• یکشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403040301196
  • خبرنگار : 50214

به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب مطرح شد؛

یزد از استان‌های پیشتاز در طرح تحویل حجمی کشور

یزد از استان‌های پیشتاز در طرح تحویل حجمی کشور

ایسنا/یزد معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای یزد گفت: یزد یکی از استان‌های پیشتاز و پیشرو در طرح تحویل حجمی آب در سطح کشور است.

«جواد منصوری» با بیان این که یزد یکی از استان های پیشتاز در طرح تحویل حجمی است، گفت: در سال ۹۹ طرح تحویل حجمی در بعضی از دشت های استان آغاز شد که در سال ۱۴۰۰ با تصویب برنامه سازگاری با کم آبی، طرح تحویل حجمی برای همه دشت های استان در دستور کار قرار گرفت.   

وی افزود: میزان حجم آب برداشتی از چاه ها مطابق برنامه سازگاری با کم آبی به صورت گام به گام مشخص شده است تا صدمه ای به بهره برداران وارد نشود. 

منصوری همچنین ابراز کرد: طرح تحویل حجمی باعث شده که به جای خاموشی اجباری چاه ها در یک مقطع زمانی مشخص، مدیریت مصرف از ابتدای سال شمسی تا پایان همان سال توسط کشاورز انجام شود.  

وی به برنامه سازگاری با کم آبی در استان اشاره کرد و گفت: این برنامه میزان صرفه جویی در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات و شرب و بهداشت را مشخص کرده است.

معاون آب منطقه‌ای یزد خاطرنشان کرد: طبق برنامه سازگاری با کم آبی، صرفه جویی در بخش کشاورزی با راهبرد مدیریت و مدارا، در بخش صنعت و خدمات با راهبرد تسهیل، تنفس و تشویق باید انجام شود.  

صرفه‌جویی ۲۲۳ میلیون مترمکعبی آب با اجرای برنامه سازگاری

منصوری در ادامه گفت: از ابتدای دهه ۹۰ نصب کنتور های هوشمند بر روی چاههای کشاورزی، صنعت و خدمات و شرب و بهداشت آغاز و در پایان همان دهه به تکامل رسید.  

وی  با بیان این که استان یزد پیشرو در نصب کنتور هوشمند بر روی چاه ها است، بیان کرد: بیش از ۹۵ درصد از چاه‌های کشاورزی و بیش از ۸۱ درصد از چاه های صنعتی استان یزد به کنتور هوشمند مجهزند.  

منصوری گفت: با اجرای برنامه سازگاری با کم آبی در استان از سال ۹۹ تا ۱۴۰۵ باید ۲۲۳ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی به تناسب مصرف در بخش های مختلف انجام شود.

معاون آب منطقه‌ای به طرح اتاق شیشه‌ای به عنوان یکی دیگر از طرح های مدیریت مصرف اشاره کرد و گفت: وضعیت منابع دشت ها با استفاده از چاه های اندازه گیری آب‌های زیرزمینی یا چاه های پیزومتری مشخص و به صورت شفاف در سامانه ای برای اطلاع همه قرار می گیرد.

منصوری افزود: در اتاق شیشه ای وضعیت منابع و مصارف آب، میزان برداشت، تغییرات سفره آب زیرزمینی یک دشت به صورت شفاف و بر خط در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

بازار آب یکی از راهکارهای مدیریت مصرف 

«محمد راسترو» معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه‌‍ای یزد هم با بیان اینکه بازار آب یکی از راهکار های مدیریت مصرف و تقاضا است ، گفت: بازار آب یزد به صورت پایلوت در دشت یزد - اردکان در پایان سال ۱۴۰۲  وارد مرحله اجرایی شد.  

وی با بیان اینکه یزد سومین استان کشور در راه اندازی بازار آب در کشور است، افزود: بهره برداران با صرفه جویی در مصرف آب می توانند تنها ۱۰ درصد از آب مازاد خود را در بازار آب مبادله کنند.

معاون آب منطقه‌ای یزد در پایان نیز خاطرنشان کرد: در همین راستا سامانه‌ای با عنوان «سبا یزد »(سامانه بازار آب) طراحی شده که متقاضیان از طریق آن نسبت به ثبت درخواست و واگذارکنندگان آب پس از بررسی کارشناسان می توانند درخواستهای مورد نظر خود را پذیرش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha