جامعه امروز از گروهها و اقشار مختلفی با گرایشات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی گوناگونی تشکیل شده است، افرادی که گاه جزیی از توده و عامه مردم و گاه جزو افراد خاص، نخبگان و سلبریتیها هستند. به باور جامعه شناسان و اندیشمندان اجتماعی سلبریتیها تنها افراد بازیگر و مشهور را تشکیل نمیدهند بلکه گاه سلبریتیها از حوزه اجتماع و گاه از دل سیاست بیرون میآیند و نقش نخبگان و اساتید دانشگاهی و تاثیرگذاران جامعه را دارند. نخبگانی که نقش موثری در وقایع و روند جامعه و حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایفا میکنند.
نخبگان و اساتید، صاحبان قدرت سیاسی و اقتصادی هستند و نخبگان فکری افرادی هستند که اندیشه، فکر، روشهای بهینه، تئوری، آیندهنگری و دوراندیشی را تولید میکنند و این نخبگان روشهای عقلایی تحقق اهداف را مشخص میکنند.
در همین رابطه برخی از اندیشمندان به واسطه اهمیت نقش و جایگاه نخبگان، موتور محرکه توسعه یافتگی هر کشوری را نتیجه عمل و فکر نخبگان قلمداد میکنند. باید گفت توسعه یافتگی در هر کشوری ارتباط مستقیمی با نخبگان دارد و معاشرت منطقی و سازمانیافته میان نخبگان فکری و نخبگان ابزاری میتواند سرنوشت یک جامعه را تعیین کند.
با توجه به اینکه نقش و عملکرد نخبگان در شکل دهی به نهادهای مدنی و جهتگیری فکری مردم و تاثیرگذاری آنها بر بدنه جامعه امری انکارناشدنی است این مهم در عرصه انتخابات و هدایت افکار عمومی به سمت و سوی مشخص نیز کارکرد خاص خود را دارد و میتواند به عنوان اهرم اثرگذار در عرصه انتخابات ایفای نقش کند.
بدون تردید دشمنان به دلیل هراس از حضور حداکثری به سراغ دانشگاه ها می روند و در جریان انتخابات پیش رو به مردم به ویژه جوانان و دانشجویان این مرز و بوم چشم طمع دوختهاند.
در انتخابات شرکت میکنم تا به اتحاد کشورم کمک کنم
دکتر امانی دکترای تخصصی فارماسیوتیکس و عضو هیات علمی گروه فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در یکی از سایتهای معتبر اطلاعات جالبی است که یکی از این اطلاعات در مورد فعالیتهای تروریستی در نقاط مختلف دنیا است که اعلام شده در سال ۲۰۲۱ در افغانستان ۴۳۲۷ نفر، در عراق ۳۰۷ نفر، در پاکستان ۱۹۶ نفر، در ترکیه پنج نفر و در ایران دو نفر بر اثر فعالیتهای تروریستی شهید شده اند.
وی گفت: من در انتخابات شرکت میکنم تا به اتحاد کشورم کمک کنم و من کشورم را متحد میخواهم تا ایران عزیزم همیشه امن باشد.
رای ریخته شده در صندوق، رای مسئولیت آور است
مرتضی اسماعیل زاده کواکی عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، افزود: آیت الله مشکینی در ارتباط با انتخابات میفرمایند که انتخابات صحنه کربلا است و کسی که در انتخابات شرکت میکند مانند این است که یزید را تحت فشار قرار میدهد.
وی ادامه داد: اما کسی که در انتخابات شرکت میکند ولی رای سفید میدهد مانند این است که این فرد تیر میاندازد، اما تیری بیهدف است ولی کسی که در انتخابات شرکت میکند و انتخاب اصلح دارد به امام حسین(ع) یاری میکند، بنابراین بیایم رای دهیم چراکه این رای مسئولیت آور است.
انتخاب آگاهانه راه حل درمان مشکلات است
علی عابدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: از همه اساتید و قشر دانشجو دعوت میکنیم که با شرکت در انتخابات پیش رو نقش موثری در تعیین سرنوشت خود و آینده کشورمان داشته باشند، چراکه شرکت در انتخابات و انتخابات آگاهانه افراد راهحل درمان مشکلات فعلی کشور است و کسانی که مردم را به عدم شرکت در انتخابات تشویق میکنند تنها به دنبال آن هستند که مشکلات کشور ما را افزایش دهند نه اینکه مشکلات کشور ما حل شود.
قشر فرهیخته با توجه به شرایط حاکم در انتخابات شرکت کنند
دکتر علیرضا عباسپور عضو هیات علمی دانشکده پزشکی و سرپرست دانشکده پیراپزشکی علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی ملی است و به تمامی قشر فرهیخته حاضر توصیه میکنم که با توجه به شرایط حاکم در منطقه در انتخابات شرکت کنند.
دکتر مهدی براتی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، افزود: ضرورت حضور در انتخابات هم از جنبه شرعی و هم جنبه اجتماعی مورد اهمیت است. از جنبه اجتماعی، مجموع نظر ما میتواند در سرنوشت ما تاثیر داشته باشد و به عنوان یک شخص نباید بیتفاوت باشیم و هر اتفاقی که میافتد باید نسبت به آن نقش داشته باشیم و باید نظر خودمان را ابزار کنیم و یکی از عرصههایی که میتوانیم نظر خودمان را ابراز کنیم، انتخابات است.
حضور پرشور در انتخابات، فشارهای بین المللی را کاهش میدهد
دکتر حسن نامدار دانشیار ایمنولوژی پزشکی و عضو هیات و علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در ادامه تصریح کرد: امروز هم دلیل عقلی، هم دلیل سیاسی و هم دلیل شرعی برای شرکت در انتخابات وجود دارد.
وی ادامه داد: کشور ما یک کشور مسلمان و نظاممان اسلامی است، این کشور نیاز به مشارکت مردم دارد تا این پیام را به نظام سلطه بدهند که هم سویی بین مردم و حکومت وجود دارد و مردم پشتیبان این حکومت هستند و اگر در این عرصه، حضور پرشور وجود داشته باشد سبب میشود تا جایگاه استان بیش از پیش مستحکم تر شود، فشارهای بین المللی کمتر شود.
برای بهبود شرایط کشور در انتخابات شرکت کنیم
دکتر رضوان رجب زاده استادیار اپیدمیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برای اینکه شرایط را بهتر کنیم و به آینده امیدوارتر باشیم باید در کارهای سرنوشت ساز کشورمان که یکی از آنها عرصه انتخابات است، شرکت کنیم.
وی تاکید کرد: وظیفه همه ما دانشگاهیان از جمله دانشجویان و اساتید این است که در این امر مهم شرکت کنند و سرنوشت خودمان را به دست خودمان رقم بزنیم و چشممان به افراد دیگر نباشد.
نقش موثر افراد اصلح در پیشرفت کشور
دکتر زهره سادات سنگ سفیدی متخصص تغذیه رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین ادامه داد: برخی از انتخابها نه تنها زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار میدهد بلکه زندگی سایر افراد را تحت تاثیر قرار میدهد که یکی از آنها انتخاب نمایندگان مجلس است.
وی بیان کرد: انتخاب افراد اصلح در پیشرفت کشور اثرگذار است و همه آحاد جامعه سعی کنند در انتخابات شرکت کنند.
انتهای پیام
نظرات