به گزارش ایسنا، سومین جشنواره موسیقی صبا که با همکاری دانشجویان و استادان موسیقی کشور، به سرپرستی دانشکده موسیقی و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر ایران در هفته آخر آذرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، شامل دو بخش رقابتی و غیررقابتی است؛ بخش رقابتی شامل محورهای گروهنوازی موسیقی کلاسیک غربی، گروهنوازی موسیقی کلاسیک ایرانی، آهنگسازی، دیپلم آهنگسازی برای ارکستر سازهای ایرانی و پژوهش موسیقی و بخش غیررقابتی شامل زیربخشهای مراسمها و کنسرتها، بازارچه موسیقی صبا، میانرشتهای و آموزش است.
داوطلبان میتوانند با مراجعه به وبسایت جشنواره به نشانی www.sabamusicfestival.com و مطالعه کامل متن فراخوان نسبت به ثبت نام در این جشنواره اقدام کنند. همچنین علاقهمندان میتوانند خبرها و اطلاعرسانی جشنواره را از طریق صفحه رسمی جشنواره در اینستاگرام و کانال تلگرام جشنواره دنبال کنند.
روزبه محمدی، دبیر سومین دوره جشنواره گفت: پس از وقفهای پنج ساله به دلیل پاندمی کووید-۱۹، با شکلگیری و تثبیت تشکلهای دانشجویی دانشگاه هنر مانند انجمن علمی، سرانجام سومین دوره جشنواره موسیقی صبا با تلاش دانشجویان و حمایت اساتید دانشگاه برگزار میشود.
او افزود: پس از پشت سر گذاشتن دوران سخت پاندمی، در سال گذشته تلاش کردیم با بازنگری آنچه در دورههای قبل رخ داده بود و بررسی نقد و نظرات مخاطبین و کادر اجرایی، خود را برای برگزاری دوره سوم آماده کنیم. همچنین سعی کردیم با کمک به شکلگیری و تثبیت تشکلهای دانشجویی به عنوان پایه و زیربنای هرگونه فعالیت دانشجویی، بستر را برای برگزاری منظم جشنواره در سالهای آینده فراهم کنیم. او اظهار امیدواری کرد که در نتیجه این تلاشها، زین پس جشنواره موسیقی صبا هر ساله در انتهای آذرماه با موفقیت برگزار شود.
محمدی گفت: جشنواره موسیقی صبا رویداد سالانه موسیقی برای دانشجویان سراسر کشور است و اولین هدف این جشنواره ایجاد فضایی با نشاط و انگیزهبخش برای فعالیتهای هنری، پژوهشی و اجرایی با تمرکز بر کار گروهی و تعامل است. پس از آن، در تلاش است تا با ایجاد بستری برای ارائه دستاوردهای نسل جوان موسیقی کشور و ایجاد ارتباط بین جریانها، افراد و نهادهای گوناگون فعال در حوزه موسیقی، نقش یک چهارراه فرهنگی را برای کمک به جریان موسیقی آکادمیک کشور ایفا کند. ما امیدواریم بتوانیم در این دوره جشنواره، از تجربه دورههای پیشین استفاده کرده و با تکیه بر آنچه تا امروز انباشتهایم و سوار بر حمایتهای اساتید عزیز و دانشجویان دغدغهمند، رویدادی آبرومند و مفید را برای تمامی مخاطبین جشنواره رقم بزنیم.
او درباره ارتباط ساختار جشنواره با اهداف آن چنین گفت: در بخش رقابتی، هدف اصلی ما خلق تجربه یک فرآیند هنری و علمی برای شرکتکنندگان با تمرکز بر کار گروهی در یک محیط رقابتی سالم است که موجب رشد افراد شود. در بخشهای گروهنوازی موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی کلاسیک ایرانی، تمرکز ما بر روی اجرای موسیقی مجلسی از مرحله تشکیل گروه تا اجرا بر روی صحنه و ضبط است. ما معتقدیم که اجرای موسیقی مجلسی حداکثر توانایی یک نوازنده را میطلبد و در عین حال نیازمند پرورش تواناییهای ارتباطی و کار گروهی است. در بخشهای آهنگسازی، دیپلم آهنگسازی برای ارکستر سازهای ایرانی و پژوهش موسیقی، تلاش ما بر خلق تجربه تولید یک اثر هنری و پژوهشی از ایده تا انتشار در یک محیط سالم رقابتی است. در بخش غیررقابتی، زیربخش مراسمها و کنسرتها شامل افتتاحیه و اختتامیه جشنواره و همچنین کنسرتهای جشنواره است که تلاش در ارائه دستاوردهای نسل جوان دارند و یا شامل یک برنامه پژوهشی یا هنری ویژه است. در زیربخش میانرشتهای، جشنواره صبا قصد دارد تا با برگزاری رویدادهایی با همکاری دیگر تشکلهای دانشجویی، ارتباطات و تعاملات میانرشتهای در حوزه موسیقی را گسترش دهد. در زیربخش آموزشی، جشنواره موسیقی صبا اقدام به برگزاری مجموعهای از وبینارها و سمینارها خواهد کرد که هدف از آنها پرداختن به مسائل و دغدغههای مطرح در جشنواره از زبان صاحبنظران این زمینهها، برای کمک و راهنمایی نسل جوان برای یافتن مسیر هنری خود است. در زیربخش بازارچه موسیقی صبا، جشنواره از تمامی مراکز و موسسات فرهنگی- هنری، ناشران موسیقی، انتشارات فعال در حوزه موسیقی، تشکلهای دانشگاهی موسیقی و فعالین فرهنگی- هنری دعوت میکند تا در این بازارچه شرکت کنند و امیدوار است این بازارچه محیطی برای تعامل بین مخاطبین، شرکتکنندگان، اهالی بازارچه و به ویژه نسل جوان موسیقی باشد.
برای دریافت فراخوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام
نظرات