به گزارش ایسنا، ارتش جمهوری اسلامی ایران بهعنوان منسجمترین و تشکیلاتیترین سازمان رزمی کشور، کارنامهای درخشان و قابل تحسین در هشت سال دفاع مقدس از خود برجای گذاشته است.
ارتش همچنان پس از پایان جنگ، در سرحدات کشور، مشغول دفاع از کیان مقدس جمهوری اسلامی ایران است و بهصورت روزانه با رصد تحرکات کشورهای پیرامونی و دشمنان فرامنطقهای، در زمین و هوا و دریا، حافظ منافع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ملت شریف ایران است و سعی کرده تا شعار زیبای «ارتش فدای ملت» را بهدرستی به نمایش بگذارد.
تلاش شبانهروزی برای حفظ مرزهای زمینی، هوایی و دریایی کشور، در گرو جانفشانی و جانبازی کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار همرزمانشان در سایر نیروهای مسلح بوده و هر سال شهدایی گرانقدر را تقدیم کشور کرده است؛ بر ماست که یاد و خاطرة این شهدای عزیز و گمنام را همواره گرامی بداریم.
در دیماه سال ۱۳۹۸، یک فروند هواپیمای میگ-۲۹ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حومة شهرستان اردبیل و در ارتفاعات سبلان دچار سانحه شد و سقوط کرد و خلبان آن سرهنگ محمدرضا رحمانی به درجة رفیع شهادت نائل آمد و این کتاب روایتی است از تلاش کارکنان پایگاه هوایی تبریز، تیپ ۴۰ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش، پایگاه هوانیروز تبریز، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای امدادی شهرستان اردبیل همچون هلال احمر، اورژانس و هیئت کوهنوردی شهرستان و مردم شریف و بیادعای روستاهای نزدیک به منطقة سقوط هواپیمای جنگنده که با تلاشی خستگیناپذیر و در کمال همدلی، عملیاتی سخت و طاقتفرسا را برای کشف بدنة هواپیما و اطلاع از وضعیت خلبان آن در ۴ روز و در شرایط جوّی نامساعد انجام دادند؛ عملیاتی که بهطور حتم برگی زرین از روحیة نوعدوستی است و بار دیگر پرچم شهادت را بر قلة افتخارات ارتش جمهوری اسلامی ایران به اهتزار درآورد.
در این کتاب سعی شده است با تکیه بر ادبیات داستانی، روایت ۴ روز تلاش بیوقفه و پراستراس امدادگران در عملیات امداد بیان شود.
روایت این عملیات از دید نویسنده، که خود از کارکنان تیپ ۴۰ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و حاضر در این عملیات امدادی بوده، بیان شده است. ثبت تصاویر از قاب چشمان نگارنده، بهطور حتم نمیتواند بیانگر تمامی تلاشهای صورت گرفته از سوی همة نیروهای حاضر در صحنة امدادرسانی باشد و نویسنده آنچه را که خود دیده و به آن دسترسی داشته را روایت کرده است. بهطور قطع عملیاتی در این وسعت، با تلاش همة حاضران در صحنه، از جمله فرماندهی و کارکنان زحمتکش بخشهای مختلف ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح و نیروهای امدادی و مردمی به نتیجه رسیده است. فرمانده و کارکنان نیروی هوایی و پایگاه هوایی تبریز، از همان لحظات اولیة اطلاع از سانحة سقوط جنگنده، تلاشهای زیادی داشتند، اما بهدلیل دسترسی نداشتن نویسنده به اطلاعات آنها، متن این کتاب با تکیه بر اقدامات کارکنان تیپ ۴۰ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش نوشته شده و مطالب آن ناقض تلاشهای خستگیناپذیر سایر نیروها، بهخصوص نیروی هوایی نیست. امید است نویسنده توانسته باشد بخشی کوچک از تلاشها و دشواریهای همة امدادگران در این عملیات را به رشتة تحریر درآورده باشد، انشاءالله.
کتاب «عملیات امداد» توسط قاسم قاسمی نوشته شده و انتشارات سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۲ آن را چاپ و منتشر کرده است. علاقهمندان برای خرید و دریافت این کتاب میتوانند با شماره تلفن ۲۲۹۳۹۱۲۴-۰۲۱ در ساعات اداری تماس بگیرند.
انتهای پیام
نظرات