سیدجواد معینی روز چهارشنبه ۲۴ مرداد ماه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان همدان که با حضور فرماندار شهرستان همدان در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: در دولت سیزدهم ۱۰ کتابخانه عمومی افتتاح، پنج پروژه آماده افتتاح و ۱۸ پروژه در حال انجام است.
معینی ادامه داد: دو باب کتابخانه عمومی به همت بانک پاسارگاد در دو روستای شهرستان همدان احداث و ۱۴ میلیارد ریال اعتبار از سوی نهاد کتابخانههای عمومی به منظور تهیه تجهیزات اختصاص داده شد.
وی با اشاره به اینکه کتابخانههای عمومی شهر همدان نیاز به تعمیر و بازسازی دارند، تصریح کرد: یک چهارم کتابخانههای عمومی استان در شهرستان همدان واقع شده که عمر آنها به ۳۰ تا ۵۰ سال باز میگردد و نیاز به بهسازی و بازسازی دارد.
معینی احداث کتابخانه در مناطق مختلف همدان، ایجاد کتابخانه سیار برای روستاهای شهرستان و افزایش کتابخانههای روستایی را از جمله نیازهای شهرستان همدان برشمرد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان خاطرنشان کرد: کتابخانههای عمومی به عنوان پایگاه و شبکه بزرگ اجتماعی در جامعه نقش ایفا میکنند و خدمات آنها از دو نوع به بیش از ۶۰ مورد در کتابخانههای بازسازی شده افزایش یافته است.
سال گذشته ۲۰ درصد بودجه شهرستان به آموزش و پرورش اختصاص یافت
فرماندار شهرستان همدان نیز با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: با وجود فراگیری شبکههای اجتماعی، کتاب جذابیت خود را حفظ کرده است چراکه توجه به دانایی از مسیر کتاب و کتابخوانی محقق میشود.
مسلم مخفی با بیان اینکه در کمیته برنامهریزی شهرستان همواره به فرهنگ توجه ویژهای شده است افزود: سال گذشته به دلیل اهمیت موضوع و نیاز شهرستان ۲۰ درصد بودجه شهرستان به آموزش و پرورش اختصاص یافت که البته همه نیازها رفع نشد.
مخفی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد بودجه کشور در اختیار وزارتخانهها است، تصریح کرد: بنابراین مدیران شهرستانی و استانی باید برای جذب این اعتبارات حساب ویژهای باز کنند.
وی با بیان اینکه حضور خیرین در حوزه کتابخانه سازی در همدان چشمگیر است که این باید روند ادامه یابد، گفت: پس از احداث کتابخانه، برای مردم خانه به خانه دعوت نامه بفرستیم تا در کتابخانه محل خود عضو شوند.
کتابخانه های عمومی شهر همدان نیاز به بازسازی دارند
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان نیز در این جلسه مطرح کرد: شهرستان همدان دارای ۲۷ باب کتابخانه شامل ۲۳ باب شهری، سه باب روستایی و یک باب سیار شهری است.
سید علیاصغر طباطبایی گفت: کتابخانههای عمومی بهترین مکان برا غنی سازی اوقات فراغت است، البته اوقات فراغت تنها به ایام تابستان محدود نیست و کتابخانههای عمومی برای سراسر ایام سال نسبت به برنامهریزی برای این اوقات، اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برنامههای اوقات فراغت در هفت محور در کتابخانههای عمومی سراسر شهرستان در حال برگزاری است، افزود: خواندن و مهارتهای ادبی، آموزشهای ویژه شامل نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، کارآفرینی و تقویت کسب و کارهای محلی، کارگاههای آموزشی، ارتقا و توسعه آموزش، مهارتهای تحکیم و تعالی خانواده و سواد علمی هفت محور اصلی برنامههای اوقات فراغت هستند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان در ادامه تصریح کرد: بر اساس تفاهمنامه با کمیته امداد امام خمینی(ره) مراکز مشاوره "راه زندگی" در کتابخانههای مرکزی، شاهد، مدرس و شهید مظاهری شهر مریانج به منظور ارائه خدمات مشاورهای مستقر شده است.
وی با بیان اینکه کتابخانههای عمومی شهر همدان از کتابخانههای قدیمی استان هستند و نیاز به بازسازی دارند، خاطرنشان کرد: دو کتابخانه روستایی نیز در شهرستان همدان احداث شده و آماده افتتاح است.
انتهای پیام
نظرات