به گزارش ایسنا، کربلا در روزهای گذشته خلوتتر از سالهای قبل به چشم میآید. این موضوعی است که تقریبا تمام افرادی که اوایل هفته در کربلا حضور داشتند به آن اذعان دارند. هرچند مقامات ستاد اربعین به استناد دادههای سامانه ثبتنام «سماح» گفتهاند به نسبت سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.
گرمای بیسابقه هوا در نجف و کربلا که ظهرها تا ۴۵ تا ۴۸ درجه سانتیگراد میرسد، به نظر میرسد سبب شده است تعداد افراد حاضر در پیادهروی اربعین در طول روز کمتر شود. بر همین اساس و برخلاف سالها گذشته، رفت و آمد در اطراف و صحنهای حرم امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) کمی راحتتر از سالهای قبل است.
همچنین ظهرها جمعیت حاضر در مشایه، به شکل محسوسی کاهش پیدا میکند و حاضران ترجیح میدهند از شدت گرمای هوا، به چادرها و موکبهای پناه ببرند. مسئولان نیز توصیه میکنند که زائران، پیادهروی یا زیارت حرمین را به ساعتهای خنکی غروب، شب و صبح موکول کنند تا دچار گرمازدگی نشوند. شاید به همین دلیل است که تعداد درمانگاههای سیار و به ویژه درمانگاههای ایرانی شهر کربلا و یا موکبهایی که با خود تجهیزات درمان سرپایی یا سرمتراپی همراه دارند، بسیار زیاد شده است.
در عین حال از سهشنبه و در فاصله ۴ روز مانده تا اربعین، جمعیت حاضر در مشایه در حال کاهش و تخلیه شدن است و جمعیت حاضر در کربلا به شکل محسوسی در حال افزایش است، به شکلی که برخلاف روزهای گذشته، تردد در خیابانهای این شهر، به سختی انجام میشود.
همچنین تعداد پلیس، نیروهای ارتش و حشدالشعبی در خیابانهای کربلا برای تامین امنیت زائران، افزایش یافته است.
موکبهای پذیرایی و اسکان نیز در کربلا افزایش یافته که البته بخش اندکی از آن را موکبهای ایرانی تشکیل میدهند.
دولت عراق در اربعین امسال، خنککنندهها و پنکههای آبپاش بزرگ را در خیابانهای کمربندی اطراف حرمین نصب کرده است و همین کار هم باعث شده است که زائران در گرمای هوا، به حرم و اطراف آن پناه بیاورند.
انتهای پیام
نظرات