به گزارش ایسنا، در این نشست علی رمضانی مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمان، عرفان خداپرست دبیر اجلاس پیرغلامان و خادمان حسینی، میهمانی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، ترکیه، سیرالئون، پرو و ... حضور داشتند.
اسامی برخی از این میهمانان شامل حاج جواد مداح، خطیب، شاعر و عضو جبهه مقاومت از کشور لبنان، ذکی تومای روحانی، مبلغ و امام جمعه شیعیان ترکیه، سلطان حیدر پژوهشگر و شاعر حسینی از کشور هند، سبزعلی فعال رسانه و مداح مشهور کشور پاکستان و همچنین چند میهمان از دانشجویان جامعه المصطفی، میهمانان خارجی سازمان ارتباطات اسلامی و چند میهمان از کشور عراق حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه علی رمضان نژاد با اشاره به تنوع جغرافیایی خوبی که در میهمانان حاضر در این نشست وجود دارد، گفت: ما در صدد هستیم تا به تبیین و اشاعه فرهنگ حسینی در نقاط مختلف دنیا با استناد به همگرایی بین شیعیان و اهل سنت بپردازیم. نمازی که حضرت آقا امروز بر پیکر شهید اسماعیل هنیه خواندند، نماد فرهنگ عاشورایی در جهان اسلام است و این تشییع باشکوه از یک برادر اهل سنت در ایران خود چنین چیزی را تأیید می کند.
وی با تأکید بر اهمیت اتحاد بین شیعه و سنی و ظرفیتی که در این زمینه وجود دارد، گفت: این اتفاق ذیل فرهنگ عاشورا رخ میدهد.
۳ درخواست نویسنده لبنانی از مسئولان اجلاس
سپس حسن سجادی پژوهشگر و نویسنده لبنانی عنوان کرد: نکته اول استفاده از ظرفیت پیرغلامان در ایام محرم و صفر است، من دو جلد کتاب از زندگی نامه امام حسین(ع) دارم که هشتاد درصد افرادی که دراین باره با آنها صحبت شده در قید حیات هستند، دوستان صدا و سیما می توانند این برنامه ریزی را داشته باشند تا حضور اهل سنت را در برنامه ها پررنگ کنند که باعث اتحاد بیشتر می شود. نکته دیگر پررنگ تر شدن ظرفیت بانوان در اجلاس است که البته نسبت به گذشته بهتر شده است منتها ما نیاز به مداحان و ذاکران بانوی بیشتری در مراسم های اهل بیت(ع) داریم و در نهایت هم استفاده بیشتر از ظرفیت المصطفی که می تواند زمینه ساز اتحاد شیعه و سنی و توجه به مسئله مقاومت در دنیا شود.
سپس ابوبکر صلاتی با اشاره به اینکه از اجلاس گذشته در کرمانشاه با این برنامه آشنا شده و آن را به لحاظ معنوی خیلی خوب می بیند، گفت: امیدواریم این راه ادامه پیدا کند و البته در آینده بتواینم این اجلاس را در دیگر کشورها حتی در آفریقا نیز داشته باشیم.
محمد قاسم نماینده کشور عراق نیز توضیح داد: اجلاس در نزدیکی ایام اربعین واقع شد و شاید اگر این زمان نبود موکب داران بیشتری را می شد همراه کرد، حتی می توان اجلاس های آتی را در خوزستان هم برگزار کرد که نزدیک بیشتری به عراق دارد.
رمضان نژاد در پاسخ به برخی درخواستها گفت: امیدواریم در دوره های بعد بتوانیم حتی در عراق و دیگر کشورها هم اجلاس را داشته باشیم.
نعمانی شاعر از اهل سنت افغانستان نیز خاطرنشان کرد: کشور افغانستان هم زبان و نزدیک به جمهوری اسلامی ایران است و مردمانش محب اهل بیت(ع) هستند و آثار بزرگ شیعی در مدح اهل بیت(ع) گفتند و به روایتی ما موسس روضه خوانی در دنیا هستیم پیشنهادی که دارم این است که افغانستان چون تجربه مقاومت در برابر ابرقدرت ها را دارد می تواند ظرفیت خوبی برای ارتباط بیشتر دراین زمینه باشد.
در نهایت حسن عابدینی در صحبتهایی تصریح کرد: هنوز کشورهای زیادی هستند که در این مراسم شرکت نکردند اما محبان اهل بیتند، چند سال پیش که به مصر رفته بودم چقدر محبان اهل بیت را دیدم یک لحظه احساس کردم در یکی از استان های ایران هستم.
وی با بیان اینکه پیرغلام صرفا یک عبارت نیست بلکه یک اندیشه و تفکر است، گفت: این اندیشه از سال ۶۱ هجری توانسته اندیشه کربلایی و قیام عاشورا را به قرن پانزدهم هجری برساند. امروز هم ما باید شمر زمانه مان را بشناسیم همانطور که شهید مطهری سال ها قبل گفتند.
عابدینی در ادامه گفت: امروز مرزها برداشته شده و مرزی بین فردی که در غزه متولد شده با اسماعیل هنیه ای که در تهران شهید شده و جواد مغنیه که در سوریه شهید شده وعماد مغنیه ای که در سوریه شهید شده و حاج قاسمی که در عراق به شهادت رسید، نیست این یعنی ترکیب خون همه آزادگان جهان که آنچه دشمن را به هراس می اندازد، همین است.
وی همچنین توضیح داد: ما یک پروژهای با مسیحیان لبنان داریم، هفده تن از اندیشمندان لبنان که جرج جرداق یکی از آنها است درباره اهل بیت(ع) صحبت میکنند و هر کدام یک کتاب کار کردند که ماحصلش صد کتاب شده است. دیر یا زود پیام حق طلبانه به دنیا می رسد. حال شما پیرغلامان در کشورهای خود نقش تعیین کننده دارید برای اینکه هدف قیام کربلا را منتقل کنید واین هدف امروز با موضوعات روز تلفیق شده و شما باید این را با هم تطبیق بدهید.
انتهای پیام
نظرات