• یکشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403040301618
  • خبرنگار : 71664

نماینده ستاد سلامت سعید جلیلی:

«پزشک خانواده» بهترین برنامه برای کاهش هزینه‌های درمان و افزایش سلامت جامعه است

«پزشک خانواده» بهترین برنامه برای کاهش هزینه‌های درمان و افزایش سلامت جامعه است

نماینده ستاد سلامت سعید جلیلی - کاندید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با تاکید بر اهمیت اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به عنوان تکلیفی قانونی، گفت: «پزشک خانواده و نظام ارجاع» بهترین برنامه برای کاهش هزینه‌های درمانی و افزایش سلامت افراد جامعه است.

به گزارش ایسنا، سید جلیل میرمحمدی در نشست بررسی «اولویت‌های نظام سلامت در برنامه‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری» که با حضور نمایندگان حوزه سلامت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امروز یکشنبه در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد، با بزرگداشت نام و خاطره شهدای سلامت و حماسه‌آفرینی آنها مانند شهدای دوران دفاع مقدس گفت: هنگامی که سات مناظره درباره یک موضوع خاص مطرح می‌شود به طور معمول درباره نکات ضعف آن حوزه اظهار نظر می‌شود، افزود: در اوایل انقلاب و زمان ستم‌شاهی در زمینه سلامت در جایگاه خوبی قرار نداشتیم، اما در حال حاضر از وضعیت بسیار خوبی برخورداریم و اگر درباره دستاوردهای نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران سخن نگوییم، کم لطفی کرده‌ایم.

میرمحمدی درباره دستاوردهای نظام سلامت گفت: شبکه نظام بهداشتی کشور، یک الگوی منحصر به فرد است و جهان خواهان الگوبرداری از این شبکه است. ایجاد مراکز جامع سلامت، خانه‌های سلامت، بهورزان و بسیاری از اقدامات دیگر که در نظام بهداشتی کشور اجرا شده، مورد تجلیل قرار گرفته است.

نماینده ستاد سلامت سعید جلیلی ادامه داد: افزایش شاخص‌های مرتبط با حوزه سلامت مانند افزایش کیفیت آموزش پزشکی از دیگر دستاوردهای نظام سلامت به حساب می‌آید. در گذشته دانشگاه‌های علوم پزشکی در بسیاری از شهرها وجود نداشت یا برخی از شهرها از حضور متخصصان محروم بودند. در حال حاضر، تمام استان‌های کشور دارای دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند و تمام این مراکز آموزشی نسبت به تربیت پزشک متخصص اقدام می‌کنند.

وی گفت: افتخار حضور در کارگروه سلامت دولت سایه سعید جلیلی را دارم. مسائل و مشکلات فراوانی در حوزه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد که تمام این مسائل و مشکلات در دولت دکتر جلیلی مورد ارزیابی قرار گرفته و راهکارهایی برای آن تعریف کرده‌ایم.

میرمحمدی با بیان اینکه تمام مشکلات حوزه سلامت به مسائل مادی مربوط نمی‌شود، گفت: طرح تحول سلامت دچار فروپاشی شد. نماینده آقای پزشکیان به کاهش پرداخت هزینه‌ها از جیب مردم با اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد، اما فروپاشی این طرح سبب ایجاد مشکلات فراوان برای سیستم دولتی شد. پرسش «طرح تحول سلامت در کدام دولت اجرا شد؟» را مطرح می‌کنم.

وی با اشاره به مشکلات در حوزه نظام سلامت گفت: اگر نظام سلامت به یک مشکل مانند کرونا گرفتار شود، برون و درون دولت باید به پای کار بیایند. اگر درون دولت به پای کار بیایند، تمام مشکلات حوزه سلامت را می‌توان حل کرد.

نماینده سعید جلیلی در این نشست اظهار کرد: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بسیار اهمیت دارد. برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در چهار برنامه توسعه کشور مطرح شده اما به دلیل تعارض منافع اجرا نشده است. برنامه پزشک خانواده، بهترین برنامه برای کاهش هزینه‌های درمانی و افزایش سلامت افراد جامعه به حساب می‌آید.

میرمحمدی در بخش بعدی صحبت‌هایش با بیان اینکه برخی برنامه‌ها اجرا شده، افزود: برخی موارد طی سال‌های اخیر اجرا شده و روند اجرای ین برنامه‌ها در دولت آقای جلیلی ادامه دارد. مجوز استخدام ۲۸۰۰۰ نیروی انسانی را طی سه سال گذشته اخذ کرده‌ایم. همچنین اجرای فوق‌العاده خاص پرسنل خدمات سلامت از دیگر برنامه‌هایی است که طی سال جاری آغاز شده و در سال آتی به طور کامل اجرا می‌شود. توزیع حقوق پرسنل خدمات سلامت باید به صورت عادلانه انجام شود.

وی ادامه داد: حذف کسورات به ویژه برای افرادی که به صورت تمام وقت در مراکز درمانی دولتی مشغول به خدمت هستند باید اجرا شود. اجرای قانون عدالت آموزشی از دیگر برنامه‌هایی است که طی چند سال گذشته اجرا شده است.

نماینده ستاد سلامت سعید جلیلی در این نشست درباره وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی اظهار کرد: متاسفانه برخی مناطق محروم و کم‌برخوردار از حضور پزشک عمومی محروم هستند اما اگر افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی بدون تامین زیرساخت‌های لازم انجام شود، طرح افزایش ظرفیت شکست می‌خورد. اگر بتوانیم از قانون عدالت آموزشی به خوبی استفاده کنیم، بخش قابل توجهی از نیازهای مناطق محروم و کم برخوردار به پزشک مرتفع می‌شود.

