• چهارشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403033020525
  • خبرنگار : 71956

مرکز آمار اعلام کرد

کاهش تورم کالاهای وارداتی در سال گذشته/ تورم منفی ۸ درصد در گروه روغن‌ها

کاهش تورم کالاهای وارداتی در سال گذشته/ تورم منفی ۸ درصد در گروه روغن‌ها

بر اساس گزارش مرکز امار ایران، شاخص قیمت کالاهای ورداتی در سال ۱۴۰۲ در دو گروه ریالی و درلاری به صورت میانگین با کاهش تورم را تجربه کرده است که در این میان گروه روغن‌ها و چربی‌ها تورم منفی هشت درصد را تجربه کرد.

به گزارش ایسنا، قیمت کالاهای وارداتی، یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله بوده و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور بر اساس سال پایه ۱۴۰۰ استفاده شده است و روش جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است که نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه‌ اصلی طبقه‌بندی قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می­‌شود.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، برای محاسبه شاخص­ سال ۱۴۰۲ از داده­‌های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است. بنابراین نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه­ داده­‌های قطعی سال  ۱۴۰۲ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجددا به صورت قطعی منتشر می‌شود.

کاهش تورم سالانه ریالی

براساس این گزارش در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­‌های ریالی ۴۸۷.۷ است. میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل، ۶۶.۳ درصد می‌­باشد که در مقایسه با تورم سال ۱۴۰۱ (برابر با ۱۹۳.۴ درصد) با کاهشی حدود ۱۲۷.۱ واحد درصد همراه بوده  است. علاوه بر این، در گروه‌­های اصلی طبقه بندی HS کم‌ترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده» ( ۰.۲ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاه­‌های اپتیک، عکاسی» (۱۲۶.۸ درصد) است. گروه «چربی‌­ها و روغن‌­های حیوانی یا نباتی» نیز با تورم ۸.۰- درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

کاهش تورم سالانه دلاری

در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­‌های دلاری برابر با ۱۲۲.۸ است. میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل، ۶.۴ درصد می­‌باشد که در مقایسه با تورم سال ۱۴۰۱ (برابر با ۱۵.۳ درصد) با کاهشی حدود ۸.۹ واحد درصد همراه بوده است.

کاهش تورم کالاهای وارداتی در سال گذشته/ تورم منفی ۸ درصد در گروه روغن‌ها

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha