به گزارش ایسنا، دکتر سیدرضا رئیسکرمی در نشست بررسی «اولویتهای نظام سلامت در برنامههای نامزدهای ریاستجمهوری» که با حضور نمایندگان حوزه سلامت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امروز یکشنبه در محل سازمان نظام پزشکی برگزارشد، اظهار کرد: در حوزه سلامت مسائل و مشکلات پیچیده نیست و مورد اختلاف نظر هم نیست؛ مهمترین بحثی که باید به آن بپردازیم این است که چه کسی در صورت انتخاب میتواند همراه سلامت باشد.
وی درباره مشکلات حوزه سلامت گفت: همه این مشکلات از جمله دستمزد و ... به کمبود منابع باز میگردد. کمبود منابع ما را دچار مشکل میکند و لازم است هزینهها را کاهش دهیم و منابع پایدار ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع باید به نحو احسن اجرا شود و جز این راهی برای کاهش هزینه نیست، افزود: تقویت بخش خصوصی نیز دارای اهمیت است.
رییس کرمی با اشاره به ایجاد درآمد پایدار گفت: در سال ۹۳ و ۹۴ تنها سالی بود که پرداخت از جیب بیماران بابت هزینههای درمانی ۳۰ درصد بود و الان به حدود ۷۰ درصد رسیده است. آنچه که برای ایجاد درآمد پایدار مهم است، این است که سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: بحث بیمهها باید تقویت شود و موضوعات مالی پزشک و بیمار باید حل شود. در همین راستا بحث امید به آینده در حوزه نیروی انسانی نیز بسیار اهمیت دارد.
رئیس ستاد سلامت مسعود پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر چگونگی تکریم پرسنل نظام سلامت گفت: تمام پرداختیهای پرسنل نظام سلامت دارای مشکل است. از بهورزانی که در روستاها مشغول به کار هستند تا افرادی که در دوره دستیاری مشغول به تحصیل هستند در زمینه پرداختیها با مشکل مواجه هستند. نظام پرداخت مشکل اساسی دارد و سبب بروز مشکلات فراوان شده است. مباحث اقتصادی و معیشتی پرسنل خدمات سلامت باید به یک اولویت تبدیل شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره شایستهسالاری در نظام سلامت گفت: موضوع شایستهسالاری در نظام سلامت نمود بیشتری دارد. انتخاب افراد شایسته میتواند در میزان افزایش امید پرسنل خدمات سلامت اثرگذار باشد.
رئیسکرمی با انتقاد از افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی اظهار کرد: قانون افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی باید اصلاح شود. اگرچه مجلس شورای اسلامی، فرهنگستان علوم پزشکی، متخصصان حوزه نظام سلامت و افراد دیگر با افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی مخالف بودند، موضوع افزایش ظرفیت این رشتهها به تصویب رسید. افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی با هدف رفع کمبود پزشک در مناطق محروم انجام شده اما افزایش ظرفیت پزشکی به موضوع رفع کمبود پزشک کمک نمیکند.
نماینده مسعود پزشکیان در این نشست با انتقاد از وضعیت طرح دانشجویان پزشکی گفت: طرح دانشجویان پزشکی با هدف رفع کمبود پزشک انجام میشود و این موضوع نیز نمیتواند به رفع کمبود پزشک کمک کند. اگر خواهان اجرای طرح پزشکان هستیم باید تبعیضی که در این زمینه وجود دارد را از میان برداریم. اگر یک پزشک خواهان جابجایی برای محل طرح خود است باید به اولویتها توجه کنیم و فقط به رابطهها توجه نکنیم.
وی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده جزو اولویتها به حساب میآید، افزود: همچنین نظام پرداخت باید به صورت ترکیبی باشد؛ منظور این است که بخشی از پرداختها به صورت ثابت و برخی به صورت تشویقی پرداخت شود. اگرچه موضوع پرداختها به صورت ترکیبی در آییننامهها آمده است اما این موضوع در کانون توجه قرار نگرفته است.
نماینده مسعود پزشکیان در بخش سوم این نشست، درباره اولویتهای دولت آتی در حوزه سلامت و همچنین طرح دارویار اظهار کرد: طرح دارویار با مشکلات فراوانی روبرو شد و این طرح چندان موفق نبود. کارشناسان حوزه دارو بر این باور هستند که تخصیص ارز باید به سمت صنایع یعنی تولیدکنندگان سوق داده شود. هنگامی که طرح دارویار آغاز به کار کرد مشکلات بیمهای که بر سر راه آن وجود داشت، پیشبینی میشد.
وی با بیان اینکه تجهیزات حوزه داروسازی کشور بسیار فرسوده است، خاطرنشان کرد: پس از دولت اول محمود احمدی نژاد، میزان سرمایهگذاری در زمینه تجهیزات حوزه داروسازی کشور به شدت کاهش یافته است. با توجه به وضعیت تجهیزات صنعت داروسازی کشور ناچار هستیم به واردات از محل منابع نامعتبر روی بیاوریم.
رئیسکرمی با بیان اینکه میزان تولید داروی کشور را ۹۷ درصد بیان میکنند، گفت: متاسفانه میزان بالای ارزی که به صنعت داروسازی کشور تخصیص مییابد برای واردات است و از طرف دیگر قیمتگذاری برای داروهای تولید داخلی بسیار سرکوبگرانه است.
وی با اشاره به کارنامه کاری مسعود پزشکیان در زمینه احداث خانههای بهداشتی با مشارکت مردمی در زمانی که مسوولیت وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بر عهده داشت، گفت: دکتر هنگامی که مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بر عهده داشت، نسبت به احداث خانههای بهداشتی با حداکثر مشارکت مردمی اقدام کرد. طرح پزشک خانواده نیز جزو برنامههای آقای پزشکیان در زمان وزارت ایشان به حساب میآید که به طور کامل اجرا نشده است.
نماینده ستاد سلامت مسعود پزشکیان درباره برنامه سیاستهای جمعیتی دولت آتی نیز گفت: خواهان اجرای برنامههای افزایش جمعیت هستیم و این موضوع بسیار خوب است. اما چرا غربالگری جنین را با هدف افزایش جمعیت حذف میکنند؟ همچنین برنامههایی با هدف میزان کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان انجام دادهایم و دستاوردهای خوبی حاصل شده است. اگرچه دستاوردهایی حاصل شده اما برنامههای مرتبط با مادران باردار و کودکان به یکباره رها شدند. شبکه بهداشتی کشور باید گسترش یابد و به روز شود. مشکلاتی مانند سرخک و سرخچه را برطرف کردیم اما با مشکلات جدید مانند دیابت و فشار خون روبرو هستیم. شبکه سلامت کشور باید به مسائلی مانند دیابت، فشار خون و مسائل روانی توجه کند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره امنیت بیمارستانها و برنامههای دولت آتی برای ارتقاء ضریب ایمنی بیمارستانها گفت: شرایط ایمنی بیمارستانها و وضعیت تاسیسات بیمارستانهای قدیمی در شرایط خوبی نیست و بیمارستانها با مشکلات فراوانی روبرو هستند.
نماینده ستاد سلامت مسعود پزشکیان در پاسخ به پرسش دوم ایسنا درباره تامین اعتبار افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی نیز گفت: طرح افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی باید به طور حتم اصلاح شود و تا زمانی که زیرساختهای لازم فراهم نشود و آموزش از منظر کمی و کیفی تحت تاثیر قرار نگیرد، طرح افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی باید متوقف شود.
انتهای پیام
نظرات