جعفر وفایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در یک سال گذشته، بیش از ۸۰ فقره انفجار و آتش سوزی در استان رخ داده است که دست کم سه نفر در آنها جان خود را از دست دادهاند. نکته اصلی این آمار آنجاست که بررسیها نشان داده است هیچکدام از این واحدهای دچار حادثهشده، بیمه آتش سوزی اختیاری نداشتند.
وی به بیمه نامه حوادث ناشی از گاز مشترکان که در قبوض آنها لحاظ میشود اشاره کرد و گفت: این بیمه دارای محدودیتهایی است که سبب میشود هنگام حادثه صرفاً ۴۶۴ میلیون تومان خسارت به واحد مورد نظر پرداخت شود و با توجه به قیمت تجهیزاتی که در یک منزل مسکونی یا واحد تجاری وجود دارد، کفاف بسیاری از خسارات وارده را نمیکند.
وفایی تأکید کرد: این موضوع نشان میدهد مردم باید بیش از پیش به بیمه آتش سوزی منازل مسکونی و واحدهای تجاری توجه داشته باشند. ذیل این بیمه نیز بیمه سیل و زلزله وجود دارد که میتواند جبران کننده خسارات هنگام حادثه باشد.
وی به اصطلاح «کمبیمگی» در خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: این اصطلاح به معنای آن است که افرادی که اموال را بیمه میکنند مقدار اموال خود را کمتر از آنچه وجود دارد در نظر گرفته و به لحاظ سرمایهای، مقدار کمتری را مشمول بیمه میکنند. البته این اصطلاح شامل تعداد کم بیمه نامهها نیز میشود.
عضو شورای هماهنگی بیمههای خراسان شمالی اظهار کرد: کم توجهی به بیمه در تمام بخشها مشاهده میشود به طوری که با احتساب بیمههای عمر گروهی، کمتر از ۱۰ درصد مردم در استان بیمه عمر دارند.
به گفته وی، ۷۰ درصد خودروهای استان فاقد بیمه بدنه هستند. درباره بیمه آتش سوزی اختیاری نیز ۹۵ درصد واحدهای مسکونی و تجاری استان فاقد این بیمه نامه هستند که جای تامل دارد.
به گفته وفایی، این آمار نشان دهنده این است که صنعت بیمه همچنان یک فعالیت بکر محسوب میشود و با فرهنگ سازی میتوان ضمن ایجاد اشتغال، خسارات مردم در جامعه را هنگام بروز حوادث کاهش داد و آن را جبران کرد.
انتهای پیام
نظرات