دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تاکنون هیچ نمونه مثبتی از بیماری تب دنگی که به وسیله پشه آئدس منتقل میشود در خراسان شمالی مشاهده نشده است.
وی افزود: تنها نمونه ما فردی در شیروان با علائم مشابه این بیماری بود که پس از آزمایش نتیجه آن منفی شد. بنابراین تاکنون نمونه مثبتی از این بیماری در استان به ثبت نرسیده است.
وی ادامه داد: علائمی مانند دردهای عضلانی و استخوانی که همراه با تب شدید به مدت دو روز باشد از جمله مهمترین علائم ابتلا به این بیماری است که عمدتاً تاکنون در افرادی مشاهده شده است که به مناطق جنوبی کشور مسافرت یا تردد داشتهاند.
به گفته دکتر انفرادی، این بیماری چند سالی هست که در مناطق جنوبی کشور وجود دارد و انتقال آن از طریق پشه آئدس رخ میدهد. اکنون نیز در استان های شمالی و همجوار ما دیده شده است اما همچنان در خراسان شمالی مشاهده نشده.
وی تاکید کرد: ۸۰ درصد از موارد ابتلا به این بیماری بدون علامت است و صرفاً در آن خارش محل گزش رخ میدهد اما در ۲۰ درصد از موارد ممکن است علائمی مانند سردرد، درد پشت چشم، دردهای عضلانی و استخوانی به همراه اسهال، استفراغ و همچنین تب شدید را به همراه داشته باشد.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: این پشه علاقه وافری به آبهای راکد دارد به همین دلیل آب کولر، آب زیر گلدان، مخزنهای آب با درب باز، حتی دربهای نوشابه و بطری میتواند بستری مناسب برای تولید مثل این پشه و تخم گذاری آن باشد.
وی تاکید کرد: استفاده از توری، بهسازی محیط و دفع بهداشتی زبالهها از جمله راهکارها برای دوری و عدم تولید مثل این پشه به حساب میآید.
به گفته دکتر انفرادی، پوشیدن لباسهای رنگ روشن، بلند و گشاد و همچنین استفاده از کرمهای دافع حشرات نیز میتواند تاثیر بسزایی در دفع این حشره داشته باشد به شرطی که از کرمهای استاندارد در مراکز معتبر استفاده شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریها در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: تله گذاری در نقاط مختلف استان از جمله فرودگاه، ترمینالها و... انجام شده است و در صورت مشاهده آن از طریق رسانهها اعلام میشود.
انتهای پیام
نظرات