• چهارشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403051006168
  • خبرنگار : 71451

حماسه «تیپ ۴۰ سراب» درعملیات «نصر۶»

حماسه «تیپ ۴۰ سراب» درعملیات «نصر۶»

عملیات «نصر۶» یکی از سنگین‌ترین نبردهای انجام شده در ارتفاعات میمک در طول سال‌های دفاع مقدس به شمار می‌رود. به کارگیری ۶ تیپ از نیروی زمینی ارتش در مقابل بیش از ۱۵ تیپ عراقی در یک منطقه محدود کوهستانی، شدت نبرد در این عملیات را به خوبی نشان می دهد.

به گزارش ایسنا، ارتش عراق پس از اجرای عملیات «نصر۲» توسط «تیپ ۴۰ سراب»، چندین پاتک را برای بازپس گیری «ناف میمک» اجرا کرد اما به دلیل مقاومت ایثارگرانه نیروهای در خط وآتش پرحجم، دقیق و طرح‌ریزی شده توپخانه و خمپاره، تمامی تلاش‌های آنان با شکست مواجه شد و فرماندهان عراقی دریافتند که در این مقطع زمانی هیچ شانسی برای پیروزی ندارند، برای همین با توقف پاتک ها در انتظار فرصت مناسب ماندند.

پس از تثبیت مواضع یگان‌های تیپ ۴۰ بر روی ناف میمک، یگان‌های توپخانه‌ای که در اختیار این تیپ قرار گرفت و مأموریت تقویت آتش گردان ۳۴۸ توپخانه –کمک مستقیم تیپ – را داشتند به تدریج از منطقه میمک خارج و به یگان‌های سازمانی خود در سایر مناطق ملحق شدند و به این ترتیب فرصت لازم برای نیروهای عراقی فراهم شد.

ارتش عراق در روز دوم مرداد ۱۳۶۶، با به کارگیری ۷ تیپ پیاده کماندویی و بهره گیری از ۴۰ فروند بالگرد برای هلی برن نیروهایش، از زمین و هوا به میمک که فقط توسط تیپ ۴۰ سراب پدافند می‌شد یورش آورد. در این حمله نیروهای عراقی با آتش پرحجم توپخانه و بمباران‌های شدید هوایی پشتیبانی می‌شدند. با این حال نیروهای دلاور تیپ ۴۰ با مقاومتی مثال زدنی و تقدیم شهدای زیاد موفق شدند ضمن وارد کردن تلفات بسیار سنگین به دشمن، آنان را در دستیابی به تمامی اهداف خود ناکام گذارند. دراین عملیات پدافندی ارتش عراق متحمل تلفات سنگینی شامل ۲۵۰۰ نفر کشته، ۱۲ هزار نفر مجروح و ۱۰۲ نفر اسیر شد.

ماجرای میمک به همین جا ختم نشد، چرا که دلیرمردان تیپ ۴۰ و نیروی زمینی ارتش از دست دادن حتی بخش کوچکی از مواضع خود در میمک را برنمی‌تابیدند، از این رو در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۶۶ عملیات آفندی «نصر۶» به اجرا درآمد. عملیات «نصر۶» یکی از سنگین‌ترین نبردهای انجام شده در ارتفاعات میمک در طول سال‌های دفاع مقدس به شمار می‌رود. به کارگیری ۶ تیپ از نیروی زمینی ارتش در مقابل بیش از ۱۵ تیپ عراقی در یک منطقه محدود کوهستانی، شدت نبرد در این عملیات را به خوبی نشان می‌دهد.

عملیات نصر۶ در ساعت ۰۴:۰۰ روز ۱۰ مرداد ۱۳۶۶ آغاز شد و پس از ۱۳ روز نبرد مداوم، با ایثارگری و خلق حماسه‌های فراموش نشدنی توسط سربازان و رزمندگان نیروی زمینی ارتش، تمامی اهداف از پیش تعیین شده تصرف شد و تلفات و ضایعات سنگینی به ارتش متجاوز عراق وارد آمد.

خلبانان هوانیروز در این عملیات با به کارگیری ۳۰ فروند بالگرد وانجام ۳۵۰ ساعت پرواز، ۳۷۵ رزمنده مجروح را تخلیه، ۴۴۶ رزمنده را هلی‌برن و دو و نیم تن مهمات و اقلام آمادی را جابجا کردند.

در این عملیات تپه‌های ۶۷۰، ۶۴۲، کله قندی و قسمتی از تپه شهدا به دست نیروهای خودی افتاد. ۱۱ تیپ عراقی متحمل تلفات و ضایعاتی از۳۰ الی ۹۰ درصد شدند. ۱۵ هزار نفر از نیروهای عراقی کشته و یا زخمی شدند که فرمانده تیپ ۱ کماندوی سپاه یکم عراق از جمله کشته شدگان بود. همچنین ۱۰۲ عراقی دیگر به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.

ستوانسوم توپخانه علی اعرابی افسر رابط توپخانه به گردان ۱۵۲ پیاده درعملیات نصر۲ و ستوانیکم محمد حسینی افسر اطلاعات تیپ  و ستواندوم توپخانه حسن محمدی کیا معاون گروهان تکاور تیپ  در عملیات نصر۶ از جمله شهدای این عملیات‌ها بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha