• یکشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403050704362
  • خبرنگار : 50664

یک متخصص بیماری‌های داخلی:

چای را در این روزهای گرم جایگزین آب نکنید

چای را در این روزهای گرم جایگزین آب نکنید

ایسنا/خراسان رضوی یک متخصص بیماری‌های داخلی انجام رفتارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از گرمازدگی را ضروری دانست.

دکتر رضا زارع در گفت وگو با ایسنا بابیان توصیه‌هایی به مردم برای مقابله با گرمازدگی گفت: این روزها که در شرایط گنبد حرارتی قرار گرفته‌ایم بهترین راه برای مقابله با گرمازدگی این است که مقادیر زیادی آب بنوشیم و از مواد غذایی غنی از آب استفاده کنیم.

وی افزود: حتی اگر احساس تشنگی هم ندارید اما این روزها در فواصل کوتاهی آب بنوشید تا بدنتان به‌طور ناگهانی دچار افت دما نشود.

زارع اظهار کرد: اگرچه توصیه می‌شود حتی‌الامکان در این روزهای گرم بین ساعت ۱۱ صبح تا ۵ عصر در معرض خورشید نباشیم اما اگر به‌ضرورت، نیاز به بیرون رفتن از منزل هست باید یک بطری آب همراه داشته باشید و به‌طور منظم آب بنوشید حتی اگر احساس تشنگی ندارید.

وی بابیان اینکه نمی‌توان چای را جایگزین آب کرد، زیرا نوشیدن چای مقاومت بدن را برای مقابله با گرما کاهش می‌دهد؛ گفت: نوشیدنی‌هایی با این ترکیب خاکشیر و تخم شربتی با آب‌لیمو و کمی عسل و دم‌نوش‌ها نعناع و بابونه در کاهش نیاز بدن به آب و پیشگیری از گرمازدگی و مفیدند و به خنک کردن بدن کمک می‌کنند.

متخصص بیماری‌های داخلی با تأکید بر لزوم استفاده بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات ابراز کرد: میوه‌ها ازجمله هندوانه، خیار و انگور و سبزیجات مثل کاهو، کدوسبز و فلفل دلمه مواد غذایی غنی از آب هستند که استفاده از آنها در این روزهای گرم توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: استفاده از میوه‌ها و سبزیجات به تأمین املاح و ویتامین‌های موردنیاز بدن کمک کرده و با بالا رفتن مقاومت بدن، از شما در برابر گرما محافظت می‌شود.

زارع ادامه داد: در این روزها کربوهیدرات‌ها پیچیده مثل برنج قهوه‌ای، جو دوسر وکینوا را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از چربی‌های سالم که در موادی همچون زیتون، آجیل و دانه‌های روغنی وجود دارد به‌طور متعادل استفاده کنید.

وی اضافه کرد: بهتر است در این روزهای گرم، روز خود را با نوشیدن یک لیوان آب ولرم با یک قاشق آب‌لیموی تازه شروع کنید و از خوردن غذاهای تند و چرب و شور پرهیز نمایید زیرا با خوردن این مواد دمای بدن و نیاز به آب بیش‌ازاندازه افزایش می‌یابد.

وی با تأکید بر اینکه پرخوری، استفاده از نوشیدنی‌های کافئین دار، خوردن غذاهای سرخ‌شده تند و شور و چرب محرک گرما هستند و باید از خوردن آنها در این روزها پرهیز کرد؛ گفت: بهتر است تعداد وعده‌های غذایی را افزایش داد اما غذاهای سبک و ساده استفاده کرد تا بدن برای مقابله با گرما دچار مشکل نشود.

متخصص بیماری‌های داخلی اعلام کرد: آخرین وعده غذایی در این روزهای گرم بهتر است، یک غذای آبکی مثل سوپ و آبگوشت باشد.

وی بابیان اینکه جدی‌ترین شکل آسیب گرمایی، گرمازدگی است، اضافه کرد:  مهم‌ترین علائم شایع گرمازدگی نیز تهوع، تشنج، گیجی و در برخی موارد از دست دادن هوشیاری یا کما است به‌طوری‌که گرمازدگی شدید باعث آسیب جدی به مغز و سایر اندام‌های داخلی هم می‌شود لذا با رعایت توصیه‌های ساده تغذیه‌ای و رعایت برخی امور ازجمله نرفتن زیر نور مستقیم خورشید، پوشیدن لباس‌های روشن و گشاد و سبک با گرمازدگی مقابله کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha