت آموزشی، سالانه «نیم نمره» میانگین نمرات دانش‌آموزان را بالا ببرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی کاظمی در نشست خبری تحلیل نتایج آزمون‌های نهایی با بیان اینکه ارزیابی ملی را آغاز کردیم گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ و اوایل سال ۱۴۰۳ برنامه ارزیابی دستاوردها را برگزار کردیم که درگام اول نتایج تبیین شد تا به مدارس اعلام شود.

پایین بودن نمرات امتحانات نهایی سال گذشته دانش‌آموزان 

انجام نظارت بالینی برای ارتقای کیفیت نظام آموزشی

وی با بیان اینکه دوره توانمند سازی معلمان در چهار درس برگزار و انجام شده است افزود: سال گذشته امتحانات نهایی با شیوه متفاوتی برگزار شد و به همین دلیل نمرات دانش آموزان پایین آمد که در این راستا نظارت بالینی صورت گرفت که می تواند به ارتقای کیفیت نظام آموزشی کمک کند.

کاظمی با بیان اینکه در این راستا ۶۸۰۰ نظارت بالینی انجام شد ادامه داد: به ویژه برای دروس امتحان نهایی دوره‌های توانمند سازی در استانها برنامه‌ریزی شده است.

برگزاری امتحانات شبه‌نهایی در سال ۱۴۰۳ برای آشنایی دانش‌آموزان با ضعف‌ و قوت‌های خود 

اجرای طرح همیار معلم در تمامی مدارس 

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح الگوی سوالات استاندارد امسال به دانش آموزان و معلمان ابلاغ شد که این طرح برای دانش آموزان موثر بود. همچنین برگزاری امتحانات شبه نهایی گام دیگری بود که در سال ۱۴۰۳ قبل از امتحانات نهایی برگزار شد که با این کار دانش آموزان با سوالات امتحانات نهایی و نقاط قوت و ضعف خود آشنا شدند.

کاظمی بیان کرد: طرحی با عنوان همیارمعلم در ۷۰ درصد مدارس اجراشده و در این طرح دانش آموزان در امر آموزش مشارکت کردند؛ تلاش کردیم این طرح را برای سال تحصیلی جدید در همه مدارس برگزار کنیم.

قطعا مصوبه جدید کنکور به عدالت آموزشی کمک می‌کند

کاظمی در ادامه با تاکید بر اینکه قطعا مصوبه جدید کنکور به عدالت آموزشی کمک می‌کند گفت: دومین سالی است که ارزشیابی و برگزاری امتحانات نهایی با مصوبه جدید انجام می‌شود لذا نمی‌توانیم ارزیابی دقیقی داشته باشیم. این مصوبه به ارتقا سطح یادگیری دانش آموزان کمک می‌کند و قطعا به یادگیری دانشجویان در دانشگاه نیز کمک می‌کند. ما با اجرای این مصوبه می‌توانیم از حافظه محوری فاصله بگیریم و به سمت کسب دانش عمیق تر پیش رویم.

رتبه‌های تک رقمی حدود ۳ هزارم دانش آموزان را دربرمی‌گیرد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه رتبه‌های تک رقمی حدود ۳ هزارم دانش آموزان ما است گفت: اگر رتبه‌های زیر هزار نفر را در نظر بگیریم باز هم  ۷۸ هزارم دانش آموزان می‌شود.

کاظمی ادامه داد: در استعدادهای برتر حدود ۲ درصد دانش‌آموزان را شناسایی کردیم که در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل می‌کنند. وقتی استعدادهای برتر را جدا و بهترینها را انتخاب و یکبار در سنجش شرکت و رقابت کردند و بین آنها بهترینها انتخاب شدند لذا اگر نتایج کنکور به گونه‌ای متفاوت از این سنجش باشد، در واقع آن سنجش دچار اشکال بوده است.

وی در ادامه این نشست افزود: کاهش کمیت در سهم رشته علوم انسانی و افزایش کیفیت در این رشته به طور جدی در دستور کار ما قرار دارد. درصد قبولی در پایه دوازدهم بیش از دیگر رشته‌هاست. 

۲ درصد دانش آموزان به عنوان استعدادهای برتر شناسایی شده‌اند

کاظمی با بیان اینکه ۴۰ رتبه‌ تک رقمی در آزمون سراسری وجود دارد که تعداد کمی از دانش آموزان را شامل می‌شود گفت: ۲ درصد دانش آموزان به عنوان استعدادهای برتر شناسایی شده‌اند که در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل می‌کنند که این افراد در کنکور شرکت کردند و انتخاب شده‌اند.

۲۰ درصد رتبه‌های برتر کنکوری دانش‌آموزان مدارس عادی و نمونه هستند



وی با بیان اینکه نتایج کنکور نباید بسیار متفاوت‌تر باشد، افزود: ۲۰ درصد رتبه‌های برتر در کنکور سراسری حاصل عملکرد دانش آموزان در مدارس عادی و نمونه دولتی است.


کاظمی با بیان اینکه میانگین نمرات عملکرد دانش آموزان در امتحان نهایی بررسی می‌شود ادامه داد: نمره سالانه و عملکرد دانش آموزان در یادگیری متفاوت است.

وی در ادامه نیز اظهار کرد: نمره سالانه دانش آموزان با نمره امتحانات نهایی حداقل ۲ نمره رشد دارد که البته باید برنامه ریزی و تلاش برای بهبود نمرات صورت گیرد.

توجه به هوش مصنوعی روی میز آموزش و پرورش 

به گزارش ایسنا، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه این نشست با بیان اینکه توجه به هوش مصنوعی در برنامه وزیر آموزش و پرورش وجود دارد گفت: تفاهم نامه‌ای را با مشارکت وزارت ارتباطات با عنوان ایران دیجیتال منعقد کردیم.
اولا ۵۰۰۰ هزار معلم دوره اول متوسطه که در درس کار و فناوری بودند، آموزش اینترنت اشیاء را دیدند. در همین راستا ۱۵ هزار معلم آموزش ساخت بازی‌های دیجیتال را دیدند. در سال تحصیلی که در پایانش هستیم ۱۰۰۰ دبیرستان دوره اول متوسطه کارگاه رایانه‌شان تجهیز شد. ما اگر بخواهیم که تولید کننده باشیم باید از سنین پایین و در طراحی این کار را انجام دهیم‌؛ این امر در برنامه ارائه شده وزیر آموزش و پرورش به مجلس هم وجود داشت.

تنوع مدارس کاهش می‌یابد 

کاظمی ادامه داد: مسئله تنوع مدارس به طور جدی سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و سعی داریم تا تنوع مدارس را کاهش داده و  اجازه توسعه در این حوزه را ندادیم.

کاظمی در ادامه این نشست با تاکید بر پرهیز از محفوظات در ساختار آموزشی کشور و  تاکید بر مهارت آموزی اضافه کرد: با توجه به برگزاری سنجش‌های ارزیابی که بر کیفیت بخشی آموزشی تاکید دارد، امیدوارم با تمرکز بر توانمندسازی، طبق برنامه هفتم سالانه میانگین نمرات، نیم نمره ارتقاء یابد تا مجموع معدل دانش آموزان هر ساله افزایش یابد که درصددیم در طول برنامه هفتم این مهم را محقق کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۹ ۱۲:۰۳

خاهشمندیم مدارس سمپاد را جمع کنید نباید بین دانش اموزان تبعیض قایل شویم بچه های مردم افسرده شدن اعتماد به نفس خود را از دست دادن در اثر قبول نشدن در این کنکور ۱۰و۱۳ سالگی سمپاد

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۹ ۱۴:۱۳

باباجان مدارس عادی با نمونه تفاوت آسمان تا زمینه .آموزش و پرورش متاسفانه دانش آموزان درجه بندی کرده و تمام امکانات فقط برای دانش آموزان مدارس تیزهوشان،شاهد،نمونه میباشد ومدارس عادی هیچ امکاناتی ندارند

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۰ ۰۲:۱۵

دقیقااهمینه که گفتیداما موقع امتحان نهایی و کنکورکه میشه متاسفانه همه انتظار نمره و معدل بالا و هم‌تراز با دانش‌آموزان سمپاد و نمونه و شاهدرو از دانش آموزان مدارس عادی دارند وقتی سطح آموزش یکسان نیست نباید ارزشیابی هم یکسان باشه این ظلمه

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۹ ۱۸:۰۸

من خودم سمپاد شهرستان درس خوندم اصلا قابل قیاس با سمپاد دیگه شهر های بزرگ نبوده و نیست از ۶ سال تجربه سمپادم میگم که تو شهرستان ما معلم ها اصلا درس نمیدادن تو تیزهوشان و دعوتمون میکردن بیرون کلاس بریم و اصلا شبیه شهر های بزرگ و تهران نی

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۰ ۰۲:۲۱

تازه مدارس عالی تهران اصلا قابل قیاس با مدارس دیگر مناطق کشور نیست آموزش در تهران از سطح بالاتری نسبت به مدارس شهرهای دیگه برخورداره، کلا طوری شده هر کسی هرکجا بیشتر کتب کمک درسی و تست بخره و کلاس های خصوصی بره باهوش ترو موفقتره

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۰ ۱۴:۱۴

جناب آقای کاظمی اگر مدارس سمپاد ونمونه حذف می‌شدند وامکانات همه بچه ها در مدارس یکسان بود ویک نمونه سوال آزمون می‌دادند عدالت بر قرار می‌شد.اما الان امکانات وآموزش مدارس عادی خیلی ضعیف هست اما آزمون یکی هست.واین بی عدالتی محض هست.خواهشا رسیدگی کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۴۶

چرا باید سمپاد جمع بشه؟ تبعیض بین دانش آموز تیزهوش و عادی زمانی هست که مدارس سمپاد نباشه. چرا باید دانش آموز تیزهوش بین ی عده دانش آموزانی درس بخونه که هیچ اهمیتی به درس و مدرسه نمیدن و فکرشون ی جای دیگه هست؟اونی که توی سمپاد درس خونده رتبه برتره.