وی گفت: بر اساس قانون عدالت آموزشی، یک پزشک باید سه برابر مدت زمان تحصیل خود برای ارائه خدمات به مناطق محروم می‌رفت. این میزان را کاهش داده‌ایم و مدت آن را از سه برابر به ۱.۵ برابر کاهش دادیم؛ اگرچه میزان تعهد کاهش یافته اما باز هم زیاد است. اگر میزان تعهد معادل تعداد سنوات آموزشی شود، به موضوع کمبود پزشک در مناطق محروم کمک می‌کند.

میرمحمدی درباره برنامه‌های دولت سعید جلیلی برای حوزه سلامت گفت: ایشان در نظر دارد تمام مجموعه‌های مرتبط با نظام سلامت را با محوریت وزارت بهداشت با یکدیگر اجماع کند. همچنین اجرای تمام قوانین مرتبط با نظام سلامت مانند سهم نظام سلامت از یک درصد مالیات ارزش افزوده و ۱۰ درصد هدفمندی، ۷ درصد سهم دولت برای پوشش بیمه‌ای را اجرا کنیم. اجرای قوانین مرتبط با نظام سلامت سبب تامین منابع پایدار می‌شود.

وی افزود: اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، تامین زیرساخت‌های آموزش در تمام‌عرصه‌ها، تامین مکفی ارز برای تهیه دارو، حمایت از پزشکان تمام‌وقت جغرافیایی را با هدف کاهش پرداخت هزینه‌ها از جیب مردم، اجرا می‌کنیم.

نماینده ستاد سلامت سعید جلیلی در بخش بعدی صحبت‌هایش، درباره ضرورت حمایت از صنایع در حوزه سلامت گفت: صنایع دارویی و تجهیزات تولیدی باید حمایت شوند. دولت باید از صنایع داخلی با خرید کردن حمایت کند و از ورود کالاهای مشابه خارجی جلوگیری کند. همچنین کیفیت کالاهای تولید داخلی باید به صورت مستمر مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد.

میرمحمدی با بیان اینکه برای تامین دارو، شیر خشک و تجهیزات مصرفی مبلغ ۴ میلیارد دلار هزینه کرده‌ایم، اظهار کرد: انضباط مالی در حوزه تامین دارو جزو برنامه‌های آقای جلیلی است. متاسفانه موضوع تامین ارز دارو هیچگاه به صورت مکفی و به موقع صورت نگرفته است. هنگامی که ارز تامین مواد اولیه به درستی تامین نشود، مواد اولیه در زمان مناسب در اختیار ما قرار نمی‌گیرد؛ هنگامی که مواد اولیه به میزان کافی تامین نشود دارو در زمان مناسب تولید نشده و به همین دلیل گرفتار کمبود دارو می‌شویم. همچنین بخشی از تامین مواد اولیه با موضوع تحریم ارتباط دارد.

وی گفت: اعتبار ریالی با تسهیلات ارزان قیمت برای صنایع دارویی باید فراهم شود.

میرمحمدی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره شهامت دولت آتی برای اجرای امور گفت: بسیاری از مواردی که در این جلسه مطرح شده، اجرا کردیم و شهامت اجرای آن را داریم. فوق‌العاده خاص پزشکان، تعرفه خدمات پرستاری، صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج با پوشش ۱۰۷ گروه بیماری، تخصیص یک درصد از مالیات ارزش افزوده به نظام سلامت که طی سه سال گذشته به مبلغ ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید در حالی که طی دولت‌های گذشته این میزان حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان بود. این بخشی از برنامه‌هایی بود که طی چند سال گذشته انجام دادیم.

وی ادامه داد: بیمه رایگان دهک‌های پایین جامعه از دیگر اقداماتی بود که طی دو - سه سال گذشته انجام دادیم. پوشش ۹۰ درصدی خدمات درمانی ناباروری طی دو - سه سال گذشته انجام شد و این روند ادامه دارد.

نماینده ستاد سلامت سعید جلیلی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر برنامه‌ها برای فزایش ضریب ایمنی بیمارستان‌ها گفت: خدمات جمهوری اسلامی ایران را نباید کمرنگ کنیم. بیمارستان‌های بسیار زیادی ساخته‌ایم و شاید اظهار نظر برخی از پزشکان درباره وضعیت تجهیزات بیمارستان‌ها درست باشد. تعداد بیمارستان‌ها و مراکز خدمات درمانی که براساس آمایش‌ها ساخته شده، بسیار مورد توجه است. مراکز درمانی که بر اساس آمایش ساخته شده جبران کننده بیمارستان‌هایی هستند که دچار مشکل هستند. تمام بیمارستان‌ها به ویژه بیمارستان‌های کلانشهرها باید مقاوم سازی شوند.

وی در پاسخ به پرسش دوم ایسنا درباره تامین اعتبار افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی گفت: افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و تخصصی، نیاز کشور محسوب می‌شود. اگر افزایش ظرفیت به صورت تکلیفی انجام شود در این زمینه موفق نخواهیم بود. زیرساخت‌های مورد نیاز افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی مانند افزایش تعداد اعضای هیات‌علمی، اتاق عمل، تخت بیمارستانی، خوابگاه‌ها، دانشکده‌ها و سلف‌های دانشجویی باید فراهم شود. ما در دولت آقای جلیلی در نظر داریم که زیرساخت‌ها را فراهم کنیم تا افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی را اجرا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha