• دوشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: هویت
  • کد خبر: 1403060502654
  • خبرنگار : 71958

ساختن ابدیت سعادتمند در نظر علامه حسن‌زاده آملی

ساختن ابدیت سعادتمند در نظر علامه حسن‌زاده آملی

یکی از توصیه‌های علامه حسن‌زاده آملی توجه به وقت بود که می‌فرمودند: وقت اندک و کار بسیار است. بدان که باید بذر ریشه سعادت را در مزرعه دلت بکاری. این جا را دریاب، و وقت هم خیلی کم است. ابد در پیش داریم.

به گزارش ایسنا،  زندگی و جایگاه علمی و فقهی علامه ذوالفنون «آیت الله حسن حسن زاده آملی» بر هیچ کس پوشیده نیست ایشان سبک زندگی خاص خودشان داشتند که با زندگی بزرگان دیگر شباهت و تفاوت دارد. 

یکی از توصیه ‌های علامه حسن‌زاده آملی به نزدیکان و دوستان توجه به وقت بود که می‌فرمودند وقت اندک و کار بسیار است. بدان که باید تخم و ریشه سعادت را در این نشأة، در مزرعه دلت بکاری و غرس کنی. این جا را دریاب، این جا جای تجارت و کسب و کار است; و وقت هم خیلی کم است. وقت خیلی کم است و ابد در پیش داریم. این جمله را از امیرالمؤمنین علیه السلام عرض کنم، فرمود: «ردوهم ورود الهیم العطاش»; یعنی شتران تشنه را می‌بینید که وقتی چشمشان به نهر آب افتاد چگونه می‌کوشند و می‌شتابند و از یکدیگر سبقت می‌گیرند که خودشان را به نهر آب برسانند، شما هم با قرآن و عترت پیغمبر و جوامع روایی که گنج‌های رحمان‌اند این چنین باشید. بیایید به سوی این منبع آب حیات که قرآن و عترت است. وقت خیلی کم است و ما خیلی کار داریم. امروز و فردا نکنید. امام صادق علیه السلام فرمود: «اگر پرده برداشته شود و شما آن سوی را ببینید، خواهید دید اکثر مردم به علت تسویف، به کیفر اعمال بد این جای خودشان مبتلا شده اند.» تسویف یعنی سوف سوف کردن، یعنی امروز و فردا کردن، بهار و تابستان کردن، امسال و سال دیگر کردن. وقت نیست، و باید به جد بکوشیم تا خودمان را درست بسازیم. 

حجت الاسلام عبدالله حسن زاده آملی فرزند علامه می‌گوید: پدرم در شبانه روز شاید فقط ۴ ساعت استراحت دارد و بقیه را به مطالعه و عبادت و امور زندگی می‌پردازد. گاهی ایشان می‌گفتند که من بیشتر از شما جوانها مطالعه میکنم و حقیقتا هم همینطور است. ایشان البته وقت مشخصی را هم برای خانواده اختصاص می‌دهد و در ساعات پیش از صرف غذا با گپ و گفت و گاهی نقل روایت سعی می‌کنند فضای خانه را عوض کنند.

از دیگر توصیه ایشان این این بود که می‌فرمود: انسان دو دهان دارد: یکی گوش که دهان روح او است و دیگر دهان که دهان تن او است. این دو دهان خیلی محترم اند. انسان باید خیلی مواظب آن‌ها باشد. یعنی باید صادرات و واردات این دهان‌ها را خیلی مراقب باشد. آن‌هایی که هرزه خوراک می‌شوند، هرزه کار می‌گردند. کسانی که هرزه شنو می‌شوند، هرزه‌گو می‌گردند. وقتی واردات انسان هرزه شد، صادرات او هم هرزه و پلید و کثیف می‌شود. یعنی قلم او هرزه و نوشته‌هایش زهرآگین خواهد بود. حضرت وصی، امیرالمؤمنین، علیه السلام فرمود: «عمل نبات است و هیچ نبات از آب بی نیاز نیست و آب‌ها گوناگون‌اند. هر آبی که پاک است، آن نبات هم پاک و میوه‌اش شیرین خواهد بود; و هر آبی که پلید است، آن نبات هم پلید و میوه او تلخ است.» خود عمل، حاکی است که از چه آبی روییده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